خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

تخریب نمادهای دینی با طعم چینی سازی ادیان

پروژه تخریب نمادهای دینی از بنای یک مسجد و درگیری پلیس با معترضان در راستای چینی سازی ادیان و مذاهب شکل گرفته است.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، در یکی از شهرهای عمدتا مسلمان‌نشین جنوب غربی چین در پی اعلام برنامه تخریب نمادهای دینی و بخشی از بنای یک مسجد متعلق به قرن چهاردهم میلادی، صدها پلیس با معترضان درگیر شدند.

ناآرامی‌ها از روز شنبه آغاز شده و ظاهرا در واکنش به تلاش‌های مقامات برای برچیدن بخش‌هایی از مسجد «ناجیایینگ» بوده است.

ویدئوهای منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی غربی نشان می‌دهد که در بیرون این مسجد، پلیس با سپرهای ضد شورش و تجهیزات محافظ در حال درگیری با صدها معترض است. برخی از معترضان صندلی، سنگ و بطری‌های آب به سمت پلیس پرتاب می‌کردند.

ویدئوهایی که این اعتراضات را پوشش می‌دهند به طور گسترده از شبکه‌های اجتماعی چین حذف شده‌اند.

تحمل بی تحمل

گزارش شده است که چندین نفر دستگیر شده‌اند. در عین حال روز یکشنبه پلیس از افرادی که در اعتراضات شنبه حضور داشتند خواسته است تا خود را حداکثر تا تاریخ ششم ژوئن تحویل مقامات قضایی دهند تا بلکه مجازات سبک‌تری شامل حالشان گردد.

در بیانیه پلیس آمده است که هیچگونه مماشات نسبت به «فعالیت های مجرمانه ای که مدیریت اجتماعی را مختل می‌کند» نخواهد داشت و «تحملش» نسبت به این موضوع «صفر» است.

تخریب مولفه‌های اسلامی از نمای مساجد

در سال ۲۰۲۰، دادگاهی حکم داد که الحاقات جدید این مسجد، از جمله گنبد و مناره‌ها، غیرقانونی بوده و باید تخریب شوند.

بر اساس ویدئوها، افراد معترض از مردمان هوئی (خُوِزُو) هستند که اجدادشان از گروه قومی «هان» چین بودند و اسلام را به عنوان دین خود برگزیدند.

مردمان هوئی سومین اقلیت قومی بزرگ چین هستند. برخلاف دیگر گروه مسلمانان چین یعنی اویغورها، مردم هوئی به زبان ماندارین صحبت می کنند و به نظر می رسد که بیشتر با اکثریت قومی «هان» در هم آمیخته هستند.

در مکان‌های مختلف دیگر نیز دولت شی جی‌پینگ مساجد را تخریب کرده یا گنبدها، مناره‌ها و دیگر ویژگی‌های متمایز مسلمانان را از آن حذف کرده است تا آن‌ها را به ساختمان‌هایی به سبک و شمایل چینی تبدیل کند.

به گفته محققان خارجی، در شمال غرب چین، حدود یک میلیون نفر از جامعه اقلیت مسلمان اویغور در بازداشتگاه‌ها محبوس هستند. هرچند دولت چین عنوان می‌کند که این افراد به جهت آموزش‌های شغلی و مبارزه با افراطی‌گرایی در این مکان‌ها نگهداری می‌شوند.

منبع euronews
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.