نگاهی به نتایج این انتخابات نشان میدهد که پس از تحریم گسترده توسط احزاب بزرگ، به ویژه حزب النهضه و دیگر احزاب اسلامی و حتی حزب ملی تونس، مردم مشارکت ضعیفی در انتخابات تونس داشتند.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، حزب النهضه تونس با انتشار مطلبی در فیس بوک خود از ملت بزرگ تونس بابت تحریم انتخابات پارلمانی صمیمانه قدردانی کرد و نوشت: «ملت دیکتاتوری و سکولاریسم را نمیخواهد، ملت انتخابات را تحریم کرد، کودتا و کودتاچیان باید سرنگون شوند».
دیروز نتایج همه پرسی پارلمانی تونس با اعلام میزان مشارکت ۸/۸ درصدی مردم، در حقیقت خط بطلانی بر همه رفتارها و ادعای قیس سعید رئیسجمهور تونس بود که پس از به قدرت رسیدن در سال ۲۰۱۹ تلاش کرد گام به گام جای پای خود در قدرت را مستحکم کند، با حذف رقبا و احزاب دیگر و حذف اسلام از قانون اساسی یک حکومت یکدست سکولار را در این کشور تشکیل دهد.
اما اقبال اندک مردم به انتخاباتی که قیس سعید آن را نشانه دموکراسی میدانست و با استقبال کمتر از ۹ درصد مردم مواجه شد نشان داد که جا پای حکومت سعید روی آب است.
نگاهی به نتایج این انتخابات نشان میدهد که پس از تحریم گسترده توسط احزاب بزرگ، به ویژه حزب النهضه و دیگر احزاب اسلامی و حتی حزب ملی تونس، مردم مشارکت ضعیفی در انتخابات داشتند. به همین دلیل رئیس کمیساریای عالی مستقل انتخابات این کشور از برگزاری دور دوم برای بیش از ۱۰۰ کرسی به علت عدم کسب حدنصاب رأی خبر داد.
«فاروق بوعسکر» گفت که از میان ۱۶۱ حوزه انتخابی در ۱۰۰ حوزه هیچ یک از نامزدها نتوانستهاند نیمی از آرا را به خود اختصاص دهند و در نتیجه انتخابات در این حوزهها به دور دوم منتقل میشود. او نسبت مشارکت در انتخابات را ۸.۸ درصد اعلام کرد که کمترین نسبت مشارکت از زمان انقلاب تونس در ۲۰۱۱ است. این نسبت پایین در فضای سیاسی تونس به «زلزله ۸.۸ ریشتری» تعبیر شده است. اما اینکه آیا این زلزله بتواند فردی مانند سعید را که در چهار سال گذشته با زبانبازی همه را از صحنه بیرون کرد وادار به تغییر موضع کند، بعید است.
انتخابات تونس گام دوم در مسیر نقشه راهی سیاسی است که قیس سعید پس از انحلال مجلس و دولت این کشور برداشته است. قیس سعید در ۲۵ ژوئیه ۲۰۲۱ تحت عنوان «تصحیح مسیر انقلاب و مبارزه با فساد و آشوب در نهادهای دولتی» مجلس منتخب تونس و چند نهاد قانونی دیگر را منحل کرد و اجرای قانون اساسی را به تعلیق درآورد. گروههای سیاسی تونس این اقدامات سعید را تلاش برای برقراری دیکتاتوری و حکومت فردی دانستند و با آن مخالفت کردند.
از آن تاریخ تا به امروز که انتخابات مدنظر قیس سعید برگزار شد، او تازه متوجه شده که حدود ۹درصد از مردم تونس که بیشتر آنها نیز صاحبان قدرت و نزدیکان او هستند با اقداماتش موافق هستند. به نظر می رسد سعید اصلا تصور نمی کرد که میزان مشارکت تا این اندازه پایین باشد و تحریم احزاب مختلف بویژه حزب النهضه به این میزان روی انتخابات اثر گذاشته باشد.