سرویس فدرال نظارت بر آموزش و علم روسیه پیشنهاد کرده است تا آموزش زبان عربی را در برنامه درسی مدارس در مناطق مسلماننشین کشور وارد کنند.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، با مطرح شدن آموزش زبان عربی در مدارس مناطق قفقاز شمالی، سایت Caucasian knot در گزارشی به نظرات کارشناسان، شرقشناسان و فعالان اجتماعی و حقوق بشر در مورد ایده تدریس زبان عربی در مدارس قفقاز پرداخته است.
به باور نویسنده این گزارش اگرچه پیشنهاد ورود زبان عربی به برنامه درسی مدارس انگیزه سیاسی دارد، اما در جمهوریهای قفقاز شمالی، جایی که بسیاری از والدین دانشآموزان، میخواهند فرزندانشان عربی یاد بگیرند، با استقبال روبرو خواهد شد. این پیشنهاد فعالان اجتماعی و حقوق بشر نیز هست. در عین حال، آنها معتقدند که ارزش ندارد مباحث زبان آموزی از منظر دین را سرلوحه کار قرار دهیم.
سایت Caucasian Knot گزارش داده است که «روسوبرنادزور» (سرویس فدرال نظارت بر آموزش و علم روسیه) پیشنهاد کرده است تا آموزش زبان عربی را در برنامه درسی مدارس در مناطق مسلماننشین کشور، به ویژه در داغستان و چچن، وارد کنند.
روسلان کوتایف، رئیس مجمع ملل قفقاز معتقد است که ورود زبان عربی به برنامه درسی مدارس در چچن مورد استقبال قرار خواهد گرفت.
این مقام سابق وزارت امور خارجه چچن میگوید: “بر خلاف سایر مناطق فدراسیون روسیه، جمهوریهای قفقاز شمالی به ویژه مقامات عالی رتبه چچن روابط ویژهای با جهان عرب دارند.”
احمد تانگیف، استاد الهیات اینگوش تأکید میکند که مسلمانان عربی را نه تنها به عنوان یک زبان خارجی، بلکه به عنوان زبان قرآن میدانند.
ماگومد موتسلگوف مدافع حقوق بشر موافق است که زبان عربی در درجه اول برای خواندن قرآن مهم است.
بوریس بیژوف، دکترای علوم فیلولوژی تأکید میکند که مردم زبانها را از منظر عملی در نظر میگیرند، زیرا فکر میکنند این یا آن زبان چه زمانی و کجا ممکن است مفید باشد. از مواضع فوق، زبان عربی معنای عملی ندارد. فقط برای مراسم مذهبی استفاده میشود. لذا تاکنون فقط در مدارس و سایر مؤسسات آموزشی اسلامی مطالعه شده است.
این دانشمند خاطرنشان کرد: زبان عربی چندان گسترده نیست تا بتوان از آن به عنوان زبانی برای ارتباطات بینالمللی استفاده کرد.
زوریات آکباوا، از شخصیتهای عمومی از جمهوری کراچای-چرکس پیشنهاد میکند که زبان عربی در مدارس درکنار انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و اسپانیایی مطالعه شود، اما نه به جای آنها.
سعید، معلم زبان عربی اهل داغستان تاکید میکند که دانش عربی، مانند هر زبان خارجی، نه تنها به درک فرهنگ و زندگی مردمان دیگر کمک میکند، بلکه به رشد خود فرد نیز کمک میکند.
این معلم خاطرنشان میکند که روسیه از زمان اتحاد جماهیر شوروی “روابط خوب با کشورهای جهان عرب” دارد.