واتیکان به زودی، همراه با پشتیبانی مایکروسافت و آیبیام، مجموعهای از اصول را به نام «دعوت رم به اخلاق هوش مصنوعی» منتشر میکند تا استفاده مسئولانه و اخلاقی از هوش مصنوعی را ترویج کند.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، واتیکان در یک رویداد جالب به دستور پاپ فرانسیس با همکاری مرکز اخلاق کاربردی مارکولا در دانشگاه سانتا کلارا، کتابچه راهنمایی را منتشر کرد که در آن جنبههای اخلاقی هوش مصنوعی مورد بحث قرار گرفته است. این دو نهاد با مشارکت هم مؤسسه فناوری، اخلاق و فرهنگ (ITEC) را تأسیس کردند که به عنوان یک اتاق فکر تحت رهبری واتیکان با تمرکز بر اخلاق هوش مصنوعی عمل میکند تا بحثهای معنادار درباره تأثیر فناوری بر بشریت را تسهیل کند.
این اتفاق سه ماه پس از آن رخ میدهد که تصویر پاپ فرانسیس با یک ژاکت پفدار تماماً سفید از برند لوکس Balenciaga، به وسیله هوش مصنوعی تولید و پخش شد.
تقریباً در همان زمان، فعالان بزرگ فناوری، از جمله ایلان ماسک، استیو وازنیک و ایوان شارپ، نامهای سرگشاده امضا کردند و در آن از توسعهدهندگان هوش مصنوعی خواستند تا به طور موقت تلاشها برای دستیابی به هوش مصنوعی پیشرفته را متوقف کنند. آنها نگرانی خود را در مورد خطرات احتمالی که میتواند منجر به از دست دادن کنترل شود، ابراز کردند.
آنها تاکید کردند که توسعه سریع فعلی هوش مصنوعی، که نمونهای از آنها مانند ChatGPT، Dalle-2، Midjourney و نرمافزارهای شبیهسازی صدا است، ممکن است غیرمسئولانه باشد و عواقب آن برای جامعه در نظر گرفته نشود.
آنها در این نامه خواستار توقف آزمایش فناوریهای قدرتمندتر از ChatGPT-4 به مدت شش ماه شدند، تا در این فرصت توسعهدهندگان پروتکلهای ایمنی قوی را ایجاد کنند که شامل ممیزیهای دقیق و نظارت کارشناسان مستقل باشد.
کتاب راهنمای اخلاقی واتیکان جدید نیست
کتاب راهنمای منتشرشده با عنوان «اخلاق در عصر فناوریهای مخرب: نقشه راه عملیاتی» با هدف کمک به شرکتهای فناوری در جهتیابی ملاحظات اخلاقی هوش مصنوعی است. مؤسسه فناوری، اخلاق و فرهنگ (ITEC) ادعا میکند که قبل از نگارش کتاب راهنما با چندین رهبر فناوری هوش مصنوعی در شهر سیلیکون ولی، پیرامون موضوعات مختلفی با تمرکز بر توسعه هوش مصنوعی و اهمیت رعایت استانداردهای اخلاقی در این فناوری صحبت کرده است.
هنگامی که تصاویر جعلی پاپ که توسط هوش مصنوعی تولید شده بود در رسانههای اجتماعی به طور گسترده منتشر شد، او گفت که باور دارد که هوش مصنوعی میتواند تاثیر مثبتی را بر زندگی به وجود آورد؛ «در عین حال، من مطمئن هستم که این پتانسیل تنها در صورتی تحقق خواهد یافت که تعهد ثابت و مداوم اخلاقی و مسئولانه از سوی کسانی که این فناوریها را توسعه میدهند، وجود داشته باشد.»
در سال ۲۰۱۹، پاپ فرانسیس در کنفرانس «مصلحت عمومی در عصر دیجیتال» در واتیکان در مورد سوء استفاده از هوش مصنوعی صحبت کرد و گفت: «اگر پیشرفتهای فناوری بشر به دشمن مصلحت عمومی تبدیل شود، این امر منجر به یک پسرفت تاسفبار به نوعی بربریت میشود.»
واتیکان به زودی، همراه با پشتیبانی مایکروسافت و آیبیام، مجموعهای از اصول را به نام «دعوت رم به اخلاق هوش مصنوعی» منتشر میکند تا استفاده مسئولانه و اخلاقی از هوش مصنوعی را ترویج کند.