چگونه به همه باورها احترام بگذاریم و پذیرای آنها باشیم
پذیرش و احترام به تمام باورها بر اساس تکنیک و مهارتهایی انجام میپذیرد. در ادامه راهکارهایی ارائه میکنیم تا نگرش خود را تغییر دهید.
به گزارش سرویس ترجمه ردنا (ادیاننیوز)، به نقل از «ویکیهوو» هرچند گشادهرویی و پذیرش و احترام نسبت به همه اعتقادات کمی مشکل بنظر میرسد، اما درک این نکته که آنها واقعا در مورد چه چیزی هستند، میتواند خیلی خوشایند باشد. صرف نظر از اینکه آنها به چه چیزهایی معتقد هستند، اشتراک بین مذاهب و ادیان گوناگون به مراتب بیشتر از تفاوتهای آنهاست.
در ادامه برای رسیدن به این بینش، راهکارهایی ارائه می کنیم که با استفاده از آنها میتوانید نگرش خود را درباره پذیرش و گشودگی در برابر بقیه باورها تغییر دهید.
تحقیق کنید؛ تحقیق در مورد سایر اندیشه ها و مذاهب، دیدگاه شما را گسترش میبخشد. برای این کار میتوانید کتاب بخوانید، فیلم و برنامههای تلویزیونی تماشا کنید و یا نظر دین خود را در مورد ادیان دیگر مطالعه نمایید.
سوالات مناسب بپرسید؛ اگر دوستی از ادیان دیگر دارید، در صورتی که خود او مایل باشد، میتوانید از او در مورد مذهبش بپرسید. سعی کنید دوستتان بفهمد که شما در تلاش برای شناخت ادیان هستید و برای کسب اطلاعات بیشتر و حل مشکلاتی که دارید از او پرسش می کنید.
به صورت شخصی مشاهده کنید؛ مشاهده مراسم مذهبی ادیان دیگر میتواند در شناخت شما تاثیر زیادی داشته باشد. اگر شناختی درباره ادیان دیگر دارید میتوانید به همراه او در مراسم مذهبی آنها شرکت کنید. در غیر اینصورت میتوانید با هماهنگی یک موسسه مذهبی، در مراسم دینی آنها شرکت کنید.
یافتن جنبههای مشترک ادیان مختلف؛ زمانی که بدانید تمام ادیان و مذاهب در مسائل اصلی تا حدود بسیار زیادی مشترک هستند و همه آنها پیروان خود را تشویق میکنند که به حد اعلای انسانیت برسند، راحتتر میتوانید به باورهای دینی دیگران احترام بگذارید.
دلایل نهفته در پشت یک اعتقاد را بدانید؛ به یاد داشته باشید که هر کس دلایل مشخصی برای کارهایی که انجام میدهد دارد.
بدون قضاوت به دیگران گوش کنید؛ زمانی که دیگران در مورد مذهب خود با شما صحبت میکنند، بدون اینکه حرف آنها را قطع کنید و به دور از تعصب به آنها گوش فرا دهید.
پیشفرضهای خود را دور بریزید؛ عقاید دینی خود را بدون تلاش برای تغییر دین مطرح کنید. سوالات متفکرانه و محترمانه مطرح کنید و از سوالاتی استفاده کنید که نشاندهنده تعصب دینی شما نباشد. برای مثال از یک هندو طوری سوال نپرسید که به او تحمیل کنید که خدای واحد وجود دارد.
احساسات خود را کنترل کنید؛ آرام باشید و در برابر میل به مجادله به هنگام بحث دینی مقاومت کنید.
نقاط مشترک غیر دینی پیدا کنید؛ به جای یک نماد مذهبی، افراد را به دید یک انسان مشاهده کنید. شباهاتهایی فراتر از آنچه در مورد آموزههای دینی میدانید، بین انسانها وجود دارد.
با دیگران همدلی کنید؛ از خود بپرسید که “اگر دیگران به دین من توهین کنند، من چه احساسی خواهم داشت؟”
به اختلافات دینی احترام بگذارید؛ مذاهب و دین های مختلف میتوانند بدون تلاش برای تغییر دین دیگر انسانها، در کنار یکدیگر قرار گیرند و روابط مسالمتآمیزی با یکدیگر داشته باشند.
در پایان این نکته را بدانید که احترام گذاشتن به باورهای دیگران و ارج نهادن اندیشه دیگران، خیانت به باورهای خودتان نیست.
مترجم: حامد حبیب زاده
برای مشاهده متن کامل مقاله اصلی میتوانید از این لینک(+) استفاده کنید.