کاهش مشارکت دینی در آمریکا و افزایش تغییر دین در ۱۰ سال اخیر
نتایج یک نظرسنجی جدید در زمینه دین و گرایشهای دینی نشان میدهد «مشارکت دینی در آمریکا» در سال ۲۰۲۲ کاهش یافته است.
به گزارش سرویس ترجمه ردنا (ادیان نیوز)، به نقل از “Christian Today” با سنجش مشارکت دینی در آمریکا در نظرسنجی که از سوی “پژوهشکده تحقیقات عمومی دین” در سال ۲۰۲۲ انجام و سه شنبه شانزده می(۲۶ اردیبهشت) منتشر شده، آمده است:
میزان جمعیت آمریکاییهایی که دین را مهمترین عنصر مهم در زندگی خود میدانند در مقایسه با سال ۲۰۱۳ از بیست درصد به شانزده درصد کاهش یافته است.
ضمن اینکه، سه نفر از هر ده نفر آمریکایی (بیست و نه درصد) دین را به طور کلی برای خود مهم ندانستهاند که در مقایسه با نوزده درصد سال ۲۰۱۳ افزایش بیدینی در جامعه آمریکا را نشان میدهد.
براساس یافتههای نظرسنجی “پنجاه و هفت درصد آمریکاییها اذعان داشتند به ندرت یا هرگز در مراسمات دینی شرکت نمیکنند که در مقایسه با چهل و پنج درصد سال ۲۰۱۹ افزایش در عدم مشارکت دینی در بین شهروندان آمریکا را بیان میکند، بیست و چهار درصد در مقایسه با شانزده درصد سال ۲۰۲۱ نیز خاطرنشان کردند اکنون به دین یا فرقه مذهبی متفاوت با آنچه با آن بزرگ شدهاند تعلق دارند.
نظرسنجی نشان داد پنجاه و نه درصد «مسیحیان سنتی» طی ده سال گذشته به طور منظم به کلیسا رفتهاند و به آرامش لازم رسیدهاند. هشتاد و دو درصد از کسانی که طی ده سال گذشته به کلیسا رفتهاند تأکید کردند نسبت به آینده تعلقات مذهبی خود خوشبین هستند. هشتاد و نه درصد هم از تعلق داشتن به کلیساهایشان اظهار افتخار کردهاند.
“ملیسا دکمن”، رئیس اجرایی پژوهشکده تحقیقات عمومی دین، نسبت به تضاد در یافتههای این نظرسنجی تازه اظهار تعجب میکند.
وی میگوید: از یک طرف روند کاهشی نقش دین در جامعه آمریکا مشهود است و از سوی دیگر رضایت و احساس غرور در بین کسانی که به کلیسا می روند دیده میشود.
در بخش دیگری از یافتههای نظرسنجی آمده است آمریکاییهایی که حداقل چند بار در سال به کلیسا میروند نسبت به کسانی که هرگز در مراسمات دینی کلیسا شرکت نمیکنند فعالیت مدنی یا سیاسی بیشتری داشتهاند؛ بیست و سه درصد از کسانی که در مراسمات دینی شرکت کردهاند در مقایسه با نوزده درصد از افرادی که هرگز به کلیسا نرفتهاند، با مقامات سیاسی تماس داشتهاند، هفده درصد از افراد مذهبی در مقایسه با ده درصد افراد غیرمذهبی عضو کمیته های مختلف بوده اند و هفت درصد کلیسا روندگان در مقایسه با چهار درصد غیرمذهبی ها در فعالیت های سیاسی داوطلبانه شرکت کردهاند.
از میان کسانی که در مراسمات مذهبی شرکت کردهاند، درصد مشارکت اجتماعی در میان افراد مذهبی سیاه پوست یا نژاد اسپانیایی به مراتب قوی تر بوده است. آمریکایی های سفیدپوست در مقایسه با غیرسفیدپوستان بدون توجه به شرکت یا عدم شرکت در مراسمات کلیسا بیشتر در گیر سیاست بودهاند.
نظرسنجی نشان میدهد بیشتر کسانی که به کلیسا رفته اند در پاسخ به سوال “چه موضوعاتی را دوست داشتهاند از زبان رهبران مذهبی خود بشنوند” به فقر، بیعدالتی، سقط جنین و افراط گرایی اشاره کردهاند. فساد در انتخابات ریاست جمهوری گذشته آمریکا و دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا، نیز در بین سوالات نظرسنجی وجود داشت که تنها هشت درصد کلیسا روندگان گفتهاند موضوعات سیاسی از جمله موضوعات مربوط به دونالد ترامپ در کلیسا ها بحث شده است. یازده درصد افراد مذهبی نیز اذعان داشتند انتخابات و تقلب های انتخاباتی گهگاهی در کلیسا مطرح میشود.
پنجاه و شش درصد از افرادی که به کلیسا رفته اند بر این باورند بودند کلیساها در مقایسه با پنج سال پیش، جبهه گیریهای سیاسی کمتری داشتهاند. سیزده درصد هم معتقدند کلیساها در مقایسه با گذشته بیشتر سیاسی شدهاند.
هفتاد و پنج درصد از افراد مذهبی نیز موافق ارائه خدمات به همجنسگرایان از سوی کلیساها در آمریکا بودهاند. هفتاد ویک درصد از کلیسا روندگان تأکید کردند کلیسا میبایست در موضوعات اجتماعی وارد شود.
از سویی هم دکمن میافزاید افراد بیشتر به خاطر موضوعات الهی و عبادی به کلیسا میروند نه موضوعات سیاسی با این وجود تمایل شدیدی به شنیدن موضوعات اجتماعی در بین شرکت کنندگان در مراسمات کلیسا وجود دارد.
براساس یافتههای نظرسنجی میزان تغییر دین در بین آمریکایی ها افزایش یافته و هم اکنون یک چهارم شهروندان این کشور تغییر دین داده اند؛ در این میان کاتولیکها با سی و هفت درصد در زمینه تغییر دین پیشتاز بودهاند. چهل و شش درصد از پروتستانها و چهل و دو درصد سیاه پوستان اسپانیایی و پروتستانهای آسیایی قبلا کاتولیک بوده اند.
نظرسنجی نشان می دهد کاتولیکها در موضوع اهمیت دین در اجتماع در مقایسه با پیروان دیگر ادیان نظرات منفی بیشتری داشته اند. کاتولیک های سفیدپوست نیز در مقایسه با شانزده درصد سال ۲۰۱۳ اکنون تنها هفت درصد یعنی دو برابر کمتر به دین اهمیت می دهند. این شکاف در میان کاتولیک های اسپانیایی با سیزده درصد به مراتب بیشتر بوده است.
پنجاه و شش درصد از کسانی که دین قبلی خود را رها کردند، عدم اعتقاد به اصول دینی را دلیل این اقدام خود اعلام کردند. سی درصد نیز تاکید کردند به دلیل نحوه نگرش مذهبی کلیسا به همجنسگرایی، دین خود را تغییر داده اند. هفده درصد نیز فساد رهبران دینی و هفده درصد هم سیاسی زدگی جماعتی که به آن تعلق داشتند را دلیل تغییر مذهب خود دانستند.
خبر اصلی را اینجا (+) بخوانید.