خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

عربستان سعودی: محدودیت‌های کرونایی از حج امسال برداشته می‌شود

عربستان سعودی از برداشته شدن محدودیت‌های کرونایی و بازگشت مراسم حج به شرایط قبل از کرونا خبر داد.

به گزارش سرویس ترجمه ردنا (ادیان نیوز)، به نقل از “آسوشیتدپرس”؛ توفیق بن فوزان الربیعه، وزیر حج و عمره عربستان سعودی، دوشنبه‌شب در فراهمایی در جده از برداشته شدن محدودیت‌های کرونایی در مراسم حج پیشرو خبر داد.

وی افزود تعداد حجاج به عدد قبل از همه‌گیری ویروس کرونا بازمی‌گردد و محدودیت سنی نیز برداشته می‌شود.

به گفته الربیعه، حجاج از سراسر دنیا می‌توانند با هر شرکت مجازی که واجد شرایط انتقال حجاج از کشورشان است برای شرکت در مراسم حج به عربستان سعودی سفر کنند.

از سویی هم مقامات عربستان سعودی اعلام کردند اعمال برخی محدودیت‌های کرونایی در مراسم حج در سال‌های گذشته تعداد حجاج را به‌شدت کاهش داد.

باید گفت هر مسلمانی که ازلحاظ جسمی سلامت کامل داشته باشد می‌بایست حداقل یک‌بار در طول زندگی‌اش به مکه رفته مراسم حج را به‌جای آورد. مراسم حج در عربستان سعودی هرساله شاهد یکی از بزرگ‌ترین اجتماعات انسانی در جهان است. در دوران قبل از کرونا، میلیون‌ها مسلمان از کشورهای  مختلف برای ادای مراسم حج به شهر مکه می‌آمدند و پنج بار در روز مراسم عبادی خود به دور کعبه را به‌جای می‌آوردند.

در سال ۲۰۱۹ اما تنها دو میلیون و چهارصد هزار نفر در مراسم حج شرکت کردند. در سال ۲۰۲۰ و در میان نگرانی‌های ناشی از گسترش شدید ویروس کرونا، عربستان سعودی فقط به هزار نفر از شهروندان سعودی اجازه داد در مراسم حج شرکت کنند. این تعداد حتی در مقایسه با بیماری گسترده “آنفلوانزا در سال ۱۹۱۸” که ده ها میلیون انسان را در سراسر دنیا به کام مرگ کشاند، بی‌سابقه بود.

در سال ۲۰۲۱، شصت هزار نفر از شهروندان عربستان اجازه یافتند در مراسم حج حضور یابند و در سال ۲۰۲۲ نیز یک‌میلیون حاجی در مراسم حج شرکت کردند.

از سویی هم در سال‌های اخیر تنها افراد بین سنین هجده‌تا شصت‌وپنج می‌توانستند در مراسم حج شرکت کنند و عربستان سعودی برای شرکت‌های خصوصی که قصد هماهنگی انتقال حجاج به این کشور را داشتند نیز محدودیت وضع کرده بود.

ویروس کرونا اولین فاجعه در حوزه سلامت انسانی نیست که مراسم حج را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد. بیماری کشنده مالاریا در سال ۶۲۳ و بیماری وبا در سال ۱۸۲۱ میلادی که در حدود بیست هزار نفر را به کام مرگ کشاند همه مراسم حج در عربستان را نیز تحت‌الشعاع خود قراردادند. در سال ۱۸۶۵ نیز بیماری وبا قبل از همه‌گیری در دنیا نزدیک به پانزده هزار نفر را از بین برد.

برگزاری مراسم حج برای خاندان سعودی که خود را پرده‌دار خانه خدا و حافظ کعبه می‌دانند از اهمیت زیادی برخوردار است: برگزاری مراسم حج که طی آن میلیون‌ها حاجی از سراسر دنیا میلیاردها دلار ارز به عربستان می‌آورند برای خاندان سعودی یک منبع کلان اقتصادی به شمار می‌رود. نفت فراوان عربستان در کنار درآمد کلان از مراسم سالانه حج در این کشور جیب خاندان سعودی را پرپول کرده است.

عربستان سعودی به‌تازگی با نوع تازه‌ای از ویروس کرونا به نام “MERS” که سبب سندروم تنفسی می‌شود، روبرو شده بود. این کشور در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۲ اقدامات دولتی برای بهبود اوضاع بهداشت عمومی طی مراسم حج را افزایش داد و از بیماران و افراد بیمار خواست در مراسم حج شرکت نکنند. در سال‌های بعد، ورود حجاج از کشورهایی که تحت تأثیر بیماری ابولا  قرارگرفته بودند به عربستان ممنوع شد.

از سویی هم مشخص نیست عربستان سعودی برای مراسم حج سال جاری که بر اساس تقویم هجری قمری از اواخر ژوئن شروع می‌شود چه اقدامات پیشگیرانه‌ای برای حفظ سلامت حجاج در نظر گرفته است. اگرچه عربستان برای مراسم حج پیشرو محدودیت‌هایی مثل تزریق واکسن و آزمون کرونا را برداشته است اما حجاج بهتر است واکسن دیگر بیماری‌های واگیردار و خطرناک را تزریق کنند.

حجاج حین برگزاری مراسم حج اجازه بوسیدن یا لمس کعبه را ندارند اما ازدحام جمعیت  و گردش به دور خانه خدا در یک دسته بزرگ و به هم فشرده همواره یک خطر کلان برای حجاج بوده است. در سال ۲۰۱۵ بیش از دو هزار و چهارصد نفر براثر فشردگی و ازدحام جمعیت جان خود را از دست دادند.

خبر اصلی «رفع محدودیت‌های کرونایی در عربستان سعودی» را اینجا بخوانید.

به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.