خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

گسترش فرهنگ برادری بین ادیان و مذاهب خط بُطلانی بر تمام جنگ های کینه توزانه است

توجه به مشترکات ادیان و مذاهب زمینه‌ساز بسط عدالت، امنیت و برادری در جهان است و ادیان آسمانی همانند مذاهب اسلامی و کلیساهای مختلف دارای مشترکات فراوانی‌اند.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، همایش بینا دینی با عنوان «بهبود روابط انسانی در دوران پسا کرونا با الهام از آموزه های اسلام و مسیحیت» باحضور شخصیت‌‌ها و رهبران ادیان به ویژه مقام روحانی آقای پروفسور یوان ساوکا دبیر کل شورای جهانی کلیساها و آقای دکتر ایمانی‌پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات در سالن ساختمان مرکزی سازمان فرهنگ و ارتباطات روز شنبه ۱۴ اسفندماه برگزار شد.

در این اجلاس حجت الاسلام والمسلمین محمد مهدی تسخیری معاون ارتباطات و امور بین‌الملل دانشگاه ادیان و مذاهب، با اشاره به اهمیت و تاثیر گذاری این نشست‌ها در تقویت روابط بین انسانی چه در داخل وچه در صحنه بین الملل اظهار داشت: ادیان آسمانی همانند مذاهب اسلامی و کلیساهای مختلف دارای مشترکات فراوانی‌اند که اگر بشریت بر اساس مشترکات موجود، همزیستی سالمی داشته باشند به راحتی می توان شاهد زمینه سازی بسط عدالت و گسترش امنیت و صلح در جهان بود. به نظر می‌رسد با همکاری همه ملت‌ها ودولت‌ها نه فقط بر کرونا بلکه ‌در برابر همه چالش‌ها می‌توان به نتیجه مثبت رسید.

وی ادامه داد: ای کاش سیاستمداران قدرت‌های بزرگ برای پیشبرد امور از روش‌های گفتگویی براساس اصول مورد پذیرش ادیان الهی استفاده می‌کردند تا هرروز شاهد جنگ‌های خونینی،که ده‌ها هزار قربانی در بر دارد و هزاران میلیارد دلار از ثروت بی زبان جهان را طعمه آتش اختلافات خود می‌کند، نباشیم. ای کاش بخشی از این ثروت‌ها را در راه نشر فرهنگ گفتگوهای فرهنگی، دینی و علمی نمایند‌ تا صحنه‌های جنگ‌زده را به گلستان وآبادانی تغییر دهند.

حجت الاسلام تسخیری سپس به چند اصل قرآنی واهل بیتی(ع) که مورد پذیرش همه ادیان آسمانی است، اشاره کرد و گفت می‌توان‌ بر اساس این اصول کارهای مشترکی را پایه گذاری و یا آنرا محکم به پیش ببریم.

ادیان و فرهنگ برادری

وی ادامه داد: اصل اول ایمان به خداست. باید به هرآنچه توسط انبیای الهی نازل شده ایمان بیاوریم و آن را نصب العین خود قرار دهیم.(قولوا آمنا بالله و ما أنزل إلینا و ما أنزل إلى إبراهیم و إسماعیل و إسحاق و یعقوب و الأسباط و ما أوتی موسى و عیسى و ما أوتی النبیون من ربهم لا نفرق بین أحد منهم و نحن له مسلمون  ﴿بقره-۱۳۶﴾) بگویید: «ما به خدا، و به آنچه بر ما نازل شده، و به آنچه بر ابراهیم و اسحاق و یعقوب و اسباط نازل آمده، و به آنچه به موسى و عیسى داده شده، و به آنچه به همهء پیامبران از سوى پروردگارشان داده شده، ایمان آورده ایم؛ میان هیچ یک از ایشان فرق نمى گذاریم؛ و در برابر او تسلیم هستیم.» (بقره-۱۳۶)

