مرکز پژوهشهای اسلامی الازهر شماری از نسخ خطی کمیاب قرآن را در نمایشگاهی که در حاشیه مسابقات بینالمللی قرآن جایزه کویت برپا شده، در معرض دید عموم قرار داده است.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، مرکز پژوهشهای اسلامی الازهر، با شرکت در فعالیتهای نمایشگاهی که با عنوان «فی صحف مکرمه» در حاشیه مسابقات بینالمللی قرآن جایزه کویت برپا شده است، شماری از قرآنهای کمیاب موجود در کتابخانه مرکزی الازهر را به نمایش گذاشته است.
در این نمایشگاه همچنین، توضیحاتی درباره تلاشهای کمیته «تاریخ مصحف» کتابخانه الازهر برای محافظت از کلامالله مجید، مراحل کتابت و چاپ قرآن و اهتمام علمای مسلمان به آن و تلاشهای کتابخانه الازهر در راستای مرمت و حفظ قرآنهای کمیاب در این مرکز ارائه شده است.
نظیر عیاد، رئیس مرکز پژوهشهای الازهر شرکت در این نمایشگاه را در راستای تلاش الازهر برای اهتمام به قرآن کریم توصیف کرد. به گفته وی کتابخانه الازهر موزهای زنده از تاریخ کتابت و چاپ قرآن کریم است.
عیاد تصریح کرد: در کتابخانه الازهر حدود ۹۷۰ نسخه خطی قرآن نگهداری میشود که متعلق به دورههای مختلف تاریخی از قرن چهارم تا سیزدهم هجری قمری است. این قرآنها از نظر حجم و تنوع خطوط و خوشنویسی به کار رفته در آن منحصر به فرد است.
عیاد افزود: جلوههای هنری قرآنهای متعلق به کتابخانه الازهر از نظر اندازه، شکل، تزئینات و صحافی متفاوت است.
یادآوری میشود، دوازدهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جایزه کویت از روز چهارشنبه، ۱۷ آبان، با حضور نمایندگانی از کشورهای مختلف عربی و اسلامی از جمله سه نماینده از جمهوری اسلامی ایران، آغاز شد و تا ۲۴ آبانماه سال جاری ادامه دارد.