حوادث نژادپرستانه و خشونت علیه مسلمانان هند در سال های اخیر به دلیل بی توجهی دولت «نارندرا مودی» رو به افزایش است و این بی توجهی می تواند به خشونت طایفه ای شدید منجر شود.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، ناظران و تحلیلگران سیاسی در باره حوادث نژادپرستانه علیه مسلمانان هند در سال های اخیر می گویند که اختلافات مذهبی از دیرباز در هند وجود داشته است. اما منتقدان سیاست های دولت هند می گویند که خشونت علیه مسلمانان از سال ۲۰۱۴ میلادی و در سایه دولت ناسیونالیستی هندو «نارندرا مودی» نخست وزیر هند افزایش یافته است.
فعالان شبکه های اجتماعی ماه گذشته فیلم ویدیویی را منتشر کرد که در آن نشان می هد که یک دختر کوچک وحشت زده ای به پدر مسلمانش چسبیده است، درحالی که گروهی از هندوها به پدرش حمله کردند.
تصاویر تکان دهنده دیگری راننده یک سه چرخه که ۴۵ ساله است، از خیابان شهر کانبور در ایالت اوتار پرادش عبور می کرد، مورد ضرب و شتم قرار گرفت و دختر کوچکش گریه می کرد و از مردم می خواست تا وی را کتک نزنند.
متعرضان از قربانی خواستند که فریاد بزند «زنده باد هند»، «الهه رام پیروز باد». این عبارت محبوب هندوها است که در سال های اخیر به شعاری برای کشتار تبدیل شده است.
قربانی از معترضان خواست تا کتک زدن وی را متوقف کنند، اما آنها تا زمان رسیدن پلیس و نجات وی و دخترش به ضرب و شتم وی ادامه دادند. سه نفر از متعرضان دستگیر شدند و روز بعد آن با قید وثیقه آزاد شدند.
پس از این اتفاق، حادثه دیگری رخ داد که فعالان اجتماعی فیلم ویدیویی دیگری را منتشر کردند. این فیلم یک فروشنده مسلمان به نام «تسلیم علی» را نشان می دهد که توسط گروهی از هندوها در شهر اندور در ایالت مادیا پرادش مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفته است. آنها به وی گفتند در آینده از مناطق هندو نشین دوری کند.
تسلیم علی به پلیس شکایت کرد و گفت که پنج یا شش هندو به وی حمله کردند و به خاطر فروش کیک در منطقه هندوها مورد اهانت قرار گرفته است. پول و تلفن و برخی از مدارکش را گرفتند.
در دوره نخست زمامداری مودی، حوادث متعددی علیه مسلمانان هند توسط گروه «نگهبان گاو» رخ داد. به دلیل این که شایعه شده بود که آنها گوشت گاو می خورند و تلاش می کنند تا گاوها را قاچاق کنند. به طوری که هندوها گاو را مقدس می دانند و ذبح آن را جایز نمی دانند.
انتقادات بسیاری به سکوت نخست وزیر هند نسبت به این حملات و محکوم نکردن سریع آنها انجام شد، اما دولتمردان هندی به سکوت خود نسبت به حمله و تعرض به مسلمانان هند ادامه دادند.
«پراکاس جاوادیکار» رهبر ارشد حزب بهاراتیا جاناتا به بی بی سی می گوید: دولت معتقد است که کشتار خارج از چارچوب قانون درهرکجا باشد، بد و نامطلوب است، اجرای قانون و نظم از اختیارات دولت است و مسئول این مسئله است.
او رسانه ها را به تحریک و تعصب و تمرکز بر حمله علیه مسلمانان متهم کرد.
جاوادیار می گوید: اگر به داده های رسمی نگاه کنید، ۱۶۰ هندو از بین ۲۰۰ نفر به طور غیرقانونی کشته شدند. افراد از همه ادیان هدف قرار گرفتند.
جاوادیار درحالی این آمار را ارایه داده است که منبع آنها را نگفت، زیرا هند اینگونه داده ها و آمارها را جمع آوری نمی کند.
در سال ۲۰۱۹ میلادی، یکی از پایگاه های تحقیقاتی درباره این وقایع که جنایت های نفرت را در هند آمارگیری می کند، گزارش داد که بیش از ۹۰ درصد از قربانیان در ۱۰ سال گذشته را مسلمانان تشکیل می دهند.
عاملان این حملات هنوز بدون مجازات هستند و از نظارت سیاسی حزب بهاراتیا جاناتا به رهبری مودی برخوردارند، به طوری که یک وزیر دولت پیشین هند از سه هندو به دلیل قتل یک مسلمان تجلیل کرد.
«حسیبه امین» هماهنگ کننده شبکه های اجتماعی در حزب کنگره می گوید که اینگونه حملات امروز در هند بسیار شایع شده است و این مسئله تنها به این دلیل است که مجازاتی برای آشوبگران و متعرضان وجود ندارد. حمله به مسلمان مطلوب است و نفرت بسیار زیاد شده است و طرفداران انزجارطلبی به خاطر اقدامات شان پاداش می گیرند.
از زمان آغاز دوره دوم نخست وزیر مودی در سال ۲۰۱۹ میلادی، خشونت علیه مسلمانان افزایش یافته است.
ناسیونالیسم دینی فکر خطرناکی است که می تواند به خشونت طایفه ای منجر است. قدرت سیاسی حاکم که باید مسئولیت اوضاع نابسامان در هند و خشونت علیه مسلمانان را بپذیرد، نسبت به این مسئله سهل انگار و بی توجه است.