کرونا فشار سنگینی بر بودجه بارگاه مقدس وارد می کند و مانند هرجای دیگری در دنیا، بحران مالی حاصل از کرونا، کوچکترین کشور جهان را نیز تضعیف کرده است.
به گزارش سرویس ترجمه ردنا (ادیان نیوز)، به نقل از وب سایت la-croix یک مقام مسئول که از بهترین کارشناسان امور مالی واتیکان است، ابراز نگرانی کرد و گفت: به کجا می رویم؟ چگونه می توانیم این روند را اصلاح کنیم؟
دلیل نگرانی این مقام مسئول واضح و روشن است؛ بحران کرونا و هزینه های پروتکل های بهداشتی، فشار سنگینی بر بودجه بارگاه مقدس وارد می کند مانند هرجای دیگری در سراسر جهان، بحران مالی، کوچکترین کشور جهان را نیز تضعیف کرده است. نگرانی ها درخصوص میزان بودجه سالیانه اختصاص داده شده به کوریام روم رو به افزایش است.
براساس این گزارش، هزینه های بوروکراسی مرکزی کلیسای کاتولیک در سال ۲۰۱۹ به ۳۱۸ میلیون یورو رسیده بود درحالی که درآمد کلیسا ۳۰۷ میلیون یورو بوده و با ۱۱ میلیون یورو کسری مواجه شد. ۱۰۰ میلیون یورو کسری بودجه برای سال ۲۰۲۰ پیش بینی شده است.
درحالیکه واتیکان ارقام دقیقی منتشر نکرده است، این بحران در حقیقت سه منبع مهم تأمین بودجه امور مالی واتیکان را که عبارتند از موزه ها، کمک های مالی مردمی و درآمد مالی، نیز تضعیف کرده است.
به گفته مسئول ارگان مدیریت بودجه شهر کوریا، اسقف نونزیو گالانتیو، بدون شک کاهش چشمگیری که در درآمد ما وجود دارد، ما را ملزم به کاهش هزینه ها می کند.
اسقف نونزیو گالانتیو با اشاره به جمع آوری سالیانه از میان کاتولیک های جهان ادامه داد: اظهار نظر درباره پیترپنس، بسیار زود است. این اقدام معمولا در اواخر ژوئن و یا اوایل ژوئیه، نزدیک مراسم مقدس پیتر و پل برگزار می شد. اما امسال به دلیل قرنطینه و بسته شدن کلیساها، این امر در چهارم اکتبر انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه قریب به یک سوم بودجه بارگاه مقدس از این طریق حاصل می شود، خاطرنشان کرد: ما تصمیم گرفته ایم که سختی های خاص مستاجرین را در نظر بگیریم، زیرا شرایط، به ویژه در مغازه ها، زمان بیشتری خواهد برد تا به حالت عادی بازگردد. از این رو ما نمی خواهیم مشکلات بیشتری برای آنان ایجاد کنیم در نتیجه میزان کسری بودجه ۱۰۰ میلیون یورویی در سال ۲۰۲۰ پیش بینی می شود.
اسقف گالانتینو در ادامه بیان کرد: با کاهش چشمگیر درآمد طبیعی است که هر بخش هزینه های خود را مورد بررسی قرار دهد اما کمک های مالی به افراد فقیر را کم نمی کنیم.
ممنوعیت اخراج کارکنان از ادرات
یک مقام رسمی واتیکان اظهار داشت: پاپ فرانسیس خواستار کاهش بودجه و هزینه ها است در حالی که اخراج کارکنان را ممنوع کرده است.
تعویق کنفرانس ها و سفرها
از دبیرخانه ها خواسته شده است تا تعداد سمینارها را کاهش دهند. در برخی از این نهادها کارمندان غیرروحانی دیگر مجاز به اضافه کاری نیستند، تا به این وسیله هزینه ها و مشکلاتی که در امور مالی واتیکان به وجود آمده کاهش یابند. برخی از ارگان های مذهبی دیگر حق الزحمه ای بابت نوشتن گزارش به مشاوران خود پرداخت نمی کنند..
اسقف گالانتینو متذکر شد: لازم است برگزاری کنفرانس ها و سفرها را متوقف کرده و خریداری برخی از مواد را محدود کنیم.