به گزارش ادیان نیوز، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح (چهارشنبه) در آستانهی روز کارگر در دیدار هزاران نفر از کارگران، با تجلیل از وفاداری و ثبات قدم جامعهی کارگری در قبال انقلاب و نظام، بر «حل مشکلات جامعهی کارگری»، «تقویت تولید داخلی»، «ضرورت مقابلهی جدی با قاچاق کالا» و «ممنوعیت واردات کالاهای دارای مشابه ایرانی» تأکید کردند و با اشاره به ادامهی خصومتهای آمریکا افزودند: آمریکاییهای غیر قابل اعتماد، با اصرار بر تحریمهای مختلف ایران تلاش میکنند با ایجاد «ایرانهراسی»، عملاً در راه تعاملات اقتصادی کشور با خارج، مانعتراشی کنند.
ایشان همچنین با اشاره به انتخابات مرحلهی دوم مجلس شورای اسلامی در جمعهی همین هفته، همهی واجدان شرایط شرکت در این مرحله را، به حضور در انتخابات فراخواندند.
رهبر انقلاب با تشکر از زحمات و تلاشهای جامعهی کارگری کشور و اظهار ارادت نسبت به کارگران، کار و تلاش در جامعه را «ارزش» خواندند و گفتند: هر فردی که در جامعه مشغول کار است، اعم از مسئول، وزیر، استاد دانشگاه، دانشجو، طلبه، مدیر و دیگران، به معنای عمومی کلمه کارگر است و در واقع، «تولید ارزش» میکند.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه از دیدگاه اسلام، «بیکاری، تنبلی و وقتگذرانی بیهوده»، ضدّ ارزش است، افزودند: باید همهی کسانی که در عرصههای مختلف مشغول کار هستند، علاوه بر بالا بردن کیفیت کار، حق آن کار را ادا و خود را وقف کار کنند.
رهبر انقلاب افزودند: هر کسی در کشور مسئولیتی پذیرفته است، باید همهی وقت و توان خود را به ادای صحیح آن مسئولیت اختصاص دهد.
ایشان با اشاره به وفاداری و ثبات قدم جامعهی کارگری نسبت به انقلاب و نظام اسلامی در طول ۳۷ سال گذشته خاطرنشان کردند: با وجود مشکلات معیشتی، کارگران هیچگاه به تبلیغات ضد انقلاب اعتنا نکردند و در مقابل نظام نایستادند بلکه همواره مدافع نظام اسلامی بودهاند.
رهبر انقلاب با تشکر صمیمانه از جامعهی کارگری بهدلیل وفاداری و بصیرت در قبال مسائل انقلاب و نظام، به موضوع «وظایف کارگران، بنگاههای اقتصادی و مسئولان در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» پرداختند و گفتند: پیام اصلی «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» این است که مسئولان باید برای یکایک بندهای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، برنامهریزی و آنها را بهصورت واقعی اجرا کنند.
حضرت آیتالله خامنهای درخصوص نقش و سهم کارگران در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کردند: مهمترین مسئولیت کارگران در این بخش، «درست، با کیفیت و با استحکام انجام دادنِ کار» است.
ایشان با تأکید بر بالا رفتن کیفیت کار گفتند: از جمله مسائل مهمی که در بالا رفتن کیفیت کار کارگران تأثیر بسزایی دارد، جدی گرفتن موضوع «مهارتافزایی» و بالا بردن مهارت کارگران است که دولت در این زمینه مسئولیتهای مشخصی دارد.
رهبر انقلاب، یکی دیگر از مسائل تأثیرگذار و مهم در افزایش کیفیت کار را تأمین امنیت شغلی کارگران دانستند و خاطرنشان کردند: تأمین امنیت شغلی کارگران بر عهدهی مسئولان و همچنین کارفرمایان است.
حضرت آیتالله خامنهای، «تعطیلی کارگاههای تولیدی» را از آفات بزرگ برشمردند و گفتند: برخی اوقات، تعطیلی کارگاهها بهدلیل مشکلاتی همچون کمبود نقدینگی و امکانات یا فرسودگی تجهیزات است که در این موارد، کارفرما مقصر نیست و مسئولان مربوط در بخش صنعت و تجارت، بانکها، مسئولان بخش فناوری و شرکتهای دانشبنیان، باید به مسئولیت خود عمل کنند.
ایشان افزودند: البته در موارد دیگری نیز بهدلیل سوء استفادهی برخی کارفرمایان و استفاده از وامها و تسهیلات در بخشهایی همچون ساختوساز بهجای تولید، کارگاهها تعطیل میشوند که در این موارد، باید دستگاه قضایی، دولت و دستگاههای اطلاعاتی موضوع را بهطور جدی پیگیری کنند.
