خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

آیا «چین» مقصد بعدی حملات داعش خراسان خواهد بود؟

خطرناک‌ترین گروه تروریستی داعش شاخه افغانستان منسوب به «داعش خراسان» در جدیدترین بیانیه خود، جنگ واقعی و آینده خود را علیه چین اعلام کرد.

به گزارش ردنا (ادیان نیوزداعش خراسان، در بیانیه خود حمله ۱۲ دسامبر به محل اقامت شهروندان چینی در کابل را طلوع این اقدامات معرفی کرده است و تداوم این حملات را وعده داده است.

قبل از این نیز، گسترش سیطره اقتصادی چین بر جهان و رفتار مسئولان این کشور با اقلیت اویغور باعث شده بود تا چین یکی از اهداف داعش خراسان محسوب شود.

این تهدید نشان می‌دهد که تغییراتی در لفاظی‌های ستیزه‌جویانه داعش خراسان علیه چین ایجاد شده زیرا تا پیش از این داعش علیه چین تهدید جدی انجام نداده بود. این رویکرد را می‌توان تجدیدنظر اساسی در نگاه‌های این گروه افراطی مخصوصاً داعش خراسان دانست که تا پیش از این، از صحبت کردن درباره چین خودداری کرده بود.

در سال ۲۰۱۷ دو تبعه چینی که برای انجام پروژه‌ای به پاکستان رفته بودند در ولایت بلوچستان این کشور مورد حمله داعش قرار گرفته، ربوده و سپس اعدام شدند. چین بعد از این حادثه اعلام کرد در این منطقه پروژه‌ای به ارزش ۵۷ میلیارد دلار در دست اجرا داشته است.

داعش خراسان چگونه شکل گرفت و چه باور و عقیده‌ای دارد؟

گروه ولایت داعش فی خراسان که خود را شاخه‌ای از داعش یعنی حکومت اسلامی عراق و شام معرفی می‌کند، افراطی‌ترین و خشن‌ترین گروه به اصطلاح جهادی مسلح است. خراسان به زعم این گروه همان خراسان بزرگ است که امروزه میان چند کشور منطقه تقسیم شده است؛ حد شرقی آن به چین و منطقه سین‌کیانگ و قوم ایغورها می‌رسد و حد غربی آن در داخل ایران با ری و تهران هم‌مرز است.

رهبران داعش خراسان
طالبان هنگام مذاکرات صلح با ایالات متحده آمریکا هم روابطشان را با القاعده قطع نکرده بودند و بارها با القاعده مشورت می‌کردند.

این گروه در ژانویه سال ۲۰۱۵ زمانی که داعش در سوریه و عراق در اوج قدرت بود و «ابوبکر البغدادی» خود را خلیفه مسلمانان معرفی می‌کرد، تشکیل شد. اکثر اعضای این گروه همان طالبانی هستند که طالبان افغانستان را معتدل یا میانه‌رو می‌دانند؛ تضاد بین طالبان پاکستانی و طالبان افغانستانی. مرکز اصلی این گروه ولایت ننگرهار در شرق افغانستان است که شاهراه ترانزیت قاچاق سلاح و مواد مخدر را در تصرف دارند. هرچند از تعداد نیروهای این گروه آمار دقیقی وجود ندارد و در حملات متعدد آمریکا و طالبان، این گروه تلفات زیادی داده است اما توانسته از گروه‌های دیگر مثلا شبکه حقانی عضوگیری کند.

رهبران داعش خراسان چه کسانی هستند؟

اطلاع دقیقی از این موضوع دردسترس نیست، اما ترکیب گروه داعش خراسان هم عجیب است؛ این گروه تروریستی ترکیبی متشکل از عناصر شبه‌نظامی سابق وابسته به گروه‌های سلفی مانند طالبان پاکستان، گروه‌های لشکرالاسلام، شبکه حقانی در افغانستان و گروه الدعوه و جنبش افراطی در ازبکستان است. حافظ سعید ‌خان اولین رهبر گروه داعش خراسان در سال ۲۰۱۵ مورد حمله پهپادی آمریکا قرار گرفت و آمریکاییان مدعی شدند بیش از ۳۰ نفر از عناصر رهبری این گروه را کشتند. بعد از کشته‌شدن خان و معاونش، یکی از اعضای افراطی به نام «عبدالحسیب»، رهبری این گروه را بر عهده گرفت. عبدالحسیب که در قساوت و سنگدلی از حافظ سعیدخان و معاونش معروف‌تر بود، تا سال ۲۰۱۷ گروه را رهبری کرد.

