روز جهانی گرامیداشت قربانیان خشونت های دین هراسانه بر اهمیت کمک به قربانیان آزار و اذیت های پیروان مذاهب مختلف به ویژه مسلمانان در سراسر جهان به عنوان بخشی از تلاش های سازمان ملل برای احترام به حقوق بشر بر اساس آزادی های اعتقادی تاکید دارد.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، روز جهانی گرامیداشت قربانیان خشونت های دین هراسانه در روز ۲۲ آگوست بر اهمیت کمک به قربانیان آزار و اذیت های پیروان مذاهب مختلف به ویژه مسلمانان در سراسر جهان به عنوان بخشی از تلاش های سازمان ملل برای احترام به حقوق بشر بر اساس آزادی های اعتقادی یا مذهبی تاکید دارد.
روز جهانی گرامیداشت قربانیان خشونت های دین هراسانه بای اولین بار به طور رسمی در سال ۲۰۱۹ میلادی تعیین شد. قطعنامه منتشر شده در این زمینه بلافاصله پس از حمله به مساجد در کریستچرچ نیوزیلند و همچنین حمله به کلیساها در این کشور وارد مرحله اجرایی شد.
این قطعنامه از سوی وزیر امور خارجه لهستان پیشنهاد شد و مورد حمایت کشورهایی از جمله عراق،اردن،کانادا،برزیل و پاکستان قرار گرفت.
اخبار منتشر شده در رسانه های سراسر جهان در چند سال اخیر به وضوح نشان می دهد که آزار و اذیت های مذهبی در جهان در حال افزایش است.
سازمان ملل در گزارشی در این زمینه تاکید کرد که از هر سه نفر یک نفر در سراسر جهان مورد آزار و اذیت های ناشی از تنفر از دین و مذهب قرار می گیرند.
تعیین ۲۲ آگوست به عنوان روز جهانی گرامیداشت قربانیان خشونت های مذهب هراسانه واکنش مستقیمی به مسئله در حال رشد خشونت های مذهبی است که دربسیاری از موارد حتی به عنوتان نسل کشی تلقی می شود.
گسترش پوپولیسم در فضاهای سیاسی و اجتماعی طیف وسیعی از دشمنی ها در قبال افرادی که خارجی و یا متفاوت تلقی می شوند را به وجود آورده است.
تحلیلگران معتقدند که افزایش «پوپولیسم» و «ملی گرایی» در سراسر اروپا آتش اسلام هراسی را شعله ور تر کرده است.
در رسانه های اروپایی اسلام به عنوان دشمن ارزش های لیبرال و در نزاع با هویت آمریکا، انگلیس،فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی ترسیم می شود. همین تبلیغات است که گروهی از افراد را تشویق به انجامن اقداماتی علیه مسلمانان می کند.
اسلام هراسان اسلام را دینی نامشروع و غیر قانونی می دانند چرا که به اعتقاد آنها اگرچه اسلام یک دین است اما بر خلاف سایر ادیان،هویتی تهدید کننده دارد به این دلیل که به طور ذاتی در مغایرت با ارزش های لیبرال قرار دارد.
پوپولیسم و احزاب پوپولیستی از سال ۲۰۰۸ تا کنون به شدت در اروپا افزایش پیدا کرده اند و نه تنها جناح راست بلکه پوپولیسم جناح چپ هم در حال کشورهای اروپایی در حال افزایش است.
احزاب سنتی از آنجا که قادر به پاسخگویی به نیازهای مردم از راه های سنتی نیستند،بیشتر پوپولیست شده اند و لفاظی های نژادپرستانه دارند.
در سایه شبح پوپولیسم علاوه بر ترس هایی که ریشه در بحران مهاجرت و تروریسم بین المللی نسبت داده شده به مسلمانان از سوی غرب وجود دارد،احزاب راست گرا طرح های جنجالی از جمله کنترل شدید مساجد و موسسه های اسلامی و ممنوعیت فعالیت آنها را در دستور کار قرار داده اند.
اما در سال های اخیر شاهد آن بوده ایم که نه تنها مسلمانان و مساجد بلکه بسیاری از مسیحیان و کلیساها نیز مورد حمله قرار گرفته اند.
یکی از دلایل افزایش وحدت میان مساجد و کلیساها در جهان نیز گسترش پدیده مذهب هراسی چه در آمریکا و چه در سایر کشورهای جهان به ویژه کشورهای اروپایی است. حالا دیگر نه تنها اسلام هراسی بلکه مسیحیت هراسی هم تبدیل به دغدغه ای بزرگ برای همه آنهایی شده که هنوز نشانه هایی از انسانیت در درونشان وجود دارد.
جهان در حال تبدیل شدن به جایی است که در آن ایجاد هراس از مذاهب و پیروان آن، امری عادی شده است و در این شرایط تفاوتی میان اسلام هراسی یا مسیحیت هراسی وجود ندارد. همانطور که اسلام هراسی در سراسر جهان به ویژه در کشورهای غربی و امریکا در حال گسترش است، حمله به مسیحیان هم افزایش پیدا کرده و نمی توان به این مسئله واکنش نشان نداد.
سازمان ملل قاطعانه خشونت های کنونی علیه جوامع مذهبی را محکوم کرده و با تعیین روز جهانی گرامیداشت قربانیان خشونت های دین هراسانه موضع خود در این زمینه را اعلام کرده است.
برای گرامیداشت این روز سازمان ملل وعده داده است که بر همبستگی خود با قربانیان این پدیده تاکید کرده و همه توانش را برای جلوگیری از چنین حملاتی به کار گیرد.