رهبر انقلاب تأکید کردند: کسی مخالف تولید ثروت نیست اما این تولید ثروت نباید به بهای لگدمال شدن جامعهی کارگری و اقشار محروم باشد.
ایشان «ترویج محصول کارگر ایرانی»، «سلامت محیط کار» و «افزایش سهم دستمزد در هزینهی تولید» را از دیگر عوامل تأثیرگذار در افزایش کیفیت کار کارگران دانستند و تأکید کردند: برای همهی این موارد، میتوان با استفاده از روشهای صحیح و همچنین تجربیات کشورهای دیگر، برنامهریزی مناسب انجام داد تا هم انگیزه و کیفیت کار کارگران ارتقا یابد، و هم کارفرمایان آسیب نبینند.
رهبر انقلاب در ادامهی سخنانشان به تبیین حقوق کارفرمایان نیز پرداختند و تأکید کردند: کارفرما و کارگر در منطق اسلام مکمل یکدیگرند نه معارض و دشمن.
حضرت آیتالله خامنهای با قدردانی از کارفرمایانی که سرمایهشان را به جای سرمایهگذاری بدون دغدغه در بانکها، به میدان تولید و کارآفرینی میآورند، افزودند: «همکاری صمیمانهی کارگران با کارفرمایان»، «تلاش مسئولان برای تسهیل سرمایهگذاری در بخشهای مختلف» و «فراهم کردن زمینهی صادرات و دفاع از حقوق صادرکنندگان در کشورهای خارجی»، از جمله حقوق کارفرمایان است که باید رعایت شود.
ایشان در همین بحث به مسئولان خاطرنشان کردند: باید بر سلامت و کیفیت کالاهای صادراتی نظارت شود چرا که صادر شدن اجناس و کالاهای ناسالم و بیکیفیت، موجب بدنام شدن ایران و ضربه به صادرات کشور خواهد شد.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید فراوان بر «ارزش و اهمیت تولید داخلی» افزودند: تولید داخلی باید بهعنوان امری مقدس شناخته و حمایت از آن، یک «وظیفه» تلقی شود.
رهبر انقلاب، وارد کردن اجناسی را که مشابه داخلی دارند، «مطلقاً ممنوع» خواندند و افزودند: برخی فروشگاهها مقیدند که جز تولید داخلی نفروشند که باید به این انسانهای با غیرت آفرین گفت.
ایشان افزودند: البته در برخی فروشگاههای عمدتاً بزرگ و گاه وابسته به دستگاههای دولتی، همهی اجناس، خارجی است که این کارِ زشت، عملاً موجب بیکاری کارگر ایرانی و بهبود وضع کارگر خارجی میشود.
رهبر انقلاب با انتقاد از فرهنگ خرید کالاهای خارجی و پُز دادن با کالاهای دارای نشانهای خارجی گفتند: ما با دنیا تعامل داریم اما در عرصههایی که تولید داخلی داریم، وارد کردن و فروش و مصرف کالاهای خارجی باید بهعنوان یک ضدّ ارزش تبلیغ و شناخته شود.
ایشان خاطرنشان کردند: البته در این زمینه طرفدار افراط نیستم بلکه باید با حکمت و تدبیر عمل کرد.
حضرت آیتالله خامنهای بهعنوان یک مصداق به قضیهی وارد کردن خودروهای آمریکایی اشاره کردند و گفتند: خود آمریکاییها به علت مصرف زیاد و سنگین بودن این خودروها، رغبتی به خرید آنها ندارند؛ حالا در این شرایط ما بیاییم و از فلان کارخانهی رو به ورشکستگی آمریکا، خودرو وارد کنیم!؟ این جای تعجب فراوان دارد.
ایشان افزودند: مدیران و مسئولان محترم در مقابل فشارهای پنهانی که در این زمینهها وارد میشود، بایستند و جداً نگذارند این قبیل مسائل انجام شود.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین با انتقاد از «واردات میلیاردی برخی لوازم غیر ضروری»، به مشکل جدی قاچاق کالاها و اجناس به داخل اشاره و خاطرنشان کردند: به مسئولان دولتهای مختلف، مکرر این مسئله را گوشزد کردهام، و آنها نیز میگویند اگر تعرفهی سنگین بگذاریم، قاچاق آن کالا بالا میرود، اما این دلیل، پذیرفتنی نیست.