معاون ارتباطات و امور بین‌الملل دانشگاه گفت: اصل دوم شناخت هدف‌های بزرگ همه انبیای الهی است. به نظر می‌رسد هدف آنها همانا پرستش خدا و نپذیرفتن فرمان طاغوتیان ومستبدان روزگار بوده است. (و لقد بعثنا فی کل أمه رسولا أن اعبدوا الله و اجتنبوا الطاغوت فمنهم من هدى الله و منهم من حقت علیه الضلاله فسیروا فی الأرض فانظروا کیف کان عاقبه المکذبین  ﴿النحل-۳۶﴾ و در حقیقت، در میان هر امتى فرستاده اى برانگیختیم [تا بگوید:] «خدا را بپرستید و از طاغوت [ فریبگر] بپرهیزید.» پس، از ایشان کسى است که خدا[او را] هدایت کرده، و از ایشان کسى است که گمراهى بر او سزاوار است. بنا بر این در زمین بگردید و ببینید فرجام تکذیب کنندگان چگونه بوده است. (النحل۳۶)

وی افزود: تلاش برای نشر فرهنگ اخوت مومنانه ونوع پسندانه درجهان،که مهمترین عنصر صلح و امنیت، برای پایین کشیدن فتیله جنگ های کینه توزانه است سومین اصل است.(إنما المؤمنون إخوه فأصلحوا بین أخویکم و اتقوا الله لعلکم ترحمون  ﴿حجرات’۱۰﴾)  در حقیقت مؤمنان با هم برادرند، پس میان برادرانتان را سازش دهید و از خدا پروا بدارید، امید که مورد رحمت قرار گیرید. (حجرات-۱۰).ودر جای دیگر امیر البیان حضرت علی علیه السلام می فرماید:فإنهم《مردم》إمّا أخٌ لَکَ فی الدِّینِ ، أو نَظیرٌ لک فی الخلق، (یابرادر دینى تو هستند،و یا همنوع تو.).

حجت الاسلام تسخیری اصل چهارم را مردم داری وخدمت به خلق دانست و گفت: این اصل به عنوان شاخص مهم عبادات دینی تلقی می‌شود وآنرا باید سرلوحه اعمال خود بسیازیم. رسول الله صلى الله علیه وآله فرمود: الخلق عیال الله فأحب الخلق إلى الله من نفع عیال الله وأدخل على أهل بیت سرورا.( آفریده ها خاندان خدایند، پس محبوب ترین مخلوق نزد خداوند کسی است که به خانواده خدا سود رساند و اهل بیت را سعادت بخشد)،

وی ادامه داد همکارى وهمیارى در مسیر مثبت، وساختن جامعه‌اى پرهیزگار و پرهیزگر از گناه و تجاوز به حقوق دیگران اصل پنجم است.(…. و تعاونوا على البر و التقوى و لا تعاونوا على الإثم و العدوان و اتقوا الله إن الله شدید العقاب  ﴿مائده-۲﴾ …وبا پرهیزگارى با یکدیگر همکارى کنید، و در گناه و تعدى دستیار هم نشوید، و از خدا پروا کنید که خدا سخت کیفر است. (مائده-۲).

معاون ارتباطات و امور بین‌الملل بیان کرد: به نظر می‌رسد این گفتمان مورد پذیرش همه ادیان آسمانی ومکتب های مادی است.باید تلاش کرد تا در این فرصت که کرونا درس بزرگی به بشریت داده است به یکدیگر نزدیکتر شده و به عنوان برادر و خانواده واحدی که خدای یکتا را می پرستند دست بدست هم داده و با بهره‌گیری از عقل و وحی بر چالش‌های برآمده از کرونا درتمام زمینه‌های اجتماعی وپزشکی و…چیره شویم.

شایان ذکر است در این همایش جناب آقایان، دکتر قهرمان سلیمانی ریس مرکز گفتگوی ادیان، دکتر عماد افروغ جامعه شناس وعضو شورای سیاستگذاری ادیان، اقای دکتر محمد مسجد جامعی استاد حوزه ودانشگاه، اقای دکتر تبراییان چهره ماندگار و عضوشورای سیاستگذاری ادیان، آبراهام سیلو ویلار مدیر اجرایی وهمکاری‌های گفتگوی ادیان شورای جهانی، یوناتن بت کلیا ریس انجمن آشوریان، مارنرسای بنیامین اسقف اعظم کلیسای آشوری شرق ایران، کشیش نینوس مقدس نیا نویسنده واندیشمند مسیحی توماس میرم اسقف اعظم آشوری کلدانی کاتولیک ارومیه، اسقف سرکیس داویدیان رئیس شورای خلیفه گری ارامنه کاتولیک ایران نیز حضور داشتند.

ادیان و فرهنگ برادری

منبع روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.