خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

سیاستمدار بریتانیایی| مواجهه مسلمانان اروپا با شکل جدیدی از افراط‌گرایی و نژادپرستی

اولین وزیر زن مسلمان در تاریخ انگلستان «سعیده وارثی» نسبت به شرایط جدید اسلام و بطورکلی مسلمانان اروپا و رواج اشکال جدیدی از افراط‌گرایی و نژادپرستی سخن می‌گوید.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، سعیده وارثی که نخستین وزیر زن مسلمان در تاریخ بریتانیا بوده است، در گفت‌وگو با برنامه مشهور «المقابله» در الجزیره با اشاره به آخرین وضعیت مسلمانان اروپا، اظهار کرد: هویت مسلمانان اروپا امروز در چارچوب حوادث ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ و پیامدهای آن درک می‌شود.

جهان اسلام پس از وقایع ۱۱سپتامبر

وارثی تأکید کرد: پس از وقایع ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ و جنگ با تروریسم به مسلمانان براساس یک دیدگاه کلیشه‌ای نگریسته می‌شود، دیدگاهی که کشورها و سیاستمداران در گفتمان خود در مورد مسلمانان اتخاذ کرده‌اند.

براساس آمارهای نیمه‌رسمی، حدود ۴ میلیون مسلمان در بریتانیا زندگی می‌کنند که بیش از ۵ درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند که از این تعداد ۳۵۰ هزار نفر عرب هستند.

افزایش روند صعودی نژادپرستی در اروپا

وارثی با اشاره به تغییر فضای سیاسی غرب، افزایش سطح پوپولیسم و ​​افزایش شدت نژادپرستی، عامل اساسی چنین تغییری را اتفاقاتی دانست که می‌توان آن را نژادپرستی مبتنی بر ایدئولوژی نامید، به گفته وی آنچه در هند، میانمار، چین و بخش‌هایی از غرب رخ می‌دهد، شکل جدیدی از نژادپرستی است که پیچیده‌تر از نمونه‌های پیشین این پدیده است.

این وزیر سابق بریتانیا در دولت محافظه‌کار این کشور که فرزند یک خانواده مهاجر پاکستانی است، با بیان موضع خود در مورد آزار و شکنجه مسلمانان در هند تحت حکومتی متعصب و افراطی، آنچه را که در حال وقوع است به عنوان یک موضوع بسیار ناراحت کننده توصیف و تأکید کرد که آنچه دولت نارندرا مودی و حزب حاکم انجام می‌دهند، صحت و درستی جدایی پاکستان و هند را ثابت می‌کند. او تأکید کرد کاملاً آگاه است که دستان مودی به خون آلوده است.

افراط‌گرایی+و+نژادپرستی
سعیده وارثی بعنوان نخستین وزیر زن مسلمان در تاریخ بریتانیا است/ عکس: ایکنا

وارثی معتقد است که جهان رفته‌رفته چهره واقعی مودی و دولت او را درک می‌کند، وی تأکید کرد: بریتانیا، نیاز مبرمی به هند دارد و این امر باعث می‌شود روابط خود را با این کشور براساس مکانیسم‌های عمل‌گرایانه تنظیم و بر بحث‌های اقتصادی تمرکز کند؛ امری که پس از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا اهمیت بیشتری یافته است.

وی همچنین با انتقاد از سیاست بریتانیا در قبال مسئله فلسطین، این سیاست را مزورانه و به سود رژیم صهیونیستی توصیف کرد.

منبع ایکنا
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.