ژوزف شوستر، رئیس شورای مرکزی جامعه یهودیان آلمان هفته گذشته گفت که کلمه «یهود» برای او نه یک فحش است و نه تبعیضآمیز.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، لغتنامه «دودن» مهمترین لغتنامه زبان آلمانی، پس از اینکه توضیحی در مورد اصطلاح «یهودی» به نسخه آنلاین خود اضافه کرد، با واکنش تند جامعه یهودیان آلمان مواجه شد.
در دودن آمده بود که استفاده از اصطلاح «یهودی» گاهی اوقات به دلیل خاطرات به جا مانده از ناسیونال سوسیالیستها، «تبعیضآمیز» تلقی میشود. این لغتنامه در ادامه افزوده بود: «در این موارد معمولاً اصطلاحاتی مانند قوم یهود، همشهریان یهودی یا افراد مذهبی یهودی انتخاب میشود.»
برخی گروهها و افراد برجسته یهودی آلمانی به این عبارت اعتراض کردند و گفتند یهودی نامیده شدنشان تبعیضآمیز نیست و مشکلی با یهودی نامیده شدن خود ندارند.
ژوزف شوستر، رئیس شورای مرکزی جامعه یهودیان آلمان هفته گذشته گفت که کلمه «یهود» برای او نه یک فحش است و نه تبعیضآمیز.
شوستر گفت که حتی اگر واژه یهودی در حیاط مدارس به صورت تحقیرآمیز یا فقط با تردید توسط برخی افراد استفاده شود، باید هر کاری انجام داد تا از جاافتادن این واژه به عنوان یک امر تبعیضآمیز جلوگیری شود.
ناشر دودن در واکنش به انتقادات صورت گرفته، تعریف واژه یهودی را روز دوشنبه دوباره به روز کرد تا نظرات جامعه یهودیان را منعکس کند.
اکنون در این لغتنامه آمده است: « واژه یهودی به طور گسترده و عادی مورد استفاده قرار میگیرد و مشکل تلقی نمیشود. شورای مرکزی جامعه یهودیان آلمان هم که خود این اصطلاح را در عنوان خود دارد، موافق استفاده از آن است.»