خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

چرا امسال آیین مذهبی «باداراک» در قره کلیسای چالدران با تاخیر برگزار شد؟

هفتادمین آیین مذهبی «باداراک» با حضور هزاران نفر از ارامنه جهان در قره کلیسای چالدران به عنوان نخستین کلیسای جهان مسیحیت برگزار شد.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، اسقف اعظم خلیفه گری کل ارامنه آذربایجان روز شنبه در آیین پایانی این مراسم گفت: زیارت سه روز تادوئوس مقدس که یکی از حواریون حضرت عیسی (ع) است، در قره کلیسای چالدران صورت گرفت.

اسقف اعظم گریگور چیف‌چیان ادامه داد: هرساله سه روز ارامنه از نقاط مختلف جهان در این محل حاضر شده و به برگزاری آیین مذهبی باداراک می پردازند.

وی افزود: امسال با توجه به تقارن زمان برگزاری آیین مذهبی باداراک با ایام سوگواری سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) این مراسم ۲ ماه به تاخیر افتاد اما با حمایت های جمهوری اسلامی و همچنین مسوولان استانی این مراسم، طی سه روز در کمال آرامش برگزار شد.

اسقف اعظم چیف‌چیان مراتب قدردانی و سپاسگزاری خود را از مقام معظم رهبری، فرمانداری چالدران، مسوولان استانی و محلی آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، عوامل اجرایی، اورژانس، نیروی انتظامی و تمامی عوامل دخیل در برگزاری این مراسم ابراز داشت.

وی برای مقام معظم رهبری آرزوی طول عمر کرده و همچنین برای پیشرفت ملت ایران دعا کرد.

باداراک

هرساله ارامنه جهان چند روز مانده به این مراسم با خانواده های خود به سمت قره کلیسا می آیند تا چادرهای خود را برپا کرده و عصر و صبح در مراسم کلیسا شرکت کرده و نذری های خود را ادا کنند.

امسال نیز نظیر سال‌های قبل، زائران و میهمانان چند روز مانده به مراسم به محل قره کلیسای چالدران آمده و در چادرهایی که آماده شده، اسکان یافتند.

در این مراسم مذهبی زائرانی از کشورهای مختلف به همراه اسقف اعظم به دعا و نیایش پرداخته و همچنین اقدام به قربانی کردن گوسفند برای نذری و روشن کردن شمع کردند.

آیین مذهبی عشای ربانی در قره کلیسای چالدران سالانه با حضور جمعی از مسیحیان از کشورهای ارمنستان، سوریه، لبنان، هلند، فرانسه، اتریش، آلمان، کانادا و دیگر کشورهای جهان برگزار می‌ شود و یکی از هفت ‌آیین مقدس در تمام فرقه‌های مسیحیت است؛ ریشه این آیین بین المللی به آخرین شامی بر می‌گردد که حضرت مسیح (ع) در شب دستگیری خود توسط سربازان رومی با حواریون خورده و از آنجا که یکی از آنان با نام تاتاووس مقدس درقره کلیسا دفن شده، این کلیسای باستانی از اهمیت ویژه‌ای برای ارامنه برخوردار است.

ارامنه بر این عقیده هستند که تعمید فرزندانشان در نخستین کلیسای مسیح و محل شهادت حواری آن حضرت با خیر و برکت همراه است و گروه دیگری نیز فرزندان ۱۵ تا ۲۰ ساله خود را با نذر و نیت در آنجا غسل می‌دهند.

روزهای توقف خانواده ها در قره کلیسا برای برگزاری آیین باداراک متفاوت است، آنان طبق رسم باید سه روز در آنجا بمانند اما کسانی که از راه دور به آنجا رفته‌اند، گاهی بیش از سه روز می مانند و خانواده‌هایی هم که راهشان نزدیک است، شاید در روز دوم به این کلیسای باستانی بروند.

براساس این گزارش بنای قره‌کلیسا (کلیسای تاتائوس مقدس) جزو ۹ اثر ثبت شده جهانی ایران و پنج اثر ثبت شده جهانی آذربایجان غربی است و بیشتر صاحب‌ نظران آن را قدیمی‌ترین کلیسای جهان می‌دانند.

قره‌ کلیسا در ۲۰ کیلومتری شمال شرقی چالدران و بر روی مزار تاتائوس، یکی از حواریون حضرت مسیح(ع) احداث شده است و تاریخچه ساخت آن به عنوان اولین کلیسای جهان مسیحیت بر اساس اسناد موجود به بعد از شهادت تاتائوس مقدس توسط جانشین پادشاه ارمنستان بر می‌گردد.

بعد از شهادت حواری حضرت مسیح (ع) او را در محل کنونی کلیسای تاتائوس به خاک سپرده اند و بعدها روی قبر او نمازخانه کوچکی ساخته‌اند، این نمازخانه در قرن هفتم میلادی به کلیسای بزرگ و مجللی تبدیل شده است.

بسیاری از مسیحیان، فرزندان خود را برای غسل تعمید به این کلیسا می‌آورند و در آنجا جشن می‌گیرند، گوسفند قربانی می‌کنند و از خدا و حضرت مسیح (ع) خواسته‌های خود را طلب می‌کنند.

آیین مذهبی قره کلیسای چالدران در فهرست جهانی یونسکو قرار گرفته و جزو پنج اثر جهانی آذربایجان غربی است.

آذربایجان غربی دارای یک هزار و ۸۰۰ اثر ثبت جهانی و ملی است.

منبع ایرنا
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.