آیتالله سید باقر آیت میردامادی درخصوص ویژگیهای حضرت زهرا (س) گفت: درسی که باید زنان به خصوص از حضرت زهرا(س) درس بگیرند مسئله حجاب و مسئله خوب شوهرداری، قناعت، مناعت طبع و خانهداری است.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، آیتالله سید باقر آیت میردامادی، نویسنده و پژوهشگر حوزوی و نماینده آیتالله نوری همدانی به مناسبت میلاد حضرت زهرا(س) گفت: حضرت زهرا(س) و حضرت مریم(س)را سیده النساء العالمین نامیدند؛ سؤال شد از امام که حضرت مریم(س) یک سوره برای ایشان در قرآن نازل شده و به عنوان سیده النساء العالمین معرفی شده است و حضرت زهرا(س) هم سیده النساء العالمین نامیدند کدام بزرگوار سیده النساء العالمین است؟ حضرت پاسخ دادند: هردو بزرگوار سیده النساء العالمین هستند؛ حضرت مریم(س)سیده النساء، بزرگ زنان در عصر و زمان خودش بود و بر تمام زنان فضیلت داشت و حضرت زهرا(س) سرور همه زنان جهان در تمام دورانهاست.
استاد اخلاق مدرسه علمیه حاج ابوالفتح تهران ادامه داد: حضرت زهرا(س) دارای مقامات و فضایل فروانی است و در کتاب تاریخ نداریم که یک بانویی اینقدر مقام و درجه پیدا کرده باشد «حق چو ندید همسرش در همه ممکنات از آن واجب و لازم آمدش خلقت حیدر آورد» یعنی اگر حضرت علی(ع) نبود کفو و همتایی برای حضرت زهرا(س) پیدا نمیشد، یعنی هیچ مردی جز امام علی(ع) لیاقت همسری حضرت زهرا(س) را نداشت.
امام جماعت مسجد امام رضا(ع) به مسئله ولایت مداری حضرت زهرا(س) اشاره کرد و تشریح کرد: حضرت زهرا(س) یک خطبه فدکیه دارد و بعد از اینکه فدک را غصب کردند حضرت در مسجد خطبهای خواند که فلسفه بعضی از احکام در این خطبه آمده است و به این مسئله هم اشاره شده است که حضرت علی(ع) مقامش ولایت و امامت است و شخصیت حضرت علی(ع) بعد از پیغمبر از همه بالاتر است.
وی ادامه داد: وقتی دشمنان آمدند خلافت امام علی(ع) را غصب کردند؛ حضرت زهرا(س) برای دفاع از ولایت امیرالمؤمنین(ع) و اثبات حقانیت حضرت علی(ع) و مظلومیت آن بزرگوار پشت در آمد و دشمنان هم به حضرت جسارت کردند این بانو از حضرت علی(ع) دفاع کرد و شهیده راه ولایت و امامت شد.
میردامادی گفت: بانوان و آقایان باید ولایت مداری، طرفداری از ولی در هر عصر و زمان، انفاق و محبت را از حضرت زهرا(س) درس بگیرند.
وی ادامه داد: مردم باید انفاق کنند و دستگیر مستضعفین باشند. حضرت زهرا(س) بالاترین انفاق را در شب عروسی کرد و لباسش را به فقیر بخشید و در جایی دیگر آمده است که حضرت زهرا(س) نانی که اختصاص به خودش داشت و نان دیگری نداشت به فقیر داد.
نماینده آیتالله نوری همدانی افزود: درسی که باید زنان به خصوص از حضرت زهرا(س) درس بگیرند مسئله حجاب است. حضرت زهرا(س) جلوی شخص نابینا حجاب کرد. مسئله خوب شوهرداری، قناعت، مناعت طبع و خانهداری از دیگر درسهایی است که بانوان بایداز حضرت زهرا(س) الگو بگیرند و شرح حال حضرت زهرا(س) را بخوانند که چطور حضرت شوهرداری و خانهداری کرد.
محبت حضرت زهرا(س) به کنیزش
آیتالله سید باقر آیت میردامادی در پایان با اشاره به اینکه حضرت زهرا(س) به کنیزش فضه محبت میکرد گفت: کارهای منزل بین حضرت زهرا(س) و فضه کنیز حضرت زهرا(س) تقسیم شده بود اما آن روزی که نوبت فضه بود که در خانه کار و نظافت کند حضرت زهرا(س) آن روز هم به فضه کمک میکرد.