خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

وجود بیش از ۱۸ مذهب رسمی در لبنان

کشور لبنان با همه کوچکی خود از حیث تعدد و تنوع مذاهب موجود در آن یکی از متنوع ترین کشورهای دنیا و از این نظر از وضعیت پیچیده ای برخوردار است.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، واژه لبنان از واژه سامی «لبن» گرفته شده است. که اشاره به قله های سفید کوهستان های لبنان دارد. لبنان با نام رسمی جمهوری لبنان کشوری در غرب آسیاست. لبنان در شمال با سوریه و در جنوب با فلسطین اشغالی مرز مشترک دارد. موقعیت جغرافیایی لبنان در نقطه طلاقی مدیترانه و جهان عرب منجر به شکل‌گیری تاریخی غنی و تنوع دینی، نژادی و فرهنگی شده است. لبنان را عروس خاورمیانه گویند.

نخستین نشانه‌های تمدن در لبنان مربوط به هفت هزار سال پیش است، این کشور خاستگاه فینیقی ها(۱۵۵۰–۵۳۹ ق. م) و پادشاهی آن‌هاست، در سال ۶۴ ق. م لبنان زیر سلطه امپراتوری روم قرار گرفت و در نهایت به یکی از مراکز عمده مسیحیت تبدیل شد.

بین سال‌های ۱۵۱۶ تا ۱۹۱۸ این منطقه زیر سلطه امپراتوری عثمانی قرار گرفت و با فروپاشی امپراتوری بعد از جنگ جهانی اول، فرانسه این منطقه را به ۵ جزء کوچکتر تقسیم کرد که یکی از این اجزا لبنان بود، نظامی که تا سال ۱۹۴۳ و اعلام استقلال لبنان برقرار بود. لبنان دارای یک نظام تقسیم قدرت خاص بر اساس جوامع دینی است.

بشاره الخوری(نخستین رییس جمهور لبنان)، ریاض الصلح(نخست وزیر)، مجید ارسلان(نخستین وزیر دفاع) از بنیان گذاران جمهوری لبنان و قهرمانان ملی این کشورند.

لبنان تا پیش از جنگ داخلی در سال ۱۹۷۵ کشوری نسبتاً آرام و مرفه بود که اقتصادی بر پایه توریسم، کشاورزی، تجارت، خدمات مالی و بانکداری داشت و بیروت پایتخت کشور و مشهور به پاریس خاورمیانه منشاء جذب گردشگران خارجی بود. در سال‌های پس از جنگ نیز تلاش‌های گسترده‌ای برای بازسازی زیرساخت‌ها و اقتصاد کشور انجام شده است.

پایتخت و شهرهای مهم: پایتخت لبنان شهر بیروت و شهرهای مهم آن عبارتند از : طرابلس ، زحله ، صیدا، بعلبک و صور و بنادر مهم آن عبارتند از : بیروت ، طرابلس و صور که در ساحل دریای مدیترانه واقع شده است .

زبان و خط رسمی: زبان و خط رسمی لبنان عربی است اما عملا زبان فرانسوی، زبان رسمی دوم این کشور محسوب می شود.

کشور لبنان با همه کوچکی خود از حیث تعدد و تنوع مذاهب موجود در آن یکی از متنوع ترین کشورهای دنیا و از این نظر از وضعیت پیچیده ای برخوردار است. به طوری که بیش از ۱۸ مذهب رسمی در لبنان وجود دارد که این مذاهب با مسائل طایفه ای نیز پیوند تنگاتنگی دارد و تفکیک طوایف مختلف از یکدیگر به واسطه نوع وابستگی دینی و مذهبی آنها است.

استقلال: از فرانسه (لبنان تا سال ۱۹۴۱ میلادی مستعمره فرانسه بود، این کشور در ۲۲ نوامبر سال ۱۹۴۳ به طور رسمی استقلال خود را به دست آورد)

مساحت: ۴۵۲/۱۰ کیلومتر مربع

ادیان اصلی: اسلام و مسیحیت

واحد پول: پوند لبنانی (لیره)

صادرات عمده: تنباکو و مواد غذایی

آب و هوا: هوای سواحل لبنان در زمستان ها سرد و بارانی و در تابستان ها گرم و شرجی است.در نواحی بلند تر به ویژه کوهستان ها، زمستان ها با بارش برف همراه است و دمای هوا به زیر صفر می رسد.

ساختار سیاسی

ساختار حکومتی: انتخاب رئیس جمهور، رئیس مجلس انتصاب نخست وزیر ، وزرا و مدیران سازمانهای دولتی براساس طوائف دینی صورت می گیرد. براساس میثاق ملی غیر مکتوب ۱۹۴۳ رئیس جمهور از فرقه مارونی مسیحی، رئیس مجلس شیعه و نخست وزیر از میان اهل سنت انتخاب می شود.

جریانهای سیاسی موجود

حزب الله لبنان(مقاومت اسلامی لبنان) به رهبری سید حسن نصرالله ، قوی و تاثیرگذار و مخالف حضور غرب وآمریکا.

جنبش امل به رهبری نبیه بری، شیعه، نسبتا موثر و طرفدار حزب الله و مخالف غرب.

جریان المستقبل به رهبری سعد حریری، سنی و همراه با سیاستهای غرب.

جریان ملی آزاد به رهبری میشل عون، مسیحی و دربردارنده آراء اکثریت مسیحی و هم پیمان حزب الله.

نیروهای لبنانی به رهبری سمیر جعجع، مسیحی و همسو با غرب و آمریکا و مخالف مقاومت.

منبع سرپوش
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.