خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

شخصیت‌های بین‌المللی درباره گفتمان اسلام سیاسی امام (ره) چه گفتند؟

مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه به مناسبت سی و دومین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)، نشست تخصصی بین‌المللی مجازی پیرامون اندیشه سیاسی حضرت امام(ره) با مشارکت مقامات ارشد سیاسی کشور و شخصیت‌های برجسته فکری داخلی و خارجی برگزار کرد.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)،به مناسبت سی و دومین سالگرد ارتحال ملکوتی امام خمینی (ره)، مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه بر اساس سنوات گذشته نشست تخصصی بین‌المللی مجازی پیرامون اندیشه سیاسی حضرت امام(ره) با مشارکت مقامات ارشد سیاسی کشور و شخصیت‌های برجسته فکری داخلی و خارجی با عنوان “گفتمان اسلام سیاسی از دیدگاه امام خمینی(ره): نظام بین‌الملل و مسائل جهان اسلام” روز گذشته در دو پنل امام خمینی و تحولات جهان معاصر و امام خمینی: فرصت‌ها و چالش‌های پیش‌روی جهان اسلام برگزار کرد.

این سمینار بین‌المللی در محل مرقد مطهر امام خمینی قدس سره و بعد از ادای احترام «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه و هیات همراه به مضجع شریف امام راحل با سخنرانی ایشان و حجت‌الاسلام و المسلمین «سید حسن خمینی» به صورت مجازی افتتاح شد.

پیام امام خمینی مبنی بر اتکاء به خود و باور به خود است

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخشی از سخنان خود در این مراسم گفت: امام خمینی، به عنوان رهبر انقلاب اسلامی ایران یک شخصیت تاریخی است. انقلاب اسلامی بدون امام خمینی چندان قابل شناسایی نیست. امام خمینی نماینده یک تفکر در جهان اسلام بر اساس و اتکاء بر قدرت خدا و اتکاء به خود به منظور دستیابی به اهداف بود. امام خمینی فروپاشی شوروی سابق با توانمندی بالای نظامی را پیش‌بینی کردند.

وی با بیان اینکه در جهان امروز، دو ابرقدرت دیگر حاکم بر جهان نیستند، اظهار داشت: آنها نشان دادند که با وجود داشتن قدرت نتوانستند هر چیزی را در جهان کنترل کنند و مهمترین رویدادی که آنها نتوانستند آن را کنترل کنند، وقوع انقلاب اسلامی ایران بود. هیچ فردی پیروزی انقلاب اسلامی را نمی‌خواست غیر از مردم ایران که با اتکاء بر خود و از همه مهم‌تر، باور به قدرت مطلقه خداوند پیروز شدند.

وزیر امور خارجه ادامه داد: ما توانسته‌ایم در برابر چالش‌های مختلف ایستادگی کنیم: چالش‌های بعد از جنگ، تحریم‌های اقتصادی، توریسم اقتصادی، تروریسم محیط زیست، تروریسم اقتصادی، تروریسم محیط زیست، تروریسم پزشکی در شرایط پاندمی کرونا. این پیروزی در واقع به دلیل پیام امام خمینی مبنی بر اتکاء به خود و باور به خود است.

دلیل خشم ملت ایران از اروپا و آمریکا برخورد غیرمنصفانه آنها بوده است

حجت‌الاسلام «سید حسن خمینی» تولیت حرم امام خمینی و رئیس موسسه حفظ و نشر آثار امام خمینی نیز ضمن تشکر از برگزارکنندگان این سمینار بین‌المللی تصریح کرد: انقلاب اسلامی پس از پیروزی، یک پیام بسیار بزرگ برای همه آزادیخواهان و مسلمانان جهان داشت. فراموش نکنیم در دهه ۷۰ میلادی، آنچه که در عرصه جهانی مغفول ماند، حضور دین در عرصه اجتماع بود. مردمان یا به اردوگاه کمونیسم و یا لیبرالیسم تعلق داشتند. تمام مبارزات ملت ها در قبل از انقلاب اسلامی، خاستگاهی جدا از اینها ندارد. اما انقلاب اسلامی در سطح جهانی متفاوت بود.

وی با تاکید بر اینکه پیام امام، بازگشت به دین و ارزش‌های دینی شامل عدالت، انصاف و برابری در عرصه سیاست جهانی است، خاطرنشان کرد: امام دین را از دریچه نگاه مردم معرفی می‌کردند. اگر ملت ایران از اروپا و آمریکا خشم دارند، دلیل آن این است که آنها سال‌های زیادی به طور منصفانه با آنها برخورد نکردند. از زمان حضور خارجی‌ها در این کشور، شاهد رفتار منصفانه از سوی آنها نبودیم.

تولیت حرم امام خمینی یکی از دلایل جنگ و نزاع در جامعه بین‌المللی را رویکرد غیرمنصفانه بازیگران جهانی در سیاست خارجی خود نسبت به ملت‌های دیگر دانست و در پایان سخنان خود از ظریف به عنوان یک سیاستمدار مدبر، آگاه، شجاع و امین تقدیر کرد.

