برگزیدگان حوزه دین و اندیشه دوازدهمین جشنواره بین المللی فارابی در آئین اختتامیه جشنواره که به صورت مجازی با پیام رئیس جمهور برگزار شد، معرفی و تقدیر شدند.
به گزارش خبرنگار ردنا (ادیان نیوز)، برگزیدگان دوازدهمین جشنواره بین المللی فارابی، ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی، در آئین اختتامیه جشنواره معرفی شدند که در بخش داخلی ۱۹ اثر در کمیتههای علمی پانزده گانه و شورای علمی جشنواره به عنوان آثار برگزیده یا شایسته تقدیر و در بخش بینالمل هفت اسلام شناس و ایرانشناس برجسته خارجی معرفی و تقدیر شدند.
«تحلیل پدیده افراطگرایی مذهبی در خاورمیانه با تاکید بر مفهوم نوعصبیت (مطالعه موردی: گروه سلفی- تکفیری داعش)» اثر دکتر احمد مهربان دافساری به عنوان برگزیده گروه علوم سیاسی، روابط بینالملل و مطالعات منطقهای در سطح بزرگسال مورد تقدیر واقع شد.
«الکسی خیسمتولین» از روسیه نیز به دلیل جمیع آثار در حوزه اسلامشناسی و «میرزا ملا احمد» از تاجیکستان و «بیرگیت هافمن» از آلمان به دلیل جمیع آثار در حوزه اسلامشناسی و ایرانشناسی به عنوان برگزیدگان مورد تجلیل قرار گرفتند.
دکتر محمود هدایت افزا با رساله «معناداری صفات ذاتی خداوند در پرتو ترادف مفهومی (با تأکید بر آراء ابن سینا و شیخ احمد احسائی)» در گروه فلسفه، منطق و کلام به عنوان اثر شایسته و دکتر سیدمسعود حسینی توشمانلویی با رساله «حقیقت نزد افلاطون از منظر هایدگر و گادامر» به عنوان برگزیده دوم معرفی و تقدیر شدند.
در بخش داخلی (گروه های علمی پانزده گانه) این دوره از جشنواره در گروه اخلاق، ادیان و عرفان در سطح بزرگسال، فاطمه توفیقی با کتاب Paul’s Letters and the Construction of the European Self و در سطح جوان، دکتر سمیه خادمی با ارائه رساله دکتری خود با عنوان «تحلیل ماهیت واردات قلبی از دیدگاه روزبهان بقلی و ابن عربی» شایسته تقدیر شناخته شدند.
براساس این گزارش، در گروه علوم قرآنی، تفسیر و حدیث در سطح بزرگسال، دکتر مهدی حبیب اللهی با کتاب « کاربردشناسی جملههای مشابه در قرآن کریم» به عنوان شایسته تقدیر و در سطح جوان، حامد دهقانی فیروزآبادی با پایان نامه کارشناسی ارشد «رویکرد منبعگرایانه به روایات اهل بیت(ع) در معناشناسی قرآن (مبانی، رهیافتها و نمونهها)» به عنوان برگزیده سوم معرفی شدند.
یادآور می شود، جشنواره بینالمللی فارابی که از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بهصورت سالانه برگزار می شود، در دو سطح «جوان (زیر ۳۵ سال)» و «بزرگسال» به دریافت، بررسی و انتخاب آثار برگزیده میپردازد و از حیث قلمرو جغرافیایی دو حوزه داخل و خارج (بین الملل) را پوشش میدهد. در حوزه داخل کشور، تمامی آثار تولید شده توسط ایرانیان، فارغ از محل کنونی سکونت و اشتغال، مدنظر است و در حوزه خارج از کشور، تولید آثار پژوهشی توسط کسانی که دارای تابعیت ایرانی نیستند، دنبال میشود.