خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

جریان شناسی احمدالحسن بصری در کتاب «پیشوای اینترنتی»

علی محمدی‌هوشیار در کتاب «پیشوای اینترنتی» به نقد آرا و عملکرد احمدالحسن بصری می‌پردازد.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، انتشارات جمکران؛ کتاب «پیشوای اینترنتی؛ نقد آرا و عملکرد احمد الحسن بصری» را به قلم علی محمدی هوشیاری منتشر کرده است.

ظهور حضرت مهدی(عج) از جمله وعده‌های تخلف ناپذیر الهی است که مانند قیامت به صورت ناگهانی ظاهر شده و همانند آن، پایان بخش همه زشتی‌ها و نارضایتی‌ها خواهد بود.

بدون شک، این روز بزرگ، روز رسوایی مدعیانی خواهد بود که با مشتبه کردن امر، مردم ناآگاه را از راه درست، منحرف و به گمراهی دعوت کرده اند.

از افرادی که توانسته است عده‌ای از علاقه­‌مندان به مهدی موعود را از پیروان خود قرار دهد، فردی به نام احمد الحسن البصری است که با استناد به دلایل ظن آور و غیر یقینی، مقام خودساخته‌ای را ادعا کرده و در دوری باطل، مدعی شده است که ادعای او بدون آنکه به دلیل دیگری نیاز داشته باشد، دلیل بر درستی ادعای است.

ساختار کتاب:

پیشوای اینترنتی برگی از داستان مدعی دروغین مهدویت و یمانیت است که با تمسک به تقطیع و تأویل و تدلیس روایات اهل بیت (ع) سعی بر ایجاد انحراف در باور‌ها و آموزه‌های راستین تشیع دارد. وی ظهور خود را از طریق فیسبوک اعلام کرد و امامت خود را به صورت اینترنتی و در فضای مجازی دنبال می‌کند. احمد الحسن؛ همان پیشوای اینترنتی است که خود را فرزند امام مهدی (عج) و وصی پیامبر اکرم (ص) دانسته و بر این باور است که تعداد ائمه معصومین به ۲۴ تن رسیده است.

نویسنده در این نوشتار در تلاش است تا بهره گیری از آیات و معصومان برخی از ادعا‌های وی را در ترازوی نقد و بررسی قرار دهد و دروغبودن آن را آشکار کند.

این کتاب از نه فصل با عنوان های: جریان شناسی فرقه احمد الحسن بصری، ادعا‌های احمد الحسن بصری، بررسی ادعای فرزندی و بررسی ادعای وصایت، محتوای وصیت رسول الله، تطبیق نام احمد احمد بصری با نام بیان شده در حدیث معروف به وصیت، معجزه، تطبیق نام احمد الحسن با نام یمانی، و انحصار اعداد امامان در اثنی عشر تشکیل شده و در انتها هم کتابنامه آمده است.

برشی از کتاب: جریان احمد الحسن، مانند بسیاری از فرقه‌های انحرافی، پیش از آنکه فرقه دینی باشد، یک جنبش سیاسی است که با هدف ایجد اختلاف، فتنه و انحراف در کشور‌های اسلامی (شیعی) تشکیل شده است و تلاش می‌کند با تخریب جایگاه علم و نارکارآمد جلو دادن علوم دینی حوزه‌های علمیه و با تبدیل نیابت عامه فقیه به نیابت خاصه خود، مردم را از فق‌ها جدا کرده و به گمان باطل زمینه را برای فروپاشی حوزه‌های علمیه فراهم کند.

برای نمونه، احمد الحسن درباره تخریب جایگاه مراجع و تقلید و علمای شیعه می‌گوید: آن‌ها حتما ریاکار هستند و همه اعمالشان ریاکاری است. پس گریه آن‌ها بر امام حسین و نمازشان نیز ریا است و هدفشان فقط تسلط بر قلب مردم و مقام‌های ناچیز دنیوی، همانند ریاست دینی است و آنان علمای بی عملی هستند که در انتظار حضرت مهدی شکست خوردند وآن‌ها به تکذیب امام مهدی، وصی و فرستاده اش بسنده نمی‌کنند؛ بلکه مردم را از جهاد در پیشگاه او و مبارزه با کفار که دولت‌های اسلام را به غارت می‌برند، باز می‌دارند.

همچنین او در کتاب نصحیتی برای طلاب حوزه‌های علمیه می‌گوید: آنان که زمینه را برای دجال و سفیانی آماده می‌کنند، به وسیله جنگیدن با ادله و براهین او، برای جنگ با معصوم مجاهدت دارند؛ به این گونه که ذهن‌ها و دل‌ها ارواح را برای عدم پذیریش دلایل جدش محمد مصطفی مهیا می‌سازند و بر هیچ کس پنهان نماند که مردم به شدت از مرجعیت تبعیت می‌کنند و چه بسا مراجع و اطرافیان گمراه کننده آن‌ها عادت کرده اند که  هر ادعایی که دروغ، نیرنگ و بیهودگی شان را برملا می‌کند، نپذیرند.

ادعا‌های احمد الحسن البصری

هر چند مدعیان دروغین در تلاش هستند تا با ادعا‌های واهی، احساسات دینی مردم را تحریک کنند و به این شیوه به امیال نفسانی خود دست یابند؛ اما احمد بصری پا را فراتر گذاشته و از هیچ ادعایی فروگذار نکرده و مدعی امر امامت و وصایت نیز شده است. او از کسانی است که تاکنون بیشترین ادعای مهدویت را به نام خود ثبت کرده است؛ از جمله:

۱. از فرزندان امام مهدی (عج) است: «السید احمدالحسن هو ابن الإمام المهدی (عج) أی من نسل الامام المهدی».

۲. جانشین و متولی امور بعد از امام مهدی (عج) است: «إنه اول أوصیاء الإمام المهدی الاثنی عشر بعد وفاته».

۳. نامش در روایت وصیت آمده است: «المذکور فی روایه کتاب الغیبه».

۴. فرستاده حضرت مهدی (عج) است: «ان السید احمدالحسن هو رسول الإمام المهدی محمد بن الحسن (عج)».

منبع رسا
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.