ایشان قاچاق را بلایی بزرگ و سمّ تولید داخلی برشمردند و با انتقاد شدید از عدم برخورد جدی با این مسئله تأکید کردند: باید قویترین اشخاص را مأمور این کار کرد و دولت، ضمن تقویت دستگاههای ذیربط، با قدرت با قاچاق سازمانیافته مقابله و برخورد کند.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: البته منظور از مبارزه با قاچاق کالا، مقابله با کولهبرهای ضعیفی که در برخی مناطق اجناس کوچک را وارد میکنند، نیست؛ بلکه منظور قاچاقچیان بزرگی است که با دهها و صدها کانتینر، اجناس قاچاق، وارد کشور میکنند.
رهبر انقلاب همچنین در اشاره به یک مسئلهی خیلی مهم در باب تولید داخلی گفتند: گاه جنسی میتواند در داخل تولید شود اما واردکنندگانی که سودهای کلان بهدست میآورند، با روشهای مختلف از جمله «رشوههای سنگین، تهدید و حتی جنایت»، تلاش میکنند جلوی تولید آن کالا را بگیرند.
ایشان تأکید کردند: این مسائل، بسیار مهم و امنیتی است و نباید با آنها ساده برخورد کرد.
حضرت آیتالله خامنهای در ادامهی آسیبشناسی موانع رشد تولید داخلی، به نقد کسانی پرداختند که به بهانهی کهنه بودن فناوری تولید محصولات داخلی، عملاً راه ورود محصولات خارجی را به کشور هموار میکنند.
ایشان گفتند: برخی مدافعان واردات کالاهای خارجی هر جا در استدلال کم میآورند، میگویند فناوری خارجی، «پیشرفته» و فناوری داخلی، «قدیمی» است؛ بسیار خب اما چرا با این همه استعداد و ذهن خلاق ایرانی، این مشکل را حل نمیکنید؟
رهبر انقلاب سؤال کردند: آیا ذهن ایرانی که میتواند موشک را پس از مسافتی دو هزار کیلومتری با خطایی کمتر از ۱۰ متر به هدف بزند، نمیتواند مشکل فناوری داخلی برخی عرصهها از جمله صنعت خودرو را حل کند؟ پس چرا برای حل مشکلات به اینگونه جوانان مراجعه نمیکنید؟
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: برخی پیشرفتهای کشور محرمانه است و قابل بازگویی نیست وگرنه همه از استعداد جوانان این سرزمین متعجب میشوند.
رهبر انقلاب در جمعبندی این بخش از سخنانشان افزودند: به جامعهی کارگری، کارفرمایان و مسئولان دولتی خوشبین هستم اما واقعیت این است که کار در جاهایی میلنگد و برخی علل و عوامل نمیگذارد تلاشها به نتیجهی لازم برسد، مسئولان تلاش کنند و با شناخت و رفع این رخنهها، شتاب حرکت پیشرفت کشور را افزایش دهند.
ایشان تأکید کردند: رسیدن ایران به قلهی رفیع تمدن اسلامی، شعار و رجزخوانی نیست بلکه مستند به واقعیات، امکانات، ویژگیها و ظرفیتهایی است که توجه به آنها، زمینهساز تحقق این هدف خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: البته دشمن، همچنان دشمنی و ایجاد مانع میکند و در رأس این دشمنی نیز آمریکا و صهیونیسم قرار دارند.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: آمریکاییها گاهی اوقات از دور گلایه میکنند که چرا نسبت به ما بدبین هستید!؟ خب مسائلی را که موجب بدبینی هستند، میبینیم و نمیتوانیم چشمان خود را بر روی آنها ببندیم.
حضرت آیتالله خامنهای، «انجام مبادلات بانکی با زحمت و کندی زیاد و اخلال آمریکاییها در معاملات بانکی» را نمونهای آشکار از زمینههای بدبینی برشمردند و گفتند: اکنون موضوع اختلال در معاملات بانکی را مسئولان نیز میگویند اما چرا بانکهای بزرگ دنیا حاضر به همکاری با ایران نیستند؟
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: علت آنکه بانکهای بزرگ دنیا حاضر به همکاری با ایران نیستند، «ایرانهراسی»ای است که آمریکاییها ایجاد کرده و ادامه میدهند.
ایشان تأکید کردند: بارها گفتهام که نمیتوان به آمریکاییها اعتماد کرد و اکنون علت این مسئله در حال روشن شدن است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به اینکه بر روی کاغذ مینویسند و میگویند «بانکها با ایران معامله کنند» اما در عمل بهگونهی دیگری اقدام میشود تا «ایرانهراسی» بهوجود آید، افزودند: آمریکاییها میگویند ایران یک کشور حامی تروریسم است و ممکن است به علت حمایت از تروریسم، مورد تحریم قرار گیرد.