بیانیه داعش خراسان
بیانیه حمله داعش خراسان به چین

 

رهبران داعش خراسان در مراحل جدید کمترشناخته‌شده هستند تا اینکه نوبت به فردی به نام «اسلم فاروقی» رسید. این فرد توسط طالبان بازداشت شد و امروزه با بازشدن درهای دو زندان معروف کابل معلوم نیست در بین آزادشدگان باشد. بعد از بازداشت اسلم فاروقی در ژوئن ۲۰۲۰ تروریست افراطی دیگری که خود را «الشباب‌المهاجر»، یعنی مهاجر جوان می‌نامید، به قدرت رسید. البته از او با القاب دیگر مثل «سناءالله» هم یاد می‌کنند. هم‌اکنون سرکردگی این گروه را ظاهرا همین سناءالله بر عهده دارد و اخباری از کشته‌شدن او شنیده نشده است. سناءالله یکی از فرماندهان مرکزی شبکه حقانی و حلقه وصل گروه حقانی به داعش خراسان هم هست.

داعش خراسان و القاعده بزرگترین نگرانی موجود در افغانستان

نگرانی‌ها از نزدیک‌تر شدن روابط طالبان و القاعده در افغانستان و نیز فعالیت‌های شاخه خراسان داعش در این کشور افزایش یافته است. منابعی از نزدیک‌تر شدن روابط طالبان با شبکه القاعده خبر می‌دهند و می‌گویند رابطه طالبان و القاعده هیچ‌گاه قطع نشده و در سال‌های اخیر از هر زمان، نزدیک‌تر شده است.

داعش در خراسان
افراطی‌ترین و خشن‌ترین گروه به اصطلاح جهادی مسلح است/ photo: the economic

به گفته این منابع، بیشتر فرماندهان شاخه داعش در خراسان ساکنان استان‌های خوست، کنر، نورستان و نیز شهروندان پاکستان و بنگلادش‌اند و میان گروه داعش و گروه تروریستی اسلامگرای تاجیکستان در افغانستان و گروه‌های تروریستی تحریک طالبان پاکستان توافق‌هایی شکل گرفته و این گروه‌ها موافقت کرده‌اند به افراد همدیگر در مناطق تحت کنترل خود پناه دهند و در کار حمل‌و نقل در میدان‌های جنگ به هم دیگر کمک کنند.

داعش خراسان خطرناک‌ترین گروه تروریستی و محل جذب دیگر تروریست‌های بریده از گروه‌های مختلف است؛ گروهی که طالبان افغانستان را شریک آمریکا می‌داند و در آموزه‌های خود کشتن هر فرد اعم از غربی یا اسلامی را که هم‌فکر با این گروه نباشد، مباح می‌داند. داعش خراسان دشمن سرسخت ایران است. سابقه درگیری طالبان با گروه داعش خراسان نشانگر تقابل خون‌بار این دو گروه است. گفتیم داعش خراسان تهدیدی جدی علیه ایران است؛ آینده افغانستان با این گروه خون‌بار باید مدیریت شود. مرزهای شرقی ما آبستن حوادثی است که باید به‌درستی مدیریت شود تا این گروه خشن و خون‌ریز از موقعیت سوء‌استفاده نکنند.

فرآوری: محمد پناه زاده

منابع:

داعش چین را تهدید کرد/شرق دیلی

چین، مقصد آینده حملات تروریستی داعش خراسان/ کانال ایتای مسلمنا

گروه داعش خراسان را بشناسیم/ ایسنا

گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.