سوءاستفاده گروههای تروریستی از ادیان الهی نوعی فریب است
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، لورنس توادل، کشیش کلیسای اسکاتلند در ژنو، در مصاحبه ای بر تضاد میان اهداف ادیان و تروریسم تاکید کرد.
نظر شما درباره سوءاستفاده گروههای تروریستی از ادیان الهی چیست؟
بله، این عجیب است که چطور گروههای مختلف در سراسر تاریخ از برچسبهای مسیحیت، اسلام، یهودیت در جهت توجیه کار خود استفاده نموده اند. مسیحیانی که به این نکته آگاهند، می دانند که ادیان نسبت به هرگونه اقدامی که حتی ترس و وحشت ایجاد نماید حساسند و آن را مجاز نمی دانند. بلکه به صلح، برادری و خواهری تاکید دارند.
این ادیان در پی ساختن پل هستند، نه درست کردن دیوار، که کسی با دیگری کاری نداشته باشد. آنها همه را دعوت به دوستی می کنند و کسانی را که موجب صلح و دوستی شوند را مورد توجه قرار می دهند.
سوءاستفاده وحشتناک از دین توسط گروههای تروریستی، نوعی فریب با سوء استفاده از مفاهیم دینی برای رسیدن به اهداف پلید و توجیه اعمال ننگین آنهاست.
در نتیجه، این سوءاستفاده وحشتناک از دین توسط گروههای تروریستی، نوعی فریب با سوء استفاده از مفاهیم دینی برای رسیدن به اهداف پلید و توجیه اعمال ننگین آنهاست.
بسیاری از افراد خوشنیت و معتقد به مبانی دینی میدانند که بدنام کردن ادیان و ارتباط دادن آنها به تروریسم، کاری غلط و نادرست است.
چه اقداماتی برای پیشگیری از سوءاستفاده تروریستها از دین میتوان انجام داد؟
این کار دشواری است، مردمی که ما تاکنون شناختهایم، آموزشهای لازم را دیده اند و باید به دیگران در سراسر جهان آموزش دهند که بلافاصله هیچ یک از ادیان جهان را به خشونت موجود نسبت ندهند. هر فرد میتواند به کودکانش بگوید که این خشونتها به دین ارتباط ندارد.
باید نوعی گفتگو با کسانی که سعی در ترویج این دکترین زشت در جهان دارند، برقرار شود.
مطمئن هستم ممکن است با مجرم انفجار در رستوران پیکسار که منجر به کشته شدن مسلمانان، مسیحیان، یهودیان و بیدینها شد بتوانیم صحبت کنیم یا کنار او بنشینیم، اما مهمتر اینکه قطعا چنین فردی قبل از انفجار از کسی کارت شناسایی نمیخواهد که تصمیم بگیرد چه کسی را بکشد، بلکه به طور ناگهانی، جمعی را مورد حمله قرار می دهد.
در خصوص دیدگاه مسیحیت نسبت به کشتن مردم بیگناه توضیح دهید؟
همانطور که ما در بریتانیا میگوییم، این موضوع در تاریخ سابقه ندارد، چرا که اصول در مسیحیت اطمینان بخشی است و معنی لغوی مسیحیت درباره مصالحه و دوست داشتن همسایه است و نه کشتن او.
ما معتقدیم صلحطلبی میتواند وضعیت جهان را بهبود بخشد و جهان را به جایی بهتر برای زیستن انسانها تبدیل کند تا جنگطلبی.
دیدگاه مسحیت ترویج عشق و شادی است و انفجار و کشتن انسانهای بیگناه ارتباطی با مسیح ندارد. بلکه این کار انسانهای بیمار و ذهنهای پریشان است. در مسیحیت استفاده از خشونت و تروریسم ممنوع شده است.
نظر شما درباره همکاری بین ادیان برای مبارزه با تروریسم چیست؟
فکر میکنم نفع همه ما در این است که این نکته را برای همه روشن سازیم که همه ما خدا را دوست داریم و میخواهیم در خدمت او باشیم و قصد داریم جهان را به جایی بهتر برای همه تبدیل نماییم.
ارتباط بین دین و تروریسم کاملاً با اهداف ادیان در تضاد است و جمع کردن افراد مختلف از ادیان گوناگون برای اینکه به آنان بگوییم تروریسم ارتباطی به دین ندارد، کاری با اهمیت است.
ارتباط بین دین و تروریسم کاملاً با اهداف ادیان در تضاد است و جمع کردن افراد مختلف از ادیان گوناگون برای اینکه به آنان بگوییم تروریسم ارتباطی به دین ندارد، کاری با اهمیت است.
بنابراین، از هر چیزی که این طرز فکر را خراب کند باید فاصله بگیریم و بدانیم ارتباط بین دین و تروریسم کاملاً با اهداف ادیان در تضاد است و جمع کردن افراد مختلف از ادیان گوناگون برای اینکه به آنان بگوییم تروریسم ارتباطی به دین ندارد، کاری با اهمیت است.
همانطور که گفتید، همکاری و صحبت درباره این موضوع را دوست دارم و قطعاً هیچ یک از پیروان واقعی ادیان نمیخواهند دستشان به این اعمال وحشتناک آلوده شود.
پایان پیام/م