خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

بازگشت به مقام مرجعیت

دامنه دیدارهای حمایت‌آمیز با آیت‌الله‌العظمی صافی گلپایگانی افزایش یافته و فرزندان مرحوم آیت‌الله مصباح یزدی نیز با کهنسال‌ترین مرجع شیعه دیدار و از ایشان تمجید کرده‌اند.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، تأکید آیت الله صافی گلپایگانی بر ضرورت توجه جدی به مشکلات مردم و قهر نکردن با کشورهای جهان در دیدار اخیر با رییس مجلس، انتقادهای تند بخشی از اصولگرایان حاکم بر دولت را در پی داشت. در مقابل نیز برخی مراجع و حوزویان از این حملات انتقاد کرده و خواهان حفظ حرمت مرجعیت و توجه به توصیه‌های خیرخواهانه ایشان شدند.

اکنون حرکتی شبیه حرکت سال ۹۸ شکل گرفته که برخی علما در پی نامه تند رییس وقت جامعه مدرسین به آیت‌الله‌العظمی شبیری زنجانی، با ایشان دیدار کرده و خواهان حفظ حرمت ایشان شدند.

اما آیا این نخستین موضع‌گیری انتقادی آیت‌الله صافی بود که این طیف از جریان اصولگرا را به واکنش واداشت؟

بررسی اخبار چند سال اخیر نشان می‌دهد که آیت الله صافی گلپایگانی حتی از اقدامات دولت‌ سابق انتقاد کرده و این اتهام که وی در برابر عملکرد دولت پیشین ساکت بوده، اتهام ناواردی است.

آیت الله صافی گلپایگانی بلافاصله پس از گران شدن قیمت بنزین در آبان ۹۸ و پیش از آغاز اعتراضات خونین، بیانیه‌ انتقادآمیزی صادر کرد و ضمن نادرست خواندن تصمیم سران قوا خواهان دخالت نمایندگان مجلس برای کاهش قیمت بنزین و مراعات حال اقشار آسیب‌پذیر جامعه شد (اینجا). شنیده‌های آن روزها حاکی از آن بود که ایشان با وجود فشارها این بیانیه را پس نگرفت و بر موضع خود پافشاری کرد، به‌گونه‌ای که برخی از حامیان دولت تلویحا ایشان را متهم به تحریک معترضان کردند.

در پی افزایش احتمال خطر تسلط طالبان بر افغانستان،  آیت الله صافی گلپایگانی در بیانیه‌ای در اواخر تیر امسال ضمن انتقاد از سکوت نسبت به خطر طالبان، به دولت روحانی هشدار داد که در مقابل این خطر واکنش جدی نشان دهد (اینجا).

آیت الله صافی گلپایگانی در دیدارهای مختلف با مسؤولان دولت پیشین، از جمله در دیدار با جهانگیری در تابستان ۹۸ توصیه‌هایی مشابه توصیه‌های اخیرش به قالیباف را درباره ضرورت گسترش روابط با کشورهای جهان و رسیدگی به مشکلات مردم خطاب به معاون اول روحانی مطرح کرده بود.

با توجه به این سوابق آشکار، رفتار عصبی و پرخاشگرانه بخشی از اصولگرایان حاکم، نه تنها حاکی از تغییر رفتار  آیت الله صافی گلپایگانی نیست، بلکه حاکی از رقابت‌های درون‌جناحی شدید میان اصولگرایان و فرافکنی بخش تندروی آنان است که احتمالا در پی احساس ناتوانی این طیف تندرو برای حل مشکلات کشور، درصدد ایجاد تنش کاذب سیاسی برای غبارآلود کردن فضا برآمده‌اند.

به نظر می‌رسد این تنش‌سازی کاذب نه‌تنها سودی به حال بحران‌آفرینان ندارد، بلکه جایگاه مرجعیت را تقویت خواهد کرد.

منبع راوی
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.