خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

کشورهای اسلامی اگر شرف داشته باشند شیر نفت را به روی حامیان اسرائیل می‌بندند

استاد دانشگاه تهران حماس را بخشی از جامعه فلسطین دانست و تصریح کرد: کشورهای اسلامی اگر غیرت و وجدان و شرف داشته باشند شیرهای نفت را بر روی کشورهای حامی اسرائیل می‌بندند.

به گزارش خبرنگار ردنا (ادیان نیوز)، «جلال جلالی‌زاده» استاد دانشگاه تهران با انتقاد از موضع انفعالی سران کشورهای اسلامی دربرابر «حملات وحشیانه» رژیم اشغالگر قدس به نوار غزه گفت: کشورهای اسلامی اگر غیرت و وجدان و شرف داشته باشند شیرهای نفت را بر روی کشورهای حامی اسرائیل می‌بندند و کالاهای اسرائیلی و کالاهای حامیان این جنایتکاران را تحریم می‌کنند.

این فعال سیاسی اهل سنت ایران برگزاری راهپیمایی‌های پراکنده در محکومیت اسرائیل را کافی ندانست و تصریح کرد: کشورهای اسلامی باید در برابر این دشمن مشترک، متحد شده و علاوه بر اقدامات دیپلماتیک و سیاسی، یک روز را به صورت هماهنگ اعتصاب عمومی اعلام کنند. همه باید به ملت فلسطین برای ایستادگی در برابر این غاصبان کمک کنیم.

جلالی‌زاده گفت: حملات خونین رژیم اشغالگر قدس به نوار غزه در سکوت مجامع جهانی همچنان ادامه دارد و این رژیم هر روز تصویری بهت برانگیز جدیدی را با جنایات خود خلق می‌کند؛ البته این حمله اخیر موجب تحریک احساسات ملتهای مسلمانان و آزادی خواهان جهان شده و اگر کسانی قبلا نسبت به مساله فلسطین و اسرائیل دلسرد شده بودند و به سازش با این رژیم گرایش پیدا کرده بودند، با این حمله متوجه اشتباه خود شدند.

وی افزود: جنایات اسرائیل در نوار غزه سبب شد، موضوع اشغال فلسطین باردگیر مورد توجه افکار عمومی جهان قرار گیرد. این حمله مظلومیت، محرومیت، تنهایی و غربت مردم فلسطین را به دنیا ثابت کرد؛ رژیم اسرائیل بعد از ۷۵ سال ظلم و غارت و تجاوز و جنایت و کودک کشی، همچنان دست از رفتار وحشیانه خود بر نداشته و به نسل کشی در فلسطین ادامه می‌دهد.
این فعال سیاسی اهل سنت ایران تصریح کرد: اسرائیل هر روز به دنبال بهانه‌ای برای سرکوب فلسطین است. آنها می‌خواهد باقیمانده فلسطین را تصرف کنند. اما با عنایت خداوند متعال این حمله به ضرر اسرائیل تمام خواهد شد.

جلالی‌زاده در پاسخ به کسانی که حماس را عامل جنگ اخیر می‌دانند گفت: اگر اسرائیل و حماس در صلح و آشتی بودند و حماس توافق صلح را زیرپا می‌گذاشت و به کشور تایید شده‌ای حمله می‌کرد جای انتقاد داشت. حماس به کسانی حمله کرده که ۷۵ سال است از زمین و آسمان به سر این مردم بمب و موشک می‌ریزد؛ حمله به غاصبان سرزمین مردم فلسطین حق حماس و همه فلسطینیان است. بارها این رژیم به مردم فلسطین حمله کرده و زن و بچه آنها را کشته است. کار حماس یک کار اصولی بود. حماس با اسرائیل آتش بست نداشته است که بخواهیم او را مقصر بدانیم. هیچ قرارداد صلحی وجود نداشته و حماس در یک موقعیت جنگی از فرصت برای ضربه به دشمن خود استفاده کرده است.

این استاد دانشگاه تهران حماس را بخشی از جامعه فلسطین دانست و تصریح کرد: امروزه متاسفانه برخی به زبان می‌آوردند که حماس نماینده مردم فلسطین نیست. این مردم فلسطینند که مشخص می‌کنند چه کسی نماینده آنها هست و یا نیست. حماس یک گروه و حزب بزرگ و تاثیرگذار در فلسطین است و ماندگاری این گروه در طول این مدت نشان می‌دهد که از پشتوانه مردمی برخوردار است.

جلالی زاده تروریست خواندن حماس را مصداق عوض کردن جایگاه «جانی و مظلوم» دانست و گفت: در جهانی زندگی می‌کنیم که هر ملتی که بخواهد از حق خود دفاع کند و بر سرنوشت خود حاکم باشد، متهم به تروریست بودن می شود. ملت فلسطین چطور بخواهد حق خود را به دست بیاورد؟ خاک این سرزمین اشغال شده است. آیا این ملت توانسته با مذاکره به حق خود برسد؟

وی تصریح کرد: یکی از روشهای مبارزه با متجاوز، مبارزه مسلحانه است. وقتی دشمن و اشغالگر هیچ زبانی را متوجه نمی‌شود فلسطینی‌ها نیز مبارزه مسلحانه را در پیش می‌گیرند. متهم کردن حماس مانند متهم کردن دیگر حق طلبان است. نظامهای مستبد، مخالفان خود را به تروریست بودن متهم می‌کنند و تلاش می‌کنند با قدرت رسانه‌ای خود این اتهام را ترویج کنند.. حماس یک حزب برخواسته از بین مردم فلسطین است و برای آزادی فلسطین مبارزه می‌کند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی مواضع اخیر حکومت عربستان در برابر مساله فلسطین را ناشی از رقابت این کشور با ایران و همچنین فشار افکار عمومی دانست و گفت: جنایت اسرائیل در غزه چنان دلخراش بود که هیچ انسان منصفی نمی‌تواند در برابر آن ساکت باشد. دولتهای عربی اگر در برابر این جنایت سکوت می‌کردند در برابر افکار عمومی جامعه خود پاسخی نداشتند و توسط مردم خود محکوم به سازش می‌شدند. از سوی دیگر این کشورها یک نوع رقابتی با ایران در عرصه بین المللی دارند و نمی‌خواهند از ایران جا بمانند.

خبرنگار: محمدعلی خرمی مشکاتی

به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.