خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

حجت‌الاسلام‌ جعفرطیاری: بهترین راه تبیین دین اسلام گفت‌وگو و برگزاری مجامع علمی است

قائم‌مقام دانشگاه ادیان و مذاهب «دکتر جعفرطیاری» در دیدار با طلاب و دانشجویان ماداگاسکاری بیان کرد: بهترین راه تبین دین اسلام گفت‌وگو و برگزاری مجامع علمی است

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، طلاب ماداگاسکاری با قائم‌مقام دانشگاه ادیان و مذاهب دیدار کردند. در این دیدار حجت‌الاسلام‌ والمسلمین دکتر جعفرطیاری ضمن خوش‌آمد گویی به ایشان و ضمن تشریح فعالیت‌های دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: ایران را وطن دوم خودتان بدانید. دانشگاه ادیان در جهان یگانه است. هرچند برخی رشته‌های این دانشگاه در دیگر دانشگاه‌های جهان تدریس می‌شود، اما جمع شدن این بخش‌ها در کنار یکدیگر یگانه است. دانشکده شیعه‌شناسی و دانشکده مذاهب در دانشگاه ادیان و مذاهب در جهان در نوع خود بی‌نظیر است و در این دانشکده‌ها دانشجویان با مذاهب مختلف اسلام و تشیع به‌صورت تخصصی با مذاهب آشنا می‌شوند. دانشگاه ادیان و مذاهب تلاش در این آموزش از منابع اصلی و گاهی از اساتید همان مذهب استفاده کند.

دانشکده زن و خانواده یکی دیگر از دانشکده‌های دانشگاه ادیان و مذاهب است که در آن مطالعات مربوط به زنان صورت می‌گیرد. علی‌رغم تمام تلاش‌های غربیان برای ضد زن نشان دادن اسلام و کشورهای اسلامی، ما می‌دانیم که پیامبر اکرم کسی بود که جایگاه زن را به رفیع‌ترین جا رساند. ما نیز در این دانشکده با تأسی به رفتار پیامبر به دنبال شناساندن زن مسلمان به جهان هستیم.

همچنین مهم‌ترین نمود رویکرد دانشگاه ادیان و مذاهب در آموزش را می‌توان در رشته مطالعات تطبیقی اسلام و مسیحیت دید که در آن دانشجویان برای مثال حضرت عیسی را بر اساس منابع مسیحی می‌شناسند و آن را بافهمی که قرآن و متون مقدس اسلامی از حضرت عیسی به دست می‌دهد مقایسه می‌کنند. دانشگاه ادیان و مذاهب یک محیط دانشگاهی و علمی است برای اینکه هرکسی از هر گروهی بتواند در آن شرکت کند و حرف‌هایش را بزند. ما این سیره را از پیامبر اکرم داریم و دانشگاه ادیان و مذاهب تلاش دارد که یکی از مصادیق سیره پیامبر اکرم باشد.

بر اساس سیره پیامبر(ص) و اهل‌بیت(ع) بهترین راه تبیین و نشان دادن دین اسلام گفت‌وگو با دیگر ادیان و برگزاری مجامع علمی بین ادیان و مذاهب مختلف اسلام است. چنانکه پیامبر و ائمه طاهرین این کار را می‌کردند. اگر ما دیگر ادیان را دعوت کنیم، احترام کنیم و حرف و سخنش را بشنویم، او هم‌سخنان ما را خواهد شنید. قرآن کریم نیز می‌فرماید اقوال مختلف را بشنوید و بهترین آن را برگزینید. ازنظر ما قرآن بهترین قول است و می‌توانیم با دیپلماسی دینی و همکاری‌های دینی به این مهم دست‌یابیم. و این‌زمانی کسب می‌شود که گفت‌وگو بدون پیش‌فرض باشد و کسی نخواهد بر دیگری دینش را تحمیل کند؛ چنان‌که فرمود: لا اکراه فی الدین.

در انتهای جلسه دکتر جعفرطیاری به سؤالات دانشجویان و طلاب ماداگاسکاری با همکاری حجت الاسلام و المسلمین براتی درباره فعالیت‌های دانشگاه ادیان و مذاهب پاسخ دادند.

منبع دانشگاه ادیان و مذاهب
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.