مسجد ۹۰۰ ساله مصر | مرکز علمآموزی مشاهیر قرائت + عکس
مسجد «سیدی احمد البجم» با لقب مسجد ۹۰۰ ساله مصر یکی از آثار تاریخی نادر در شهر «کفر الزیات» مصر است که مشاهیر قرائت مصر در گذشته در آن به کسب علم پرداختهاند.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، مسجد احمد البجم تنها مسجد ۹۰۰ ساله مصر جزء قدیمیترین مؤسسه تدریس علوم دینی و فقهی مذاهب چهارگانه اسلامی در مصر است که در سال ۶۲۹ هجری برابر با ۱۲۳۱ میلادی در روستای «إبیار» شهر «کفر الزیات» تأسیس شد.
«ضیاءالدین رضوان بن شیخ ابی محمد الخضر» بنیانگذار این مسجد بود و این مکان عبادی در سال ۱۰۳۱ هجری(۱۶۲۲ میلادی) توسط شیخ احمد البجم بازسازی شد.
پس از بازسازی مسجد، نام شیخ احمد البجم بر این مسجد نهاده شد و وی پس از درگذشت، داخل همین مکان به خاک سپرده شد.
مسجد احمد البجم در اصل مدرسه آموزش علوم فقهی و حفظ قرآن بوده و در گذشته در آن علوم دینی الازهری توسط علما و فقهای بزرگ آموزش داده شده است. این مدرسه بعدها تخریب شد و در پایان دوره ایوبیان، مسجد جای آن را گرفت.
در حال حاضر از مدرسه تنها یک تابلو درباره تاریخ تأسیس بر دیوار ضریح «رضوان» که در صحن مسجد قرار دارد، دیده میشود.
به گفته اهالی مسجد، شیخ مصطفی اسماعیل و شیخ محمود الحصری، از قاریان بزرگ و مشاهیر قرائت مصر به این مسجد رفتوآمد میکردند و در این محل فنون قرائت، تلاوت و علوم تجوید را آموختند.
از مهمترین بخشهای مورد توجه در این مسجد، ارتفاع بلند مناره باستانی آن است که به دهها متر میرسد و با نظام مهندسی نوآورانه و بدون ستون ساخته شده و ساخت آن دهها سال به طول انجامیده است.
بعدها چند متری از ارتفاع بلند مناره را کم کردند تا هم نوع معماری این اثر باستانی حفظ شود و به خاطر ارتفاع زیاد تخریب نشود و برای ساکنان اطراف مسجد نیز خطری نداشته و ایمن باشد.