مساجد هلند شاهد افزایش چشمگیر تعداد جوانان هلندی است که به دین اسلام لبیک گفتند.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، رادیو و تلویزیون هلند در خصوص مساجد هلند گزارش داد: پیش از این، در یک ماه بین یک یا دو نفر در مسلمان می شدند، اما اکنون گرویدن به دین اسلام در میان مردم هلند به ویژه جوانان به صورت هفتگی و بیشتر در شهرهای بزرگ رخ می دهد.
انجمنهای اسلام گزارش دادند: علاقه چشمگیری به اسلام در میان جوانان وجود دارد، زیرا آنها در دین آرامش، محبت، سازماندهی و کنجکاوی برای اندیشیدن درباره خود را می یابند.
در همین حال، مساجد شاهد افزایش تعداد پرسشهای جوانان پژوهشگر درباره اسلام هستند. به طوری که «کنان اصلان» از انجمن اسلامی «میلی گروش» به افزایش علاقه جوانان به اسلام و حضور در مساجد برای گرویدن به این دین اشاره کرد.
کنان اصلان می گوید: جوانان هلندی به مساجد می آیند و بیشترین پاسخ به پرسشهای خود را به زبان هلندی دریافت می کنند و درخواستهای ثبت نام در گفتگو را دارند.
گزارشهای منتشر شده حاکی از آن است که برخی از چهرههای مشهور و تأثیرگذار در هلند به اسلام علاقه نشان دادند یا به اسلام گرویدند. اخیرا «ونیک بونیک» مجری FunX به اسلام گرویده است. پیش از او نیز «جورنی هندریکس» ستاره تلویزیون هلند، «داوی وان دن بیرگ» فوتبالیست و « بلکا» موزیسین به اسلام گرویدند.
گرویدن به اسلام
گرویدن به اسلام نتیجه تعامل با دوستان یا همکاران است که تجربیات شان را با تازه مسلمانان به اشتراک می گذارند و تبادل نظر می کنند.
لارا(۲۱ ساله)، یکی از تازه مسلمانان، می گوید: من از طریق دوستانم مسلمان شدم، با آنها درباره معنای زندگی و اهدافمان صحبت کردیم، این چیزی است که پیش از این فکر نکرده بودم.
لارا می گوید: قرآن عامل اصلی است که من به اسلام گرویدم، این کتاب ۱۴۰۰ پیش نازل شد، در زمانی که وسایل ارتباطی اندکی وجود دارد، متن آن هرگز تغییر نکرده است. این کتاب مجموعه معجزاتی را در بردارد که امروز توسط علم مدرن ثبت شده است.
او تاکید می کند: از او استقبال گرمی هنگام حضورش در یکی از مساجد روتردام شده است. حس بی نهایت خوبی بود و امروز همچنان به این مسجد می روم.
افزایش چشمگیر مسلمانان در هلند
ونسا فرون نیم، آنتروپولوژیسم یا انسان شناس هلندی می گوید: افزایش تعداد مسلمانان در هلند، فرصتهای بیشتری را برای کسب شناخت بهتر درباره اسلام می دهد.
او می گوید: داشتن دوستان مسلمانان یا همکلاسی می تواند در افزایش درک درباره این دین با طرح پرسش و جستجو درباره جزئیات کمک کند.
فرون نیم می گوید: بحثهای منفی درباره اسلام در سیاست و جامعه مانعی برای افزایش علاقه به دین نیست، بلکه می تواند انگیزه ارزیابیها و بحثها درباره اسلام به طور کلی باشد. این مسئله کنجاوی افراد پژوهشگر را درباره فهم عمیق از این دین تقویت می کند.
به نظر می رسد که مساجد در هلند نقش مثبتی در استقبال جوانانی دارد که علاقه به اسلام را نشان می دهند.
ایون مونین، متخصص در زمینه اسلام می گوید: جوامع اسلامی به طور معمول از افرادی که به اسلام علاقه نشان می دهند، استقبال می کند. این مسئله گام برداشتن به سمت را برای غیر مسلمانان تسهیل می کