سالروز ظهور مریم مقدس | گردهمایی میلیونی کاتولیکها در کلیسای مکزیک
هر ساله میلیونها کاتولیک از سراسر دنیا قبل از دوازده دسامبر خود را به کلیسای “بانوی ما از گوادالوپ” در مکزیک میرسانند تا سالروز ظهور مریم مقدس را گرامی بدارند.
به گزارش سرویس ترجمه ردنا (ادیان نیوز)، به نقل از “آسوشیتدپرس”؛ مراسم گرامیداشت سالروز ظهور مریم مقدس که هرساله در مکزیک برگزار میشود، یکی از بزرگترین اجتماعات دینی و مراسمات مذهبی بزرگ جهان بهشمار میرود. که توانسته پای میلیونها نفر از دوستداران و پیروان حضرت مریم مقدس را به این کشور باز کند. معماری منحصر بهفرد کلیسای “بانوی ما از گوادالوپ” با سقف دایرهای و خیمهای شکل از فاصله چند کیلومتری نیز قابل رؤیت است. این کلیسا روایتگر تاریخ مقدسی است که میلیونها کاتولیک از اقسا نقاط دنیا به نشانه عشق، ارادت و دوستی خود به مریم مقدس در این نقطه از جهان گردهم جمع میشوند.
هرساله در ماه دسامبر که زائران و مسافران تلاش میکنند برای شرکت در مراسم گرامیداشت از “بانوی ما از گوادالوپ” خود را قبل از دوازده دسامبر به مکزیکو سیتی برسانند، شلوغترین زمان ممکن در این کلیسا میباشد. کاتولیکها معتقدند در این تاریخ، یک مرد فقیر مکزیکی به نام “خوان دیگو” در سال ۱۵۳۱ میلادی در چندین نوبت ویرجین ماری(مریم مقدس) را دیده است.
شیوع کرونا در سال ۲۰۲۰ سبب شد زائران(مسافران) به مراتب کمتری در مقایسه با سالهای گذشته در این مراسم شرکت کنند. براساس اعلام مقامات محلی، سال گذشته علیرغم پابرجا بودن محدودیتهای کرونایی حداقل سه و نیم میلیون نفر در مراسم ماه دسامبر شرکت کرده بودند.
بسیاری از زائران هدف خود از سفر به مکزیکو سیتی و شرکت در مراسم سالروز ظهور ویرجین ماری را ابراز قدردانی از معجزاتی میدانند که در زندگی خود از مریم مقدس شاهد بودهاند. هنگام برگزاری این مراسم، برخی از شرکت کنندگان در اطراف کلیسا شمع روشن میکنند و در خلوت به عبادت میپردازند. بعضی نیز زانو میزنند و گریه میکنند. تعدادی دیگر نیز در حالی که مجسمه مریم مقدس را به بازو دارند به سخنان و دعای کشیش گوش فرا میدهند.
کلیسای کاتولیک حتی خود مجسمه مریم مقدس را یک معجزه میداند که روایتگر ماه دسامبر سرد سال ۱۵۳۱ است زمانیکه دیگو فقیر نزدیک تپه تپیاک قدم میزد.
براساس سنت کاتولیکها، خوان دیگو حین قدم زدن صدای زنی را میشنود که از او میخواهد از تپه بالا برود و مریم مقدس که با لباسی درخشان همچون خورشید آنجا ایستاده است را ببیند. زن که به زبان “ناهواتل”(زبان بومیهای جنوب مکزیک) سخن میگوید از دیگو میخواهد به نشانه احترام به فرزندش عیسی مسیح در آن تپه عبادتگاهی بسازد.
طبق آموزههای کلیسای کاتولیک، دیگو دوان دوان نزد اسقف محلی میرود تا داستان را برای او تعریف کند، اسقف اما نسبت به گفته دیگو ابراز شک و تردید میکند. مرد فقیر مکزیکی بار دیگر برای صحبت بیشتر با مریم مقدس به تپه باز میگردد. به پیشنهاد مریم مقدس، دیگو در حالیکه در خرقه خود گلهایی را حمل میکند از تپه پایین میآید و زمانیکه نزد اسقف میرسد و خرقهاش را باز میکند، تصویری شفاف و رنگی از مریم مقدس ظاهر میشود.
خرقه دیگو اکنون در مرکز کلیسای مکزیک نگهداری میشود و دور آن حفاظ کشیده شده است.
کشیش ادواردو چاوز که در تشریح داستان ظهور مریم مقدس خبره است میگوید ظهور مریم مقدس در برههیی از ناامیدی رخ داد: تا سال ۱۵۳۱ یعنی ده سال پس از تسخیر آزتک توسط اسپانیاییها، نیمی از جمعیت بومی مکزیک بر اثر بیماری آبله از دنیا رفته بودند و سیستمها مذهبی و اجتماعی قبل از تسخیر مردم نابود شده بود.
به باور مکزیکیها، تصویر مریم مقدس نماد وحدت است که صورتی ترکیبی دارد: نه به بومیهای مکزیکی و نه به اروپاییها شبیه است بلکه ویژگیهای اندکی از هر دو را دارا میباشد.
برخی از دانشمندان معتقدند ارادت و ابراز علاقه و احترام به “بانوی ما از گوادالوپ”، عقاید کاتولیک و بومیها را در هم میآمیزد، کلیسای کاتولیک اما این گفته را رد میکند.
در گذشته، معبد الهه “Coatlicue Tonantzin” در پایین تپهی کلیسا قرار داشت و زمان ظهور مریم مقدس با یک جشنواره محلی همزمان شده است.
به گفته نایلی آمزکوآ، محقق دانشکده تاریخ و مردمشناسی، تصاویر و کنده کاریها در بین کاتولیکها نقش کلیدی بازی میکند.
وی میگوید: “کاتولیک دین حساسیست و بخش زیادی از تاریخ از طریق اشیاء روایت میشود. اشیاء روایتگر تاریخاند اما برای کسانی که اعتقاد دارند خود تصاویر انگار زنده محسوب میشوند.”
خبر اصلی مربوط به «سالروز ظهور مریم مقدس و اجتماع دینی کاتولیکها در مکزیک» را اینجا بخوانید.