«رهام جغلوب»، شهروند زن فلسطینی: متأسفانه در مدت اخیر هیچ گونه مراقبت بهداشتی برای زنان باردار وجود ندارد و مکملهای غذایی به آنها ارائه نمیشود، علاوه بر آن سوءتغذیه به دلیل کمبود آب و غذا افزایش یافته و این امر موجب افزایش کم خونی شده در زنان باردار شده است.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، این شهروند زن فلسطینی با توصیف اسفناک زنان باردار در نوار غزه، عنوان کرد: «من نمیتوانم جایی برای نشستن و استراحت پیدا کنم. ما از خانه و کاشانه خود آواره شدیم و اکنون حتی اتاقی برای من یا تشکی برای خوابیدن وجود ندارد. کمرم از درد دو نیم شده است، همه ما اعضای یک خانواده ۱۱ نفره هستیم که در راهرو ساختمانی میخوابیم، حتی به آب سالم و غذا هم دسترسی نداریم.»
سارا دیگر زن باردار فلسطینی هم رنج و مشکلات خودش را دارد و با صدای خسته به الجزیره میگوید: «داستان زنان باردار در غزه غمانگیز است، من در ماه هفتم بارداری هستم و هر موشکی که به اطرافمان اصابت میکند، احساس میکنم گویی در قلب من سقوط کرده است، دیگر نمیتوانم صدای انفجار شدید بمب و موشک را تحمل کنم.»
وی افزود: «ما ۴ بار آواره شدیم و هر بار از مرگ حتمی نجات یافتیم. در حین آوارگی از غزه به خانیونس روی زمین با شکم افتادم و تا به امروز درد شدیدی در روده خود احساس میکنم. بزرگترین دغدغه من به دنیا آوردن فرزندم در زمان جنگ است، نه برای خودم لباس دارم و نه برای پسرم.»
وقتی از او در مورد آب و غذا پرسیدیم، گفت: «ما نه غذا داریم و نه آب کافی، دو روز کامل آب ننوشیدم، نه شیرین و نه شور، عفونت مرا از پای درآورده و کسی را پیدا نمیکنم که به من کمک کند. حتی قرصهای دارویی (اسید فولیک) که در تمام ماههای بارداری به آنها نیاز دارم، در دسترس نیست، داروها در همه داروخانهها پایان یافته است.»
وخامت وضعیت خدماترسانی در بیمارستانهای غزه
«ولید ابوحطاب» مدیر زایشگاه التحریر در غزه به الجزیره گفت: «محیط بهداشتی در داخل بیمارستان برای زنان باردار بسیار بد است. در نتیجه افزایش تعداد آوارگانی که از بیمارستان به عنوان پناهگاه استفاده میکنند، علاوه بر این ما تختهای بیمارستان را به مجروحان اختصاص دادهایم لذا ناچار هستیم بسیاری از موارد مربوط به زایمان را روی زمین انجام دهیم.»
ابوحطاب میگوید: «از روز اول حمله به غزه، حدود ۵۰ زایمان طبیعی و بین ۱۵ تا ۱۷ سزارین داشتهایم و به دلیل ناتوانی در مقابله با بیماریهای واگیردار و عفونی و کمبود شدید مواد ضدعفونیکننده، شاهد افزایش عفونتها و باکتریها هستیم.»
رئیس بیمارستان التحریر گفت: «متأسفانه در مدت اخیر هیچ گونه مراقبت بهداشتی برای زنان باردار وجود ندارد و مکملهای غذایی به آنها ارائه نمیشود، علاوه بر آن سوءتغذیه به دلیل کمبود آب و غذا افزایش یافته و این امر موجب افزایش کم خونی شده در زنان باردار شده است. من انتظار دارم که میزان بیماریها و مرگومیرها ناشی از زایمانها افزایش یابد.»
درخواست سازمان ملل
یونیسف، آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی، صندوق جمعیت سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی نسبت به اختلال در خدمات بهداشتی برای مادران و نوزادان به دلیل بمباران مداوم و آسیب وارده به مراکز بهداشتی و درمانی هشدار دادهاند. در نوار غزه حدود ۵۰ هزار زن باردار وجود دارد که فاقد مراقبتهای بهداشتی لازم هستند.
این نهادها پیشبینی کردهاند مرگومیر مادران در غزه افزایش خواهد یافت و همچنین نسبت به اثرات روانی ناشی از جنگ و پیامدهای مستقیم آن بر سلامت باروری از جمله افزایش سقط جنین و زایمانهای زودرس ناشی از استرس و ترس هشدار دادند.
نهادهای بینالمللی مذکور اعلام کردند که با تخریب یا نابودی کامل ۱۴ بیمارستان از ۳۵ بیمارستان و ۴۶ مرکز بهداشتی از ۷۲ مرکز در غزه، روزانه ۱۸۰ زن در شرایطی که مراقبت های بهداشتی کاملی وجود ندارد، از جمله انجام عمل های سزارین بدون تزریق مُسُکِّن و ترخیص تنها چند ساعت بعد از زایمان، نوزادان خود را به دنیا می آورند.
این سازمان ها در بیانیهای هشدار دادند برخی از زنان در خانه های خود، در خیابان ها و در بین خرابه ها و یا اماکنی که وضعیت بهداشتی وخیمی دارند فرزندان خود را به دنیا می آورند و این در حالیست که خطر عفونت و عوارض پزشکی رو به افزایش است.