به گزارش ادیان نیوز، در سالهای اخیر، اساتید علوم اسلامی و متخصصین عربی، اسلام و مطالعات خاورمیانه شاهد افزایش شرکت دانشجویان رشتههای مختلف مرتبط و غیرمرتبط در کلاسهای درسی خود بودهاند.
جوانان به دنبال دانش صحیح درباره اسلامند
محمد خلیل مدتی طولانی دبیر مطالعات اسلامی در دانشگاه میشیگان در آمریکای شمالی بوده، و هم در کلاس درس و هم خارج از محوطه دانشگاه سعی در جداسازی واقعیت از تخیل در گفتمان عمومی درباره اسلام داشته است. خلیل درباره افزایش دانشجویان شرکت کننده در کلاسهایش میگوید: وقتی به فهرست اسامی دانشجویان نگاه میکنم میبینم که در کنار دانشجویان رشته دادرسی کیفری دانشجویانی از رشتههای دیگر مانند موسیقی، زیست شناسی و غیره در کلاس شرکت کردهاند. به نظر میرسد جوانان به دنبال کسب دانش درست درباره حوادث اخیر و شناخت اسلام هستند.
خلیل همچنین میگوید که بسیاری از دانشجویان فارغ التحصیل به او ایمیل زده و سئوالات زیادی درخصوص اسلام از او میپرسند. دانشجویان فعلی نیز علاقه زیادی نشان میدهند.
خلیل درباره افزایش علاقه به رشتههای و موضوعات اسلامی در دانشگاه میگوید: دانشجویان احساس میکنند نیاز دارند تا در این رشتهها تحصیل کنند، و آن را به نوعی پیش نیاز میدانند.
تامی کولیسون، ۲۱ ساله که در دو رشته مطالعات خاورمیانه و خبرنگاری تحصیل میکند میگوید: اهمیت رشتههای مربوط به خاورمیانه در آمریکا رو به افزایش است.
بیشترین ثبت نام، مربوط به درس جمهوری های اسلامی بوده است
رابرت کروس؛ دبیر برنامه عباسی در مطالعات اسلامی در دانشگاه استنفورد در کالیفورنیا نیز گفته که بیشترین ثبت نام در ترم اخیر، مربوط به دروس «جمهوری های اسلامی: سیاست و جامعه در ایران، افغانستان و پاکستان» بوده است و دانشجویانی که در این کلاسها شرکت کردهاند در رشتههای انسانی و حتی علوم کامپیوتر تحصیل میکردند. او در این باره میگوید: آنچه دانشجویان را به شرکت در این کلاسها ترغیب کرده داعش نیست، بلکه آگاهی درباره نقش رو به افزایش اسلام در مناسبات جهانی است. این دانشجویان به دنبال دستیابی به یک فرهنگ لغت مناسب به منظور درک و تجزیه و تحلیل اسلام هستند.
ثبت نام در علوم اسلامی و عربی در دانشگاه یل در کانیتیکت، در واشنگتن و دانشگاه جورج تاون نیز افزایش یافته است.
جستجوی گوگل سبب بدفهمی از اسلام شده است
مصطفی عمر، دبیر امور تحصیلی در دانشکده مطالعات اسلامی در کالیفرنیا، هدف خود را از ایجاد رشتههای آنلاین درباره اسلام، ریشه کن سازی یادگیری از روی گوگل عنوان میکند. او معتقد است که دانش اینترنتی کنونی و جستجوهای گوگل سبب گسترش بدفهمی شده و گاهی نیز منجر به افراطگرایی در دین میشود. او در درسهایش درپی شفاف سازی اصولی قرآنی میباشد و در این باره میگوید: بسیاری از مردم درباره گروههای افراطگرا و دیدگاههای انحرافی آنها از دین سخن میگویند. حال که با چنین وضعیتی روبرو هستیم، چرا دانش بنیادی و درست را به آنها ارائه نکنیم؟
منبع: حوزه نیوز