خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

حضور مکرون در مساجد و کلیساهای موصل

امانوئل مکرون در سفرش به عراق از شهر جنگ‌زده موصل و مساجد و کلیساهای آن دیدن کرد.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در جریان سفر خود به عراق برای شرکت در نشست بغداد، روز یکشنبه از شهر موصل در شمال این کشور دیدن کرد؛ موصل در جریان نبردها برای شکست گروه تروریستی داعش در سال ۲۰۱۷ میلادی ویران شد.

ماکرون سفر خود به موصل را با بازدید از کلیسای کاتولیک «بانوی ما» آغاز کرد. این کلیسا نیز در دوران حکومت داعش به شدت آسیب دید.

در جریان این بازدید رائد عادل، کشیش عراقی خطاب به ماکرون گفت: «امیدواریم که فرانسه کنسولگری خود را در موصل افتتاح کند.» او همچنین از رئیس جمهور فرانسه درخواست کرد که به بازسازی فرودگاه موصل کمک کند.

آقای ماکرون سپس به مسجد جامع النوری رفت؛ این مسجد نیز در جریان نبرد با شبه نظامیان داعش منفجر شد و اکنون در حال بازسازی است. ابوبکر بغدادی، خلیفه خودخوانده داعش از منبر این مسجد بود که در سال ۲۰۱۴ میلادی تشکیل خلافت اسلامی را اعلام کرد.

نبرد برای آزادی شهر موصل، دومین شهر بزرگ عراق که اصلی‌ترین مرکز مالی و اداری داعش نیز محسوب می‌شد، ۹ ماه طول کشید و سرانجام شهر در ژوئیه ۲۰۱۷ میلادی از نیروهای داعش بازپس گرفته شد.

برآوردها حاکی از آن است که تسلط داعش بر این شهر و سپس جنگ برای آزادسازی آن علاوه بر ویرانی‌های بسیار، بین ۹ هزار تا ۱۱ هزار کشته نیز برجای گذاشته است.

بسیاری از عراقی‌ها مجبور شدند در بحبوحه بحران مالی چندین ساله در این کشور، به تنهایی برای بازسازی محل کار و سکونت خود در این شهر اقدام کنند.

رئیس جمهوری فرانسه در جریان سفر خود به عراق قول داد که نیروهای فرانسوی را «صرف نظر از تصمیم آمریکا» برای ماندن یا رفتن و «تا زمانی که دولت عراق خواستار کمک باشد» در این کشور حفظ کند.

فرانسه در حال حاضر با ۸۰۰ سرباز به نیروهای ائتلاف بین‌المللی در عراق کمک می‌کند.

امانوئل ماکرون شنبه شب نیز به شهر اربیل در شمال عراق سفر کرد و در آنجا با نادیا مراد، برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر ۲۸ ساله دیدار کرد.

نادیا مراد که از اقلیت‌های ایزدی این کشور و اهل روستای کوجو در سنجار است، یکی از هزاران زن و دختری بود که در سال ۲۰۱۴ میلادی به اسارت داعش درآمد و مجبور به تن دادن به بردگی جنسی شد؛ مادر و شش برادر او نیز در جریان حملات داعش کشته شدند.

او که اکنون به عنوان کنشگر حقوق بشر برای دفاع از حقوق زنان و دختران فعالیت می‌کند، در سال ۲۰۱۸ میلادی به دلیل مبارزاتش علیه خشونت جنسی و استفاده از آن در جنگ‌ها به عنوان سلاح، جایزه صلح نوبل را دریافت کرد.

منبع یورونیوز
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.