ایشان تأکید کردند: این مطالب چه پیامی را به بانکها و طرفهای خارجی منتقل میکند؟ پیام این مطالب این است که برای معامله با ایران اقدام نکنید و در نتیجه، عملاً بانکها و سرمایهداران خارجی از تعامل با ایران به هراس میافتند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: البته درخصوص موضوع تروریسم، آمریکاییها از همهی تروریستها بدتر هستند و براساس اطلاعات موجود، همچنان به ترویستهای نامونشاندار کمک میکنند.
حضرت آیتالله خامنهای به یکی دیگر از شیوههای «ایرانهراسی» دولت آمریکا برای ممانعت عملی از همکاری بانکها و سرمایهداران خارجی اشاره کردند و گفتند: آنها ادعا میکنند که دلیل همکاری نکردن کشورهای خارجی، اوضاع داخلی ایران است درحالیکه اکنون امنتر از ایران در منطقه وجود ندارد و شرایط داخلی ایران، از خود آمریکا که روزانه چندین نفر کشته میشوند و حتی از کشورهای اروپایی امنتر است و اوضاع داخلی ایران به کوری چشم دشمنان، بسیار خوب است.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید مکرر مقامات آمریکایی بر حفظ شاکله و نظام تحریمهای ایران را یکی دیگر از روشهای صریح «ایرانهراسی برای ممانعت از حضور سرمایهگذاران خارجی» برشمردند و خاطرنشان کردند: ما با چنین دشمنی طرف هستیم، و برای هر فعالیتی که میخواهیم انجام دهیم، باید وجود این دشمن را مفروض بگیریم.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در ۳۷ سال گذشته -بهرغم دشمنی آمریکا- تأکید کردند: اگر این دشمنی تا صد سال دیگر هم ادامه داشته باشد، به کوری چشم آنها تا صد سال دیگر نیز پیشرفت خواهیم کرد.
ایشان افزودند: آمریکا دشمن است؛ چه به روی او بیاوریم، چه به روی او نیاوریم؛ و چه بر زبان بیاوریم و چه بر زبان نیاوریم، این دشمنیها تمام نخواهد شد.
حضرت آیتالله خامنهای، همهی مسئولان سه قوه، دستگاهها و نهادهای انقلاب و همچنین آحاد مردم را به شناخت قدر و قدرت کشور و تواناییهای آن، توصیه کردند و افزودند: ما همانند امیرالمؤمنین علی علیهالسلام مظلوم اما قوی هستیم و اگر از تواناییها و ظرفیتهای خود به بهترین، انسانیترین و اسلامیترین شکل استفاده کنیم، قطعاً بر همهی موانع فائق خواهیم آمد.
ایشان تأکید کردند: راه ما هموار نیست اما سنگلاخ هم نیست و اگر به قدرت خود تکیه کنیم، حتماً به موفقیت و پیشرفتهای بیشتر خواهیم رسید.
رهبر انقلاب در بخش پایانی سخنان خود به برگزاری مرحلهی دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در روز جمعه دهم اردیبهشت در برخی شهرها اشاره کردند و گفتند: اهمیت مرحلهی دوم انتخابات کمتر از مرحلهی اول نیست و همهی واجدان شرایط رأی دادن، در انتخابات شرکت کنند.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: شرکت در انتخابات تعیینکننده است زیرا اگر در پای صندوقهای رأی حاضر نشویم، این میل و کشش و هویت به صندوق منتقل نمیشود.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با گرامیداشت روز کارگر، به مشکلات کارگران و بازنشستگان اشاره کرد و گفت: در دو سال گذشته براساس همدلی و همزبانی شکلگرفته میان کارگران و کارفرمایان، شکاف موجود میان تورم و مزد کاهش یافته است.
آقای ربیعی با تأکید بر ضرورت توسعهی بنگاههای کوچک و متوسط برای نهادینه شدن گفتمان رشد فقرزداییِ اشتغالمحور، افزود: «تقویت بیمهها و بیمه کردن ۱۰ میلیون شهروند فاقد بیمهی درمان»، «مبارزه با فقر و فساد»، «بهبود وضعیت کودکان کار»، «گسترش تعاونیها»، «توسعهی درمان به مناطق محروم»، «توانمندسازی با تأکید بر توسعهی فنی و حرفهای»، «تدوین لایحهی حمایت از معلولان و ایجاد شغل و تهیهی مسکن برای آنها»، «اجرایی شدن بیمهی زنان سرپرست خانوار»، «رسیدگی به آسیبهای اجتماعی» و «اصرار بر صیانت از شخصیت کارگران» از مهمترین برنامهها و فعالیتهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده است.
منبع: khamenei.ir