خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

نقد اندیشه‌های ابن تیمیه در شبکه العربیه | خیزش سلفی‌ها در دفاع از شیخ الاسلام!

خالد الغانمی، نویسنده و محقق سعودی در برنامه «سوال مباشر» در شبکه العربیه، درباره اندیشه‌های ابن تیمیه گفت فکر او علت وقوع انفجارات در ریاض و سایر اقدامات تروریستی بوده است.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، خالد الغانمی، نویسنده و پژوهشگر سعودی، در برنامه «سوال مباشر» در شبکه العربیه، در نقد اندیشه‌های ابن تیمیه گفت، تفکرات ابن تیمیه علت وقوع انفجارات در ریاض و سایر اقدامات تروریستی در عربستان بوده است. وی در ادامه تاکید کرده است که ابن‌تیمیه هرگز به تکفیر حاکم، حکم نداده است، اما به افراد عادی اجازه برپاداشتن حدود و احکام را بدون کسب اجازه حکومت داده و بسیاری از واکنش‌های افراطی اخیر، از جمله به آتش کشیدن خلبان اردنی توسط داعش ناشی از اتکا به فتاوای ابن تیمیه است.

این مباحث، باعث بروز نارضایتی در میان سلفی‌های سعودی شد. در همین راستا، احمد بن‌راشد بن‌سعید که نسبت به محتوای رسانه‌های سعودی رویکردی انتقادی داشته و آن‌ها را مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهد، در واکنش به این موضوع نوشت، شبکه العربیه اندیشه‌های الحادی و انکار نشانه‌های خدا را در میان مردم ترویج می‌دهد. وی الغنامی را دروغگویی سکولار و افراطی خواند که به دنبال اسلام‌هراسی است و تلاش می کند با ایجاد شبهه و تردید در اذهان مردم عربستان، هویت اسلامی را از این جامعه سلب کند.

بن‌راشد در ادامه نوشت: شبکه العربیه توهین جدیدی را به شیخ الاسلام، ابن تیمیه، به عنوان مسئول اقدامات تروریستی، از جمله بمب‌گذاری و کشتار مردم بی‌گناه، تحمیل کرد.

ابو حسین یحیی القحطانی نیز در توییتی نوشت، مشکل این است که کسانی که درباره ابن تیمیه صحبت می کنند متخصص نیستند، نه در اندیشه ابن تیمیه، نه در روش شناسی او، نه حتی در زندگی‌نامه او، و نه در دایره واژگان صحبت‌های او و زمینه صحبت‌هایش. کسانی که از او سخن می‌گویند مستقل نیستند بلکه تابع دیگران هستند و بر مصیبت دیگران ناله می‌کنند و کمتر پیش می‌آید که انصاف را رعایت کند. بنابراین، متوجه می‌شوید که برخی از محافل علمی غربی، ابن تیمیه را به دلیل استقلال و درک روشنش از رویکرد، منابع علمی و تأثیر مثبت او در جامعه و پس از مرگش گرامی داشته و قبول دارند.

منبع سیاق
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.