خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

دعوت به میانه‌روی و هشدار نسبت به پیامدهای قرآن‌سوزی در بیانیه پایانی کنفرانس اسلامی مکه

کنفرانس اسلامی مکه «ارتباط با اداره های مذهبی و مراکز فتوا در جهان» با شعار «ارتباط و یکپارچگی» و با حضور ۱۵۰ عالم دینی، مفتی و رئیس مراکز و جمعیت های اسلامی از ۸۵ کشور جهان در مکه مکرمه آغاز به کار کرده بود، عصر روز دوشنبه با صدور بیانیه پایانی، به نشست‌های خود پایان داد.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، کنفرانس اسلامی مکه که تحت نظر ملک «سلمان بن عبدالعزیز آل سعود»، پادشاه این کشور برگزار شد، در بیانیه پایانی خود، هتک حرمت مکرر قرآن کریم در برخی کشورهای اروپایی از طریق آتش زدن نسخه‌هایی از آن را محکوم کرد.

در بیانیه پایانی کنفرانس اسلامی دو روزه مکه مکرمه همچنین تاکید شده که آتش زدن قرآن کریم به عنوان یک اقدام نفرت انگیز و شنیع، باعث تحریک به نفرت، حذف و نژادپرستی می شود و با ارزش‌های انسانی مشترک نیز در تضاد است.

بنا بر آن چه در این بیانیه آمده، کنفرانس بین المللی ارتباط با اداره های مذهبی و مراکز فتوا در جهان در نشست های خود به هفت محور اصلی از جمله «میانه روی و اعتدال و تلاش برای حفاظت از جامعه در برابر الحاد و انحطاط» پرداخته است.

شرکت کنندگان در این کنفرانس اسلامی نیز توصیه هایی کردند که در آنها، بر «ارتباط بیشتر و تعمیق شراکت میان اداره‌های امور مذهبی و مراکز فتوا در جهان در راستای دستیابی به وحدت صف و کلمه در میان مسلمانان» تاکید شده است.

شرکت کنندگان در کنفرانس مکه همچنین بر «لزوم رسیدگی به فتوا و کنترل آن بر اساس متون شرعی در راستای دستیابی به منافع و دوری از مفاسد و این که فتوا را از اهل آن گرفت و از فتواهای غیر معمول پرهیز شود» تاکید کردند.

شرکت کنندگان «مسئولیت اداره های مذهبی و مراکز فتوای جهان در تحکیم رویکرد میانه روی و اعتدال و لزوم تقویت ارزش‌ها و مبانی برای تضمین حفاظت از جوامع در برابر امواج الحاد و انحطاط» را نیز مورد تاکید قرار دادند.

شرکت کنندگان در کنفرانس به «لزوم مقابله با تلاش‌های در راستای تخریب اسلام، بیان واقعیت بخشنده، رحمت، عدالت و مخالفت آن با ستم و تجاوز و تبیین انحراف رویکردها و اندیشه های گروه‌های افراطی» نیز دعوت کردند.

آنها همچنین تمایل خود برای برگزاری این کنفرانس اسلامی به صورت دوره ای را «با توجه به اهمیت موضوع آن و لزوم هماهنگی در راستای اقدام مشترک اسلامی» ابراز کردند. البته بدون آن که تاریخ مشخصی برای این کار تعیین کنند.

منبع شفقنا
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.