باید گفت آری، پیام شما دریافت شد و حرکت میلیونی اربعین امسال (۱۴۰۲) با وجود بسیاری از کارشکنی، بایکوت و سانسور رسانه ای به دنیا معرفی و ارسال شد.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، اربعین امسال در حالی پایان یافت که به اذعان خیل بزرگی از زائران از لحاظ کمی و کیفی نسبت به سالهای قبل بطور چشمگیری تفاوت داشت. مشارکت بالغ بر ۲۲ میلیون نفر در این آیین در طول ماه صفر بخش دیگری از برجستگی های این رویداد دینی و اجتماعی جهان اسلام بود اما همانطور که پیش بینی می شد بازتاب اندکی در رسانه های بین المللی داشت.
یبشیر اسماعیلی کارشناس امور بین الملل و مدرس دانشگاه در این رابطه گفت: مراسم اربعین امسال هم مثل سالهای گذشته با شکوه و عظمت فراوانی برگزار گردید تا به عنوان بزرگترین گردهمایی آیینی بشر، همچنان جایگاه خود را در جهان حفظ کرده باشد.
وی خاطر نشان کرد: مناسک و آیینهای بشری در مکاتب و مذاهب بیشماری که وجود دارند، معمولا در راستای گرامیداشت یک نظام معنایی برای پیروان خود برگزار میشوند. در بین همه آنها، مفاهیم و معانی مستتر در آیین اربعین، از عمق و وسعت معنایی بیشتری برخوردار بوده و به والاترین مفاهیم انسانی اشاره میکند.
وی در این باره معتقد است: آموزه اصلی و اساسی عاشورا این است که تبیین و ترویج اخلاقیات و ملزم بودن به دین خدا بر همه مسائل زندگی حتی جان شیرین اولویت دارد. در واقع یکی از دلایل اصلی قیام امام حسین علیه السلام، اعاده مکارم اخلاق، امر به معروف و نهی از منکر است بنابراین در جوامعی که امروزه از اخلاق دین و معنویت فاصله گرفتند پیام عاشورا باید تبیین و ترویج شود که بازگشت به این مبانی که سرشت انسان است نه تنها که به تلاش احتیاج دارد، بلکه برای تحقق آن باید جان فشانی کرد.
بشیر اسماعیلی کارشناس و تحلیلگر مسائل جهان اسلام تصریح نمود: دیگر آموزه عاشورایی، هزینه کردن برای تحقق امر خداست. به این معنا که مومن مسلمان برای مقاومت کردن در راه تحقق اهداف و خواسته های الهی باید هزینه دهد حتی به قیمت جان. به قیمت فدا شدن انسان تا جریانی دینی و الهی در جامعه شکل بگیرد.
وی افزود: عاشورا به ما می آموزد مقاومت در برابر دشمن خدا حق و لازم است لذا باید ایستادگی کرد و تا آخر خط رفت.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین گفت: امام حسین علیه السلام در روز عاشورا با علم به این موضوع که به لحاظ لشکر و سلاح و نیرو جنگ نابرابری را در برابر دشمن تجربه می کند اما برای تبیین آرمان ها و حفظ دین خدا مقاومت کردند. این موضوع نشان می دهد هر چند در ظاهر امر ممکن است دشمن به چشم ما قوی بیاید اما باید به عاقبت کار فکر شود، عاقبتی که به ماندگاری دین می انجامد.
وی تصریح نمود: مراسم آیینی محرم اعم از برگزاری دهه محرم، تاسوعا و بخصوص مراسم اربعین حسینی؛ از بزرگترین گردهمایی های معنوی و آئینی در جهان به شمارمی رود که پتانسیل بزرگی در دل خود برای دمیدن روحیه مقاومت در مردم را داراست.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی معتقد است: این مراسم در کنار سایر مراسم آئینی که در جهان اسلام وجود دارد مانند حج توانسته پیام شیعه یعنی مقاومت را به جهان اسلام و حتی غیر مسلمانان صادر کند. بی تردید می توان گفت در دهه محرم همه ساله شیعیان گرایشات فکری خود را که مبتنی بر ظلم ستیزی مقابله با استیلای دشمنان است، همچنین دفاع از مظلوم، ایستادگی و جان فدا کردن در راه آرمان متعالی را به نمایش می گذارند و در کنار هم در معرض دید جهانیان این فرهنگ و گفتمان ناب را مرور می کنند تا فرهنگ عاشورایی تداوم بیابد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: درحقیقت مکتب شیعه، به واسطه برکات ماه محرم و صفر باز تولید می شود و صراط مستقیم و راه درست را به مردم جهان نشان می دهد.
بشیر اسماعیلی گفت: مراسم اربعین، در عین عظمت و شکوه ذاتی خود که بسیاری از رکوردها را جا به جا کرده است، اما نه تنها تلاش میشود تا با سانسور رسانهای مواجه شود و کمترین انعکاس خبری از آن برای جهانیان منتشر گردد، که در عین حال تلاش سازماندهی شدن برای تخریب و تخطئه این مراسم در اذهان عمومی به کار بسته میشود، اما حقانیت واقعه عاشورا، چندین قرن است که با محوریت شیعیان ایران حفظ و بازتولید شده است و روز به روز بر اهمیت آن افزوده میشود.