تبلور هنر در میان جامعه مندایی برگ زرینی برای جامعه فرهنگی خوزستان است
به گزارش ادیان نیوز (ردنا)، رضا کیانی در آئین تشکر از میناکاران صابئین مندایی اهواز که همزمان با آخرین روز از هفته گردشگری در مندی افشونکار اهواز برگزار شد، با اشاره به جلسه اخیری که با ایوبی دبیرکل کمیسیون یونسکو در ایران داشت گفت: دراین جلسه بیشترین صحبت و تأکید ما بر هنر میناکاری جامعه صابئین مندایی بود.
او ادامه داد: در دل جامعه شریف مندایی، علاوه بر تبلور هنر، آئینهای زیبایی رخ میدهد که این فعالیتها و تبلور خلاقیت و تبادل داشتهها به عنوان برگ زرینی برای جامعه فرهنگی و هنری استان محسوب میشود.
مشاور فرهنگی و هنری استاندار خوزستان ضمن تبریک به شهروندان به ویژه جامعه صابئین مندایی به دلیل ثبت شهر اهواز به عنوان شهر ملی مینای صبی افزود: بیتردید کسب این موفقیت ماحصل درایت، پیگیری و کنشگری فعالان اجتماعی، جامعه صابئین مندایی و مسئولان ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بود و باید آن را به فال نیک گرفت.
وی با بیان اینکه مطرح شدن این موفقیت در دل هفته گردشگری باید نقطه عطف و عزیمتی در ذهن و ضمیر ما باشد افزود: اعتقاد من این است که کسب این موفقیت، در مسیر توسعه فرهنگی و بالندگی استان خوزستان موضوعی لازم است اما شرط کافی نیست و ما باید دامنه پژوهش را پیرامون هنر میناکاری در شهرستان اهواز تقویت کنیم.
کیانی با تأکید بر اینکه به موازات فعالیتهای تولیدی باید فعالیتهای پژوهشی و علمی نیز صورت گیرد عنوان کرد: جلسات تحلیلی و آموزشی پیرامون هنر میناکاری باید د شهرستان اهواز برگزار شود و اهواز نه به عنوان شهر تولید میناکاری بلکه به عنوان مرکز ثقل پژوهش فرهنگی در حوزه میناکاری باید بتواند حرفهایی برای گفتن داشته باشد.
او مقوله میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را موضوعاتی درهمتنیده شد دانست و افزود: آن چیزی که به عنوان تمدن از آن یاد میکنیم بخشی از میراثی است که قابل لمس است؛ موضوعاتی مثل میناکاری و یا بافت تاریخی اهواز بخشی از تمدن ما است، اما آن روحی که بر کالبد این تمدنها میدمد، فرهنگ ما است و هفته گردشگری و مقوله گردشگری موجبات تبلور این ارزشها است.
مشاور فرهنگی و هنری استاندار خوزستان با تأکید بر اینکه ما باید در راستای ثبت مواریث معنوی نیز گام برداریم تصریح کرد: در تهران پیشنهاد ثبت آئین عید سال نوی مندائیان را نیز مطرح کردیم چرا که معتقدیم این آئینها باید مکتوب شوند.
وی اظهار کرد: دولت در مسیر توسعه بسترسازی میکند اما بازیگران اصلی بحث توسعه، سازمانهای مردمنهاد هستند؛ کنشگری و مطالبهگری باید در میان سازمانها ی مردمنهاد و فعالان فرهنگی تقویت شود تا دولت در کنار سازمانهای مردم نهاد قرار گیرد.
کیانی بیان کرد: اهالی رسانه نیز با کنشگری، نقد و اطلاعرسانی نقش مهمی در این زمینه ایفا میکنند و شخصیتهای منتفذ و دانشگاهی نیز باید دست اندر دست هم دهند تا در بستر ایجادشده توسط دولت، نقش خود را در راستای توسعه فرهنگی و هنری ایفا کنند.
او خاطرنشان کرد: آن چیزی که مدنظر تمام ادیان توحیدی است، برداشتن قدمهایی در مسیر رسیدن به قلههای والای عزت و انسانیت است.
پایان پیام/م