به گزارش ادیان نیوز(ردنا)؛ نمایندگی جامعهالمصطفی(ص) در اندونزی با مشارکت دانشجویان و دانشپژوهان کالج اسلامی صدرا و همچنین طلاب حوزه علمیه جاکارتا، نشستی علمی با حضور استادان مدعو و شرکت بیش از دویست دانشپژوه نمایندگی جامعهالمصطفی(ص) در سالن اجتماعات کالج اسلامی صدرا برگزار کرد.
این نشست حجتالاسلام والمسلمین محمد حسین مختاری در موضوع «نقش دانشجویان در تقریب بین پیروان مذاهب اسلامی»، جمیله علمالهدی درباره «نقش ایمان در تربیت شهروندی» و ریحانهالسادات ساداتی با عنوان «انسان مؤمن و مسئولیت او در دنیای مدرن» به سخنرانی پرداختند.
حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین مختاری در نشست علمی «نقش دانشگاهیان در ایجاد وحدت و همگرایی میان مسلمانان» در کالج اسلامی جامعهالمصطفی(ص) در جاکارتا اظهار کرد: آیات وحدتآفرین قرآن کریم همگان را تشویق میکند که همه با هم یک منطق و شعار داشته باشیم و آن شعارِ توحیدی و عبودیت، یعنی سر خم نکردن در برابر استعمار و استثمار است و همه تن به عبودیت خداوند متعال دهیم.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: امروز در جامعهای زندگی میکنیم که موانع و کارشکنیهای فراوانی در ایجاد وحدت میان جوامع اسلامی وجود دارد. نقش استکبار جهانی را نباید نادیده بگیریم؛ چراکه دشمنان به دنبال ایجاد انشقاق، فتنه، شکاف و پراکندگی میان امت اسلامی هستند.
مختاری با بیان اینکه پیامبر بزرگوار اسلام(ص) بر اساس آموزههای وحیانی اسلام امت واحدی را پایهگذاری کردند، گفت: در حقیقت رسول اکرم(ص) بر اساس آیه «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَهٌ» در آغاز اسلام در مدینه، پیمان برادری و برابری را بین اصحاب و مردم، بین خودشان و اصحاب برقرار کردند و با اعتقاد به پیمان برادری در حقیقت به دنبال تأسیس و شکلگیری امت اسلامی بودند.
وی افزود: پیامبر بزرگوار اسلام(ص) در این راستا مرارتها، سختیها و مصائب فراوانی را متحمل شد و تلاشها و مجاهدتهای فراوانی کرد تا جلوی پراکندگی و تفرقه را بین مسلمانان بگیرد و یک جامعه متحد و یک حکومت اسلامی همراه با امت واحده اسلامی بسازد تا مسلمانان زیر پرچم توحید به سعادت و کمال برسند.
شعار توحیدی وحدت ادیان در قرآن سرخم نکردن در برابر استعمار است
استاد حوزه علمیه قم ابراز کرد: همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند، امروز گروهکهای ضاله افراطی به نام اسلام در دست استکبار جهانی و انگلیسیها برای مخدوش کردن چهره اسلام عزیز تلاش میکنند و باید در برابر آنها مقابله کرد و عالمان، دانشگاهیان و دانشجویان رسالت و مسئولیت خطیری در آگاهیبخشی به جامعه و نشان دادن راه صحیح و ناب اسلام به جامعه و زدودن جهل و تعصب بر دوش دارند، به گونهای که جامعه را از ظلمت جمود فکری، جهل، تعصب و خودخواهیها نجات دهند.
مختاری بیان کرد: اگر این راه را در پیش بگیریم، تمدن نوین اسلامی که مقام معظم رهبری تأکید دارند در جامعه محقق خواهد شد؛ یعنی برای پیشرفت همهجانبه جامعه اسلامی همه باید تلاش کنیم و تمدن نوین اسلامی چون متکی بر اخلاق دینی است، پویا و بالنده و توأم با نشاط، بصیرت و عقلانیت است و جامعه را به سمت فلاح و رستگاری پیش میبرد.
جمیله علمالهدی نیز در نشست علمی «نقش ایمان در تربیت شهروندی» به نقش جنبههای تعلیمی و تربیتی در تحقق وحدت اسلامی پرداخت و گفت: این دانشگاهیان و حوزههای علمیه هستند که باید زمام تعلیم و تربیت جامعه را برعهده داشته باشند و اخلاق و کرامت انسانی را تضمین کنند.
استاد دانشگاه شهید بهشتی افزود: از طرفی تمدن غرب برای جامعه آسیبسازست و خبری از اخلاق و کرامت انسانی در تمدن غرب نیست و از کرامت و ارزش و بهای زن غافل است. این تمدن اسلامی است که اخلاق را به ارمغان میآورد و تعلیم و تربیت اسلامی که پایههای محکم تمدن اسلامی است، جامعه را به سمت کمالات سوق میدهد و یک مدینه فاضلهای را تأسیس میکند.
شعار توحیدی وحدت ادیان در قرآن سر خم نکردن در برابر استعمار است
علمالهدی بیان کرد: اسلام با معارف همهسویه که از غنای خاصی برخوردار است، توأم با خرد و عقلانیت یک جامعه اخلاقی، متحد و یکپارچهای را به ارمغان آورده است و دانشگاهیان و علما در تبیین آن نقش بسزایی دارند.
بنابر این گزارش، در انتهای این نشست علمی حجتالاسلام و المسلمین حسین متقی، رئیس کالج اسلامی المصطفی(ص) در اندونزی ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای این کالج اسلامی از حضور اعضای هئیت علمی دانشگاههای کشور قدردانی کرد.
یادآور میشود، نمایندگی جامعهالمصطفی(ص) در جاکارتا میزبان هیئت علمی متشکل از حجتالاسلام والمسلمین مختاری، رئیس دانشگاه مذاهب؛ جمیله علمالهدی، عضو هیئت علمی دانشگاه بهشتی تهران و ریحانهسادات ساداتی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، بود.