ششمین نمایشگاه کتاب دین درحالی این روزها در استان قم فعالیت دارد که علاوه بر حضور فعال و مؤثر غرفه دانشگاه ادیان و مذاهب، برگزاری اینگونه نمایشگاهها فرصت مطلوبی برای پیوند دادن هرچه بیشتر مردم به موضوع دین و معنویت را فراهم آورده است.
به گزارش خبرنگار ردنا (ادیان نیوز)، ششمین نمایشگاه کتاب دین که از ۲۶ بهمنماه تا یکم اسفندماه ۱۴۰۱ میزبان علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی بود شامگاه گذشته در حالی به کار خود پایان داد که غرفه دانشگاه ادیان و مذاهب در نشستی به معرفی و بررسی کتاب «دین زردشتی و ادیان دیگر» با حضور نویسنده اثر و میزبانی بسیاری از مسئولان استانی و فعالان فرهنگی و شخصیتهای دانشگاهی و حوزوی بود.

در این نشست اشاره شد: این کتاب که حاوی مقالات متخصصین حوزه مطالعات ادیان و ایرانشناسی است و میخواهد تا مقایسهای بین دین زردشتی و باورهای دیگر چون یهودیت، مسیحیت، مانویت، معتزله، هندوئیسم، بودیسیم، دائویسم، شینتو و دیگر تفکرات و عقاید انجام دهد. کتاب «دین زردشتی و ادیان دیگر» به همت انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب و با قیمت ۲۴۰ هزار تومان منتشر شده است. برای اهالی فرهنگ، نمایشگاه کتاب دین فرصتی بود تا شاید به تأثیر و تأثر ادیان بر یکدیگر به عنوان یکی از مهمترین بحثهای روز مطالعات ادیان توجه بیشتری داشته باشند.
مدیرکل توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز درحاشیه بازدید از نمایشگاه کتاب دین درگفت و گو با خبرنگاران، از جامعه ناشران قم و دیگر ناشران حوزه دین که استقبال مطلوبی از نمایشگاه کتاب دین داشتهاند تقدیر کرد.

همچنین محمدحسین ظریفیان اضافه کرد: بخش قابل توجهی از کتابهای ایران به ویژه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با اهتمام حاکمیت به ترویج آموزههای دینی و اقبال مردم نسبت به معارف دینی، به حوزه دین اختصاص یافته است و در این زمینه نیز دستگاههای متولی حمایتهای فراوانی داشتهاند و تلاشهای مختلفی انجام شدهاست تا انتشار کتابهای دینی تسهیل شود.
اولویت ما حمایت از ناشران دینی است
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در حاشیه بازدید از نمایشگاه کتاب دین با اشاره به اینکه حمایت از ناشران دینی در اولویت کار وزارت ارشاد قرار دارد به خبرنگاران گفت: ناشران دینی حضور خوبی در این نمایشگاه دارند، غرفهها فعال هست و آثار خوب و باکیفیت در معرض دید و استفاده علاقهمندان قرار دارد.

یاسر احمدوند، استقبال از این نمایشگاه را نسبتا خوب عنوان کرد و گفت: امیدواریم در فرصت باقی مانده تا پایان برگزاری نمایشگاه شاهد استقبال بیشتری از سوی علاقهمندان باشیم و حجم خوبی از آثار منتشر شده به مخاطبان ارائه شود.
ما در عرصه کتاب و کتابخوانی وضعیت خوبی نداریم
آیتالله سید احمد خاتمی عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری نیز در بازدید از نمایشگاه کتاب دین، با تأکید بر تشویق عموم مردم به فرهنگ کتابخوانی خطاب به خبرنگاران عنوان کرد: ما در عرصه کتاب و کتابخوانی وضعیت خوبی نداریم و آنچنان که باید و شاید به کتابخوانی، بهای شایسته داده نمیشود و ترویج فرهنگ کتابخوانی باید با اهتمام دنبال شود.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه، برپایی نمایشگاه کتاب دین را گامی مبارک دانست و گفت: این نمایشگاه بستر ارزشمندی را برای پژوهندگان در عرصه دین فراهم آورد.
وی تصریح کرد: پیشنهاد بنده این است که سال آینده ناشرانی که کتب اسلامی را منتشر میکنند و در کشورهای مختلف فعالیت دارند در نمایشگاه کتاب دین حضور یابند و این نمایشگاه در قم برپا شود که قطعا این نمایشگاه در قم بیشتر از تهران مورد استقبال متخصصان و پژوهشگران قرار میگیرد.
عکاس: سروش روضه سرا