خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

«وادی السیلیکون»، بزرگ‌ترین طرح یهودی سازی در قدس اشغالی

پروژه شهرک سازی «وادی السیلیکون» بزرگ‌ترین پروژه در شهر قدس است که هدف آن ادغام دو بخش شهر و تقویت حاکمیت رژیم اشغالگر بر قدس است.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، پروژه شهرک سازی «وادی السیلیکون» بزرگ‌ترین پروژه در شهر قدس از سال ۱۹۶۷ به شمار می‌رود و هدف آن ادغام دو بخش شهر و تقویت حاکمیت رژیم اشغالگر بر قدس است.

هانی الفتیانی در یک گاراژ متعلق به پدرش برای تعمیر وسایل نقلیه در منطقه صنعتی در محله وادی الجوز واقع در شرق قدس کار می‌کند که بیش از ۶۰ سال پیش تأسیس شده است. وی نگرانی خود را از سرنوشتی که در انتظار وی و صاحبان مغازه‌ها، کارگاه‌ها و مشاغل صنعتی در وادی الجوز است پنهان نمی‌کند. مشاغل آنها در صورت اجرای پروژه شهرک سازی «وادی السیلیکون» (سیلیکن وادی) در خطر از بین رفتن قرار می‌گیرد.

به نقل از العربی الجدید، این تهدیدها مغازه آهنگری متعلق به ابومحمود القبانی و کارخانه برق خودرو متعلق به خانواده کرد را هدف قرار می‌دهد و این خانواده‌ها و دیگران بیم آن دارند که پس از سال‌ها تلاش و کار، منابع معیشتی خود را از دست بدهند. صاحبان کارگاه‌ها و مشاغل بیش از دو سال پیش اخطاریه تخریب و حذف دریافت کردند و به نظر می‌رسد با تصویب نهایی پروژه اجرای آن به زودی شروع می‌شود و اکثر اعتراضات رد شده است.

این پروژه قرار است در امتداد جاده وادی الجوز و خیابان عثمان بن عفان ساخته شود و شامل ساخت ساختمان‌هایی از هشت تا ۱۴ طبقه روی خرابه‌های مغازه‌های تجاری و صنعتی فلسطینی است. کارشناسان امور قدس تأکید می‌کنند تصویب اولیه پروژه شهرک سازی «وادی السیلیکون» توسط شهرداری اشغالگر قدس در اواسط هفته گذشته به حضور صنعتی و تجاری فلسطینیان لطمه خواهد زد. زیرا صدها کارگاه صنعتی و گاراژهای تعمیر خودرو در این محله وجود دارد. همچنین منجر به ترویج رسمی یهودیت در محله‌های وادی الجوز و شیخ جراح می‌شود؛ جایی که مقر وزارتخانه‌های داخلی و امور اجتماعی اسرائیل و مقر فرماندهی کل پلیس اسرائیل، معروف به «خانه دولتی»است.

وکیل مهند جباره به نمایندگی از شهروندان آسیب دیده قدس علیه این پروژه دادخواستی ارائه کرده است. وی به العربی الجدید گفت: تصویب نهایی این طرح هنوز صورت نگرفته است، زیرا دادخواستی که ما ارائه کرده‌ایم هنوز در حال بررسی است و هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است و جلسه‌ای برای اواخر آوریل تعیین شده است. تنها تصویب اولیه پروژه انجام شده و برخی اعتراضات پذیرفته شد. ده‌ها وکیل اعتراض کردند اما رد شد.

جباره گفت: ما قبلا سعی کردیم خطر عدم پیگیری دقیق از سوی نهادهای اجتماعی و سیاسی در قدس را روشن کنیم. طبقه‌بندی این طرح به عنوان ساختمان‌های پیشرفته، پروژه‌های مسکونی در آنجا را محدود می‌کند، زیرا می‌دانیم که مقامات اشغالگر به ساکنان فلسطینی قدس اجازه می‌دهند تا روی فقط ۱۰ درصد از مساحت زمین‌هایشان به ساخت و ساز بپردازند.

این وکیل فلسطینی گفت: کل پروژه بیانگر چشم انداز شهرداری رژیم اشغالگر در قدس برای استفاده آینده از این منطقه است و در حد یک طرح تفصیلی نیست که به کمیته منطقه در وزارت داخلی اسرائیل ارائه شود.

خلیل تفکجی، کارشناس شهرک سازی در قدس در مصاحبه با العربی الجدید، مقامات رژیم اشغالگر را به تسریع در تصویب بسیاری از پروژه‌های شهرک سازی و یهودی سازی و برنامه ریزی برای ادغام شرق و غرب قدس پس از هفت اکتبر متهم و تاکید کرد: رد شدن اعتراضات ارائه شده به این مقامات، مانند پروژه وادی السیلیکون، در برنامه شهرک سازی اسرائیل برای دوره زمانی بین ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۸ قرار دارد؛ برنامه‌ای که نیاز به صرف حدود یک میلیارد دلار برای ادغام شرق و غرب دارد.

تفکجی گفت: این پروژه در چارچوب برنامه اسرائیل برای مجزا کردن محله‌های قدس و ایجاد کانون‌های شهرک سازی در این محله‌های فلسطینی است. همچنین گروهی از مراکز و نهادهای حاکمیتی اسرائیل از جمله وزارت داخلی، فرماندهی پلیس و وزارت امور اجتماعی در منطقه شمالی محل این پروژه ایجاد شده است.

وی افزود: اگر به این پروژه نگاه کنیم می‌بینیم که محله‌های فلسطینی را به دو قسمت شرقی که شامل وادی الجوز است و غربی شامل شیخ جراح تقسیم می‌کند. این پروژه بخشی از برنامه امنیتی اسرائیل است که هدف آن محاصره، نفوذ و مجزا کردن محله‌های فلسطینی و ایجاد کانون‌های شهرک سازی است. همچنین مالکیت بیش از ۲۰۰۰ دونم از اراضی فلسطینی‌ها گرفته خواهد شد و بیش از ۲۰۰ تأسیسات صنعتی متعلق به فلسطینی‌ها در وادی الجوز تخریب خواهد شد که برخی از آنها قبلا هشدار تخریب دریافت کرده‌اند. حدود ۹۰۰ اتاق هتل، جاده‌های جدید، خط ریلی سبک و یک پارک در نزدیکی وادی قدرون در اراضی فلسطینی‌های قدس ساخته خواهد شد.

منبع ایسنا
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.