مسیحیان، کریسمس را در کشورهای دارای اکثریت مسلمان جشن میگیرند.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، کشورهای مسلمان مختلفی در جهان حضور دارند که کریسمس را جشن میگیرند. اندونزی بهعنوان کشوری که اکثریت جمعیت آن مسلمان هستند، تعطیلاتی را برای افرادی که کریسمس را جشن میگیرند، فراهم میکند. بهنظر میرسد که نه تنها در اندونزی، بلکه در چندین کشور دیگر با اکثریت مسلمان نیز نمونههای خوبی از سازگاری مذهبی ارائه میشود. در اینجا فهرستی از این کشورها و سنتهایشان آمده است.
اولین کشور، اندونزی است، کشوری که ۲۷۴ میلیون نفر جمعیت دارد و حدود ۲۳۱ میلیون نفر آن مسلمان هستند، با این حال، اندونزی همچنان به سایر اعیاد مذهبی احترام میگذارد و آنها را گرامی میدارد، مانند سنت کریسمس که تا بهحال حفظ شده است، سنت رابو-رابو در جاکارتا، وایانگ واهیو جوجاکارتا، نگجوت و پنجور در بالی، ماربیندا و مرهوباس در شمال سوماترا، بامبو کنونز در فلورس و کونچی تاون در سولاوسی شمالی نیز وجود دارند.
دومین کشور، پاکستان با ۲۴۳ میلیون نفر جمعیت و ۲۱۲ میلیون نفر مسلمان هستند. مسیحیان پاکستان هر ساله سنتهای کریسمس مانند سرود کریسمس از خانه به خانه، پوشیدن لباسهای رنگارنگ برای رفتن به کلیسا و گذراندن وقت در کلیسا برای صرف غذا با سایر مسیحیان دارند.
سومین کشور، عربستان سعودی است، کشوری با ۳۷ میلیون نفر جمعیت که ۳۴.۵ میلیون نفر از آنان مسلمان هستند. در عربستان سعودی، کریسمس تعطیلی ملی نیست، با این حال، زیورآلات و تزئینات کریسمس هنوز در هر هتل و مرکز خریدی وجود دارد، بنابراین فضای کریسمس هنوز در آنجا گرم است.
چهارمین کشور، مصر است، کشوری در شرق مرکزی که ۱۱۳ میلیون نفر جمعیت دارد و حدود ۹۰ میلیون نفر آن مسلمان هستند. در مصر شب کریسمس در ۶ ژانویه و جشنهای کریسمس در هفت ژانویه جشن گرفته میشود که کمی متفاوت از اکثر مسیحیان دیگر است. علاوه بر این، روزهایی هم دارند که از ۲۵ نوامبر تا ۶ ژانویه غذاهای حیوانی ازجمله شیر و تخممرغ نمیخورند.
ایران، کشوری با ۸۹.۵ میلیون نفر جمعیت با ۸۲.۵ میلیون جمعیت مسلمان است. ایران نیز هر ساله به برپاداری سنتهای کریسمس ادامه میدهد و کریسمس را در ۶ و هفت ژانویه مانند مصر جشن میگیرد. مسیحیان روز کریسمس را برای جشن کریسمس جشن گرفته و در عین حال چندین نوع میوه مانند انار و هندوانه میخورند.
در عراق، مسیحیان زمانی اقلیت قابل توجهی را تشکیل میدادند اما سالها آزار و اذیت شبه نظامیان و داعش با حمایت اندک دولتی، شاهد کاهش تعداد آنان بود. با وجود هیچ سرشماری در عراق برای چندین دهه، برآوردها برای تعداد مسیحیان در این کشور بسیار متفاوت است و از ۱۵۰ هزار تا نیم میلیون نفر میرسد.
مسیحیان عراق در جشنهای کمرنگ کریسمس امسال در همبستگی با دهها هزار فلسطینی که در جنگ وحشیانه اسرائیل در غزه کشته شدند و تعداد زیادی از عراقیهایی که در آتشسوزی غمانگیز اوایل سال جاری جان باختند، شرکت کردند.
روسای کلیساهای عراق ماه گذشته اعلام کردند که جشنهای کریسمس و سال نو امسال محدود خواهد شد، هم بهخاطر همبستگی با فلسطین و هم برای قربانیان آتشسوزی در یک عروسی در شهر مسیحی حمدانیه عراق در ماه سپتامبر که منجر به کشته شدن حداقل ۱۲۰ نفر شد.
عبداللطیف رشید، رئیسجمهور عراق یکشنبه شب در مراسم عشای ربانی در شهر سلیمانیه در کردستان عراق شرکت و یورش اسرائیل به غزه را محکوم کرد که از زمان آغاز آن در هفت اکتبر تاکنون بیش از ۲۰ هزار و ۶۰۰ کشته برجای گذاشته است.