خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

۱ میلیون و هشتصد هزار حاجی در حج سال جاری به عربستان سفر کرده اند

با حضور یک میلیون و هشتصد هزار زائر در مراسم حج سال جاری از کشورهای مختلف اسلامی در عربستان سعودی بالاترین میزان شرکت در مراسم حج پس از پاندمی (بیماری کشنده) کرونا رقم خورده است.

به گزارش سرویس ترجمه ردنا (ادیان نیوز)، به نقل از “الجزیره” حج به عنوان یکی از بزرگترین اجتماعات دینی در سال جاری بیش از یک میلیون و هشت صد هزار نفر را تاکنون به عربستان سعودی کشانده است.

حجاج پس از طواف کعبه، خانه خدا و مقدس ترین مکان مسلمانان، در چادرهای کمپ وسیعی که در بیابان مجاور برپا شده است جمع شدند، به گونه رسمی مراسم حج در سال ۱۴۰۲ را آغاز کردند و بزرگترین مراسم حج پس از پاندمی کرونا را رقم زدند.

عایدالغوینیم”، سخنگوی وزارت حج عربستان گفت تاکنون یک میلیون و هشت هزار نفر از سراسر جهان برای انجام مراسم حج به مکه رسیده اند و با اضافه شدن حجاج از داخل عربستان این رقم در حال افزایش است.

مقامات عربستان سعودی می گویند انتظار می رود رقم حجاج در سال جاری با رسیدن به سطح قبل از پاندمی کرونا به دو میلیون نفر برسد.

یحی الغم، تاجر مصری، می گوید با کلمات نمی تواند حضورش در کمپ “منا”، یکی از بزرگترین کمپ های در فضای باز دنیا، در اطراف مکه که برای اسکان حجاج در طول مراسم حج در نظر گرفته شده را توصیف کند.

وی می افزاید اشک شادی می ریزد، از فرط شادی حضور در مراسم حج احساساتی شده و نمی خوابد و در پانزده روز گذشته تنها یک ساعت خوابیده است.

باید گفت مراسم حج یکی از اصول پنچگانه اسلام است و مسلمانان در طول زندگی خود در صورت داشتن توان مالی و سلامتی جسمی می بایست حداقل یک بار آن را به جا آورد.

حج برای حجاج یک تجربه معنوی عمیق است که گناهان را می شوید، آنها را به خدا نزدیک تر می سازد و می تواند یک میلیارد و هشت میلیون مسلمان دنیا را متحد سازد. بسیاری از مسلمانان برای شرکت در مراسم حج سال های سال پول پس انداز می کنند.

بسیاری از برنامه های مناسک حج در گرامی داشت از روایت قرآن کریم از ابراهیم(ع)، فرزندش اسماعیل و همسرش حاجر صورت می گیرد.

حجاج از زمان ورود به مکه در حال طواف بوده اند و آخرین طواف در روز دوشنبه انجام شد و بعد از آن حجاج با پای پیاده یا با اتوبوس به سمت کمپ منا حرکت کردند.

گرمای شدید بیابانی که کمپ منا در آن برپا شده حجاج را به ستوه آورده و مسئولین کمپ برای کاهش تاثیر تابش آفتاب و خنک ساختن حجاج آب به روی آنها می پاشند. حجاج در چادرهایی که به ردیف کنار هم قرار گرفته گاهی در حال استراحت هستند و گاهی به طور دسته جمعی عبادت می کنند تا برای مراسم بعدی آماده شوند.

زائران خانه خدا در روز سه شنبه به کوه عرفه جاییکه حضرت محمد(ص) آخرین موعظه خود را ایراد نموده است رفتند و بعد از آن از مکانی معروف به “مزدلفه” سنگ ریزه جمع کردند تا رمی جمرات(سنگ زدن خانه شیطان) در منا را انجام دهند.

سه روز پایانی مراسم حج با عید سعید قربان همزمان هست و مسلمانان در سراسر دنیا با قربانی کردن حیواناتی چون گوسفند و گاو گوشت آنها را بین فقرا تقسیم می کنند.

در سال ۲۰۱۹ میلادی(۱۳۹۸ هجری شمسی) بیش از دو میلیون و چهارصد هزار نفر در مراسم حج شرکت کردند. در سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۹ هجری شمسی) و همزمان با همه گیری ویروس کرونا عربستان سعودی محدودیت هایی را برای مراسم حج اعمال نمود و تنها چند هزار نفر از داخل عربستان اجازه حضور در مراسم را یافتند.

سال گذشته به دلیل عدم اجازه از سوی عربستان سعودی تنها نه صد هزار نفر از خارج از عربستان در مراسم حج شرکت کردند.

خبر اصلی را در اینجا (+) بخوانید.

به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.