۱۵ تا ۱۷ آمریکایی، شامل میسیونرهای مذهبی و خانوادههای آنها در حوالی پورت- او- پرنس، پایتخت هاییتی ربوده شدهاند. رسانههای بسیاری با انتشار این خبر نوشتهاند که گروه مسلح «۴۰۰ ماووزو» شماری از شهروندان محلی را نیز در عملیاتی تهاجمی ربوده اما تعداد دقیق این افراد مشخص نیست.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، منابع امنیتی گفتهاند که مبلغان مذهبی و وابستگان آنها حین بازگشت از یک یتیمخانه در ۳۰ کیلومتری پورت-او-پرنس مورد تهاجم قرار گرفتهاند و تبهکاران با حمله به اتوبوس حامل آنها اقدام به ربایش کردهاند. در میان ربوده شدگان کودکانی نیز وجود دارند.
هنوز روشن نیست ربایندگان قصد باجخواهی دارند یا خیر. مبلغان مذهبی اعضای یک تشکیلات مسیحی در ایالت اوهایو هستند و برخی از آنها برای نخستین مرتبه به هاییتی آمده بودند.
یک سخنگوی دولت آمریکا گفته است که واشنگتن در جریان ماوقع قرار دارد. این سخنگو تاکید کرده که امنیت و آسایش شهروندان ایالات متحده بالاترین اولویت است اما اطلاعات بیشتری در باره ماجرا نداده است.
ربایشهای متوالی در هاییتی
شش ماه قبل نیز باند یاد شده، در همین منطقه هاییتی، ده نفر از جمله دو مبلغ مذهبی فرانسوی را ربود. گروههای مسلح از سالها قبل بر مناطق حاشیهای و بسیار فقیر اطراف پایتخت، سیطره دارند و قدرت خود را نیز به مرور دامنهدارتر کردهاند.
آدمربایی در هاییتی روندی رو به گسترش دارد. مرکز بررسی و پژوهش حقوق بشر در هاییتی ۶۰۰ مورد ربایش را در ۹ ماه سال جاری میلادی ثبت و مستند کرده و این در حالی است که در بازه زمانی مشابه در سال گذشته، این رقم ۲۳۱ مورد بود.
تبهکاران معمولا برای باجگیری افراد را میدزدند و در برخی مواقع یک میلیون دلار برای آزادی ربوده شدگان پول طلب میکنند. مرکز پژوهش و بررسی حقوق بشر هاییتی میٰگوید این باندها اکثرا زنانی را نیز که میربایند، مورد تجاوز جنسی قرار میدهند.
هاییتی در حال حاضر درگیر یک بحران عمیق سیاسی و اقتصادی است. هرج و مرج و خلاء قانون در این کشور بیداد میکند. در ماه ژوئیه، رییس جمهوری این کشور فقیر حاشیه کارائیب در هجوم افراد مسلح به اقامتگاهش ترور شد و یک ماه بعد زلزلهای مهیب شمال این کشور را لرزاند. این زمینلرزه با ویرانی ۱۳۰هزار خانه و مرگ بیش از ۲۲۰۰ نفر همراه بود.