اینجانب ضمن آنکه خود را سوگوار این فاجعه انسانی میدانم از بزرگان جوامع دینی عاجزانه میخواهم که به جای معلول علت را نشانه بگیرند و برای جلوگیری از تکرار این فجایع اسفبار تکفیر را محکوم و تحمل و بردباری دینی و احترام به اندیشه دیگران را توصیه فرمایند.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، آیتالله سید مصطفی محقق داماد به مناسبت فاجعه کشتار مردم در شهر قندوز افغانستان یادداشتی را منتشر کرد. متن یادداشت این متفکر اسلامی و استاد دانشگاه شرح زیر است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
ان الذین امنوا ولم یلبسوا ایمانهم بظلم اولئک لهم الامن وهم مهتدون
فاجعه دلخراش کشتار بیرحمانه عدهای بیگناه درشهر قندوز افغانستان برای تمام اعضای تمدن بشری اسفناک ومایه شرمساری است ولی برای جامعه دینداران دردآورتر وتاسفبارتر است از آن جهت که اینگونه فجایع تحت پوشش دین و بنام تقرب الی الله انجام می گیرد آن هم به نام دینی که مومنین آن به خدایی باور دارند که عین سلام و رسالت پیامبرش (ص) گسترش رحمت، مهربانی وصلح است.
۲- در اینکه پشت پرده و مسبب اصلی این اقدامات جنایتکارانه دستهای ناپاک قدرتهای سیاسی و تشنگان قدرت وجود دارد تردیدی نیست و از ارباب قدرت فزونطلب جز حفظ منافع خود انتظار دیگری نیست ولی مصیبت آنجاست که مباشرین مستقیم فریبخورده و قربانیان بدبخت سیه روزگار که با انفجار خویشتن موجب به خاک وخون کشیدن دیگران میشوند به انگیزه رسیدن به بهشت برین زندگی مردم بیگناه را به جهنم سوزان مبدل میسازند. انگیزهای که با تزریق جهل و شستشوی مغزی توسط تشنگان قدرت فراهم گردیده است!
۳- آنچه در تزریق جهل و تسریع این فجایع نقش مستقیم دارد عنصر خطرناکی است به نام «تکفیر»! تکفیر یعنی خود را واصل به حقیقت دانستن و دیگران غیر موافق خود را باطل و فاقد هرگونه حق حتی حق حیات دانستن وعلاوه انکه خودرا مکلف به سلب حیات از آنان کردن!
۳- اینجانب ضمن آنکه خود را سوگوار این فاجعه انسانی میدانم و با تمام عزیزان افغان همفغانم با طلب رضوان واسعه الهی برای همه بخون خفتگان مظلوم، از بزرگان جوامع دینی عاجزانه میخواهم که به جای معلول علت را نشانه بگیرند و برای جلوگیری از تکرار این فجایع اسفبار تکفیر را محکوم و تحمل و بردباری دینی و احترام به اندیشه دیگران را توصیه فرمایند. ندای ازلی وابدی «وما ارسلناک الا رحمه للعالمین» (انبیاء/۱۰۷) و وحدت خانواده بشری یعنی مفاد«یا ایها الناس انا خلقناکم من ذکر وانثی» (حجرات/۱۳) را تعلیم و آموزش دهند تا رسالت ادیان به جایگاه اصلی خود بازگردد
والسلام علیکم ورحمه الله وبرکاته
۲۰ مهرماه ۱۴۰۰ خورشیدی»