خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

با تنها وارث یهودیان افغان آشنا شوید

باوجوداینکه بیشتر یهودیان ساکن در افغانستان اصالت ایرانی دارند اما گزارش حاضر می‌خواهد به تنها یهودی ساکن در افغانستان به‌عنوان تنها وارث یهودیان افغان اشاره و معرفی کند.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، تنها یهودی ساکن در افغانستان حاضر نیست این کشور را ترک کند و باوجود مشکلات فراوان در این کشور ترجیح می‌دهد در آستانه‌ی ورود به دهه‌ی ششم زندگی خود مهاجرت نکند. به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، «زبولون سیمنتوف» در شهر هرات متولد شد و هم‌اکنون تنها بازمانده‌ی یهودیانی است که تا قرن ۱۹ میلادی، شمار آن‌ها در افغانستان بیش از ۴۰ هزار نفر بود. بنا به گزارش آسوشیتدپرس، اکثر یهودیان ساکن افغانستان اصالت ایرانی دارند و طی ۵۰ سال گذشته تا به امروز به کشورهای دیگری مهاجرت کردند.

اما سیمنتوف از هرات خارج نشد و همچنان در این شهر سکنی گزیده ‌است. بنا به گفته‌ی سیمنتوف، هفت یا هشت خانواده‌ی بازمانده از جمعیت ۴۰ هزارنفری یهودیان نیز در سال ۱۹۷۹ به‌محض ورود ارتش شوروی سابق به افغانستان بار سفر بستند و به مقصد نامعلومی گریختند اما او حتی باوجود حکومت طالبان هم حاضر به ترک دیارش نشده ‌است و از طریق کمک‌های انسان دوستانه‌ی یهودیان خارج و همسایگان مسلمان، هزینه‌های زندگی‌اش را تأمین می‌کند.

این یهودی افغانی در مورد چگونگی جان سالم به دربردنش در زمان حکومت طالبان گفت: به خاطر حفظ جانم فقط در خانه لباس مختص یهودیان را به تن می‌کردم و هیچ‌کس نمی‌دانست باور دینی من چیست. سیمنتوف در مورداحساس تنهایی خود به خبرنگار آسوشیتدپرس گفت: تا سال ۲۰۰۵ میلادی دو هم‌خانه داشتم که یک روز بر سر تورات مفقوده دعوایشان شد و طالبان یکی از آن‌ها را که از خانه متواری شده ‌بود، اعدام کرد و دیگری هم از شدت ترس قصد داشت افغانستان را ترک کند اما مرگ به او امان نداد و در سن ۸۰ سالگی جان سپرد.

تنها+یهودی+افغان
این تنها یهودی حاضر در افغانستان از طریق کمک‌های انسان دوستانه‌ی یهودیان خارج و همسایگان مسلمان هزینه‌های زندگی‌اش را تامین می‌کند

وی در پایان گفت: هم‌اکنون افغانستان فقط یک کنیسه دارد و تنها عبادت‌کننده‌ی آن‌هم خودم هستم و افتخار می‌کنم که بعد از سالیان سال و باوجود تمام ناملایمات زندگی، کشورم را ترک نکرده‌ام.

منبع انجمن کلیمیان تهران
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.