نویسنده کتاب زیارت های پیاده در جهان معاصر: مسایلی که در کتاب زیارت های پیاده در جهان معاصر نقل شده است، معنای صلح و دوستی است. ادیان مختلفی داریم که هر یک برای رسیدن به مراتب فطری و رسیدن به خدا تلاش می کنند و این وجه مشترک همه ادیان است. خود من به خاطر تحقیق برای این کتاب به یک حس همدلی و صلح رسیدم و این حس برایم به وجود آمد که چقدر ما مردم جهان به هم نزدیک هستیم
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، مهشید رضایی روز ۲۵ اردیبهشت در نشست نقد و بررسی کتاب زیارت های پیاده در جهان معاصر که در سرای اهل قلم سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد، گفت: در کتاب زیارت های پیاده در جهان معاصر از چندین آیین مختلف صحبت کردیم به لحاظ اینکه خود دین را می شناختیم با واژه ها و اصطلاحات آن دین آشنا می شدیم و به لحاظ اینکه آن آیین در هر کشوری اتفاق نمی افتد و متفاوت از سایر آیین های کشور دیگر است با آیین های جدید مواجه شدیم.
این نویسنده اظهار داشت: تمام منابعی که برای کتاب زیارت های پیاده در جهان معاصر استفاده کردیم از زبان های مختلف بود، حتی در خود آن کشورهایی که آیین های پیاده روی هست در مورد این بخش بسیار کم کار شده است و ما باید تمام زبان های کشورهای مربوطه را کار می کردیم و حتی از ابزارهای مختلف استفاده کردیم که بتوانیم واژه ها را درست ترجمه کنیم. کتاب زیارت های پیاده در جهان معاصر صرفا برای متخصصان جامعه شناسی دین نوشته نشده است بلکه برای عموم مردم هم قابل استفاده است. این مسئله کار ترجمه را سخت می کرد زیرا ما باید به گونه ای مطالب را ترجمه می کردیم که ساده و قابل فهم باشد.
وی با بیان اینکه دکتر محمدرضا پویافر روی مباحث زیارت ها و مناسک های دینی بسیار کار کرده است، عنوان کرد: ایشان در زمینه دین و زیارت ها اطلاعات بیشتری نسبت به بنده دارند. برای من یک چالش بود که پیام تک تک دین ها را مطالعه کنم، حتی سراغ فیلم ها و انیمیشن ها از کشورهای مختلف رفتم تا بتوانم شباهت ها و تفاوت های ادیان را پیدا کنم، هشت زبان را در کتاب زیارت های پیاده در جهان معاصر ترجمه کردیم. زبان انگلیسی راحت ترین زبان بود و برای من زبان ژاپنی یک چالش بود که کم کم توانستم ترجمه را کامل تر کنم.
این نویسنده با اشاره به تفاوت آیین پیاده روی اربعین با سایر پیاده روی های دیگر تصریح کرد: در تمام آیین های پیاده روی که در کشورهای دیگر وجود دارد، هدف رسیدن به خدا و کمالی بالاتر است که این حرکت همراه شادی است اما در آیین پیاده روی اربعین تمام مسیر با حزن و سوگواری همراه است. اگر بخواهیم حتی از دید شیعه و مسلمان بودن به واقعه کربلا نگاه نکنیم و با دید انسانی به این واقعه بنگریم، سقوط مرحله انسانیت را می بینیم و در واقع این حزن در مسیر پیاده روی اربعین حزن بر انسانیت است.
رضایی خاطرنشان کرد: مسایلی که در کتاب زیارت های پیاده در جهان معاصر نقل شده است، معنای صلح و دوستی است. ادیان مختلفی داریم که هر یک برای رسیدن به مراتب فطری و رسیدن به خدا تلاش می کنند و این وجه مشترک همه ادیان است. خود من به خاطر تحقیق برای این کتاب به یک حس همدلی و صلح رسیدم و این حس برایم به وجود آمد که چقدر ما مردم جهان به هم نزدیک هستیم و چرا جنگ به وجود می آید در حالی که اشتراکات زیاد داریم. با وجود آیین های متفاوت همگی برای رسیدن به خدا قدم بر می داریم.
لازم به ذکر است، کتاب زیارت های پیاده در جهان معاصر نوشته دکتر محمدرضا پویافر و مهشید رضایی مشتمل بر ۴۴۱ صفحه از سوی انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) منتشر شده است. این کتاب برای نخستین بار به مطالعه و معرفی همزمان از آیین پیاده روی زیارتی در جهان می پردازد.
گفتنی است، سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ۲۱ تا ۳۱ اردیبهشت با شعار با کتاب سلامتیم در بخش حضوری در مصلی امام خمینی (ره) و در بخش مجازی در سایت Ketab.ir برگزار می شود.