جهان اسلام با پیروزی نهضت امام، سربلندتر از هر زمانی استکبار  را به مبارزه طلبید

حجت‌الاسلام شیخ «نعیم قاسم» معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان نیز در سخنان خود انقلاب اسلامی و نهضت امام خمینی (رض) را معجزه قرن خواند که امام با سرنگونی رژیم دیکتاتوری در ایران به سلطه‌پذیری و سلطه‌گری خاتمه داده و استقلال و حاکمیت اسلامی مردم‌سالار را برای ایران به ارمغان آورد.

وی با بیان اینکه با پیروزی نهضت امام، جهان اسلام سربلندتر از هر زمانی استکبار جهانی را به مبارزه طلبید، ابراز داشت: در این میان مقاومت اسلامی با تشکیل حزب‌الله در لبنان و جنبش‌های آزادیبخش از فلسطین گرفته تا عراق، یمن، سوریه و افغانستان با تاسی از آرمان امام در مقابل استکبار و محور آمریکایی – صهیونیستی ایستادند و پیروزی مقاومت را در این مبارزه نابرابر رقم زدند.

معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان افزود: نهضت امام با رهبری داهیانه آیت‌الله خامنه‌ای امروز پیشگام وحدت اسلامی و دفاع از مستضعفان جهان به ویژه در دفاع از اصول و آرمان به حق ملل مسلمان و مقدسات جهان اسلامی است.

سوریه از نعمت وجودی و افکار بلند امام خمینی تغذیه می‌کند

شیخ «احمد بدرالدین حسون» مفتی اعظم سوریه سخنران دیگر این سمینار بین‌المللی، امام خمینی را شخصیتی بی‌نظیر و رهبری منحصر به‌ فرد در زمانه خویش خواند که با وحدت کلمه در جهان اسلام به ویژه با ایجاد ظرفیت سیاسی در عبادتگاه حج، جهان اسلام و مسلمین دنیا را رهبری و در عرصه بین‌المللی متحول ساخت.

وی با بیان اینکه امروزه سوریه از نعمت وجودی و افکار بلند آن امام همام تغذیه می‌کند، عنوان کرد: سربلندی جهان اسلام و بلاد آن در تندباد تحولات امروز جهان علی‌الخصوص در منطقه شامات و به ویژه موضوع اساسی دنیای اسلام یعنی فلسطین از انوار قدسی امام راحل سرچشمه می‌گیرد. شخصیت برجسته‌ای که با ملت آگاه خود قلل رفیع دانش، انسانیت، عدالت و حق دفاع از سرزمین بر پایه جهاد حق‌طلبانه را برای ما با مغان آورد. به امید روزی که در قدس به امامت امام خامنه‌ای نماز بگذاریم.

مقاومت امروزه رمز آزادی سرزمین‌های اشغالی از یوغ صهیونیسم است

«عدنان منصور» وزیر امور خارجه سابق لبنان نیز در این نشست یادآور شد: انقلاب امام خمینی، انقلاب ملل آزاده و مستضعفان بود. به مسلمانان آموخت که نه سلطه استکبار را بپذیرند و نه با اشغالگران هم‌آوایی کنند. بلکه آزادگی واستقلال را پیشه حاکمیت‌های مردم‌سالار خود کنند.

به گفته وزیر امور خارجه سابق لبنان، مقاومت برگرفته از نهضت امام امروزه رمز آزادی سرزمین‌های اشغالی از یوغ صهیونیسم است. همانگونه که در لبنان شاهد پیروزی‌های شگرف مقاومت و آزادی لبنان از اشغالگران بودیم.

اندونزی به امام خمینی همانند احمد سوکارنو می‌نگرد

«سید محمد ابراهیم بحرالعلوم» وزیر نفت سابق و نماینده پارلمان عراق در سخنان خود امام خمینی را به عنوان ناجی ملل مستضعف معرفی کرد که امروزه بیشترین نفع و بهره از نهضت انقلاب اسلامی امام را ملت مظلوم فلسطین می‌برد.

وی افزود: به خوبی مشاهده کردیم که رهبران مقاومت اسلامی در نبردهای پیروزمندانه خود به ویژه در مقاومت ‌۱۲ روزه این موهبت الهی را مرهون آموزه‌های نهضت امام و انقلاب اسلامی ایران عنوان کرده و در همین راستا نیز از آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب تشکر کرده‌اند. افتخار جهان اسلام و سربلندی آن در همه عرصه‌ها اعم از مقاومت مسلحانه، علم و دانش، توسعه، حاکمیت و مردم‌سالاری بدون تردید مرهون اندیشه‌ها و تفکرات بلند امام خمینی است.

«عبدالله توها» عضو سابق پارلمان اندونزی نیز طی سخنان خود در جلسه دوم این سمینار بیان کرد: امروز بزرگداشت مردی بزرگ است که الهام‌بخش نه تنها مردم ایران، بلکه کل جهان تا به امروز است. کشور من اندونزی، امام خمینی را نه تنها به عنوان رهبری بزرگ، بلکه انسانی با روحی سترگ که علیه ظلم و ستم جنگید و سرانجام عدالت را در برابر ظلم با خود به همراه آورد، به خاطر می‌آورد.

وی با بیان اینکه من در کشوری با اکثریت مسلمان زندگی می‌کنم که گرچه همانند مردم ایران همگون و یکپارچه نیستند ولی در برابر چالش تضمین وحدت و تنوع و نیز حفظ سیاست خارجی مستقل خود عرصه جهانی است، گفت: اندونزی در برابر قدرت‌های بزرگ سلطه‌گر به امام خمینی همانند «احمد سوکارنو» رهبر استقلال اندونزی به عنوان شخصیتی الهام‌بخش می‌نگرد. من به کشوری مانند ایران بسیار احترام می‌گذارم که به اصول اخلاقی و اسلامی که امام خمینی ترویج ‌هنده نیز آنها بود، وجود دشواری‌ها و موانع ایجاد شده توسط قدرت‌های خارجی به ویژه آمریکا و متحدانش الهام‌بخش مقاومت موفق مردم سوریه و غزه، هستند.

انقلاب اسلامی ایران کل جهان را لرزاند

«تمل کرم‌الله اغلو» رئیس حزب سعادت ترکیه نیز در این مراسم اظهار داشت: امام خمینی با پیروزی انقلاب ۱۳۷۹ قرائتی را معرفی کرد که نمونه‌ای برجسته برای کل جهان به ویژه جهان اسلام بود. انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی همچنین یک نمونه استثنایی در فهم مدیریت و حکمرانی است.

وی اضافه کرد: امام خمینی در این درک جدید، دو مفهوم اساسی آزادی عقیده و عدالت را برای حکمرانی ارائه کرد. امام بار دیگر مفهوم حق را برای ما بازتعریف کرد. از دیدگاه امام صلح کامل منوط به رعایت عدالت و نه استانداردهای دوگانه است.

شیخ «عباس دی پالما» رئیس انجمن اسلامی امام مهدی (عج) در بزرگداشت امام خمینی نیز تصریح کرد: در تاریخ بشریت به دفعات شاهد ظهور چهره‌های برجسته و منحصربه‌فردی هستیم که در مواقع بحرانی راه را برای ارائه یک متدولوژی جدید و در ترکیبی میان گذشته و حال، میان سنت و مدرنیته هموار کرده‌اند و شخصیت امام خمینی نیز اینچنین است. دستاورد امام نه برای ملت ایران بلکه برای کل امت و جهان بود زیرا انقلاب اسلامی در ایران در سال ۱۹۷۹ کل جهان را لرزاند.

وی ادامه داد: در زمانی که از یک سو، کمونیسم و از سویی دیگر سرمایه‌داری وجود داشت و تفکر اسلامی گزینه دیگری برای این دو ایدئولوژی بود که به طرز بسیار زیبایی توسط امام خمینی شرح داده شد و انقلاب اسلامی ایران توسط ایشان رهبری شد. امام خمینی و انقلاب مردمی به رهبری ایشان، عینیت و تحقق کامل جهان بینی اسلامی بود.

نام امام خمینی یادآور پیروزی، هدایت و الهام‌بخش به نسل‌ها است

«سید سجاد بخاری» رییس موسسه سیاسی اسلام‌آباد نیز در این مراسم خاطرنشان کرد: نام امام خمینی یادآور پیروزی، هدایت و الهام‌بخش به نسل‌ها است. ایشان یک زندگی جدید و راه جدیدی را به اسلام سیاسی و به مستضعفان و سرکوب‌دیدگان جهان ارائه کرد. امام خمینی، مفاهیم استقلال و خوداتکایی را مطرح کرد. فلسفه امام خمینی و اسلام سیاسی، واکنشی علیه ظلم بشری است. امام خمینی مظهر مقاومت در برابر ظلم است.

شیخ «ابراهیم تاتسوئیجی ساوادا» رئیس مرکز اسلامی اهل بیت توکیو نیز در سخنان خود انقلاب اسلامی را پدیده‌ای دانست که موجب جلب توجه جامعه ژاپن به اسلام به عنوان یک دین جامع شد. دینی که در ابعاد فردی و اجتماعی شامل سیاست‌ورزی است.

وی پیام امام خمینی را معرفی اسلام راستین دانست که در سال‌های اخیر با رفتارهای گروه‌هایی مثل داعش نیازمند معرفی بیشتر است.

این همایش مجازی بین‌المللی عصر روز چهارشنبه ۱۲ خرداد ماه پایان یافت.

منبع شبستان
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.