خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

مسیحیان و یهودیان در ریاض؛ رونق گفتمان مدارا

کنفرانس «ارزش‌های مشترک میان پیروان ادیان» در ریاض مانند ریختن آب بر اخگر گفتمان افراط گرایی است که قرن‌هاست موج می‌زند.

هفته گذشته در ریاض، تعداد زیادی از علمای مسلمان، یهودی و مسیحی در کنفرانس «ارزش‌های مشترک میان پیروان ادیان» گرد هم آمدند تا با یکدیگر درباره فرهنگ گفتگو و همزیستی گفتگو کنند. آنان برای دهه‌ها و شاید قرن‌ها درباره هم صحبت می‌کردند، یعنی طی این مدت به کاشت کینه بیشتر و نفرت مذهبی در میان پیروان مشغول بودند.

در گذشته شاهد مناظره‌های پر سر و صدایی بودیم که شامل دعواهای افراط‌گرایان مذاهب مختلف بود که هر کدام به مذهب دیگری حمله می‌کردند و از برنامه‌های تلویزیونی بی‌ارزش برای برانگیختن نفرت و تحریک اختلافات فرقه‌ای استفاده می‌شد.

در جاهای دیگر شاهد رفتار معکوسی هستیم و می‌بینیم که برخی از احزاب و دولت‌ها از دین برای رسیدن به اهداف خود و تقویت مشروعیت استفاده می‌کنند. آنها از طریق حمایت از صداهای افراطی که کلید ذهن و قلب توده‌ها و غریزه تحریک‌کننده آنها را در دست دارند، استفاده می‌کنند که نتایج فاجعه‌باری به میان آورده است. فرهنگ نفرت در سطح وسیعی گسترش یافته و جوانان مسلمان باورمند به این شعارهای افراطی به گروه های مسلح می پیوندند یا با آنها ابراز همبستگی می‌کنند.

از بین بردن این گفتمان کار ساده‌ای نیست و با یک موعظه متضاد ساده محقق نمی‌شود، زیرا این اندیشه‌ها تخیلات و بینش میلیون‌ها نفر به زندگی و انسان را تشکیل می‌دهد و به چندین دهه آموزش فکری صحیح و منطقی نیاز است تا اصول ارزش‌های دینی و اخلاقی والا در میان توده های مردم تقویت و گسترش یابد و به فرهنگ و آداب و رسوم جا افتاده تبدیل شود.

جالب اینجاست که در ریاض، قاهره و ابوظبی روحانیون مسلمان معتدلی را می‌بینیم که خواستار تساهل و برادری انسانی میان پیروان ادیان مختلف هستند، در حالی که افراط گرایان وابسته به گروه‌های اسلام سیاسی را در لندن، واشنگتن و پاریس می‌بینیم که گفتمان افراط گرایی را به منطقه صادر می کنند. آنان با بهانه‌های فریبنده از جمله تحریف و تضعیف اسلام به این کنفرانس‌ها و نشست‌ها حمله می‌کنند چون به دنبال حفظ دستاوردها و مشروعیت تهدید شده خود در میان مردم هستند.

ریاض مسیحیان و یهودیان
شیخ محمد العیسی دبیر اتحادیه جهان اسلام

شیخ محمد العیسی، دبیر اتحادیه جهان اسلام، در سخنانش در کنفرانس «ارزش‌های مشترک میان پیروان ادیان» گفت: «همه پیروان ادیان حق زندگی با عزت و احترام دارند.»
خالد عکشه، عضو شورای پاپی برای گفتگوی بین ادیان در واتیکان نیز در سخنانش تاکید کرد: «احترام به زندگی انسان و آزادی مذهبی‌اش یک ضرورت است.»

ریاض مسیحیان و یهودیان
ریکاردو دیزیجنی، خاخام اعظم ایتالیا نیز در سخنرانی خود گفت که بذرهای مدارا در سال‌های آینده رشد خواهند کرد و دین دارای یک نیروی معنوی است و نقش آن باید در ایجاد صلح مثبت باشد.

این کلمات تأثیرگذار مانند ریختن آب بر اخگر گفتمان افراط گرایی است که قرن‌هاست موج می‌زند. بدیهی است که باید آب بیشتری بریزیم تا شعله‌های آتش را یک بار برای همیشه خاموش کنیم.

منبع العربیه فارسی
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.