دبیر علمی جشنواره کتاب سال فرق، ادیان، اقوام و مذاهب گفت: مهلت ارسال آثار به این جشنواره در ۳۱ خرداد ماه به پایان رسیده و کمیته علمی جشنواره کار ارزیابی اجمالی آثار را شروع کرده است.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، حجتالاسلام والمسلمین علی گودرزی، دبیر علمی جشنواره کتابِ سال فرق، ادیان، اقوام و مذاهب اظهار کرد: این رویداد، بزرگترین رویداد علمی مجمع فعالان فرق ادیان اقوام و مذاهب (مفام) است که برای اولین بار در کشور برگزار میشود.
وی افزود: همان طور که مقرر شده بود مهلت ارسال آثار این جشنواره در ۳۱ خرداد ماه ۱۳۹۹ به پایان رسید و به حمدالله در مورد مقرر آثار بسیار خوبی چه از حیث کمی و چه از حیث کیفی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
گودرزی با اشاره به اینکه در حین فرصت دریافت آثار، با توجه به شیوع ویروس کرونا تمهیداتی اندیشیده شد که پژوهشگران بتوانند به راحتی آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند، اظهار داشت: «با تدبیر شورای سیاست گذاری جشنواره، اقداماتی نظیر دریافت آثار از طریق صفحات اجتماعی و اکتفا به ارسال فایل آثار انجام شد تا پژوهشگران بتوانند با سهولت بیشتری آثارشان را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند و به علت تسهیل در دریافت، مهلت ارسال آثار را تمدید نکردیم.
گودرزی در ادامه به تشریح آمار آثار ارسال شده به دبیرخانه این جشنواره پرداخت و افزود: مجموعاً ۲۴۲ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است. با توجه به تخصصی بودن موضوع جشنواره و محدودیت نگارش به زمان خاص و محدود شدن آثار به پایان نامههای مقاطع ارشد، دکتری، سطح سه و چهار حوزه علمیه، این تعداد آثار قابل توجه است و از ابتدا نیز پیش بینی خودمان در شواری سیاستگذاری جشنواره نیز همین تعداد بود.
وی ادامه داد: از بین ۲۴۲ اثری که به جشنواره رسیده است ۵۰ اثر در قالب پایان نامه بوده و ۱۹۲ اثر نیز در قالب کتاب است. این جشنواره با محوریت چهار موضوع اصلی فرق، ادیان، اقوام و مذاهب بود که در همهی گروهها و ریز موضوعاتشان اثر به دبیرخانه جشنواره رسیده است.
دبیر علمی جشنواره کتاب سال فرق، ادیان، اقوام و مذاهب با بیان اینکه شناسایی کتب و نویسندگان برتر و معرفی آنها به جوامع علمی یکی از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره است اظهار کرد: ۷۰ درصد پژوهشگرانی که آثارشان را به این جشنواره ارسال کرده اند دارای تحصیلات عالی حوزوی هستند و ۳۰ درصد نیز دارای تحصیلات عالی دانشگاهی هستند. همچنین ۶۰ درصد آثار از طریق اشخاص حقیقی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده و ۴۰ درصد نیز از طریق مراکز آموزشی و تخصصی ارسال شده است. در ادامه تمهیداتی را اندیشیدهایم که از ظرفیت این پژوهشگران در عرصه تقریب و همبستگی اقوام و مذاهب و مقابله با افکار و فرقههای انحرافی حداکثر استفاده را داشته باشیم.
حجت الاسلام گودرزی در مورد ادامه روند فعالیت اولین جشنواره کتاب سال سال فرق، ادیان، اقوام و مذاهب اظهار کرد: کمیته علمی جشنواره کار ارزیابی اجمالی آثار را شروع کرده است. پس از ارزیابی اجمالی، ارزیابی تفصیلی آثار را خواهیم داشت که پیش بینی میشود روند ارزیابی تفصیلی چند ماه به طول بیانجامد.
دبیر علمی جشنواره در مورد برگزاری اختتامیه این جشنواره علمی توضیح داد: با توجه به شیوع ویروس کرونا، زمان و نحوهی برگزاری اختتامیه جشنواره دقیقاً مشخص نیست ولی پس از انتخاب برگزیدگان، اطلاع رسانی لازم در خصوص برگزاری اختتامیه انجام خواهد شد.
وی در بخش دیگری از گفتوگوی خود به تبیین اهداف برگزاری جشنواره پرداخت و اظهار کرد: شناسایی کتب و نویسندگان برتر و معرفی آنها به جوامع علمی»، «شناسایی ظرفیتها و توانمندیهای پژوهشی فعالان»، «رفع نیازهای پژوهشی»، «تشویق و حمایت از نویسندگان کتب و پایان نامههای برتر»، «ارتقای سطح پژوهشها»، «گسترش فرهنگ نگارش و تولید آثار استاندارد» و «تقویت روحیه پژوهش» از جمله اهداف این جشنواره ملی است.
لازم به ذکر است، مجمع فعالان فرق، ادیان، اقوام و مذاهب (مفام) که برگزار کننده این جشنواره علمی است، متشکل از اساتید و فعالان تراز اول کشور، مجموعهها و مؤسسات فعال در حوزههای مرتبط با فرق، ادیان، اقوام و مذاهب است که برنامه ریزیهای مختلفی برای استفاده از ظرفیت اقوام ایرانی و مذاهب اسلامی با نگاه تقریب و همبستگی دارد و در مقابلِ اندیشههای انحرافی اقدام به برنامه ریزی و پاسخگویی و اجرای برنامههای علمی – فرهنگی در سطح ملی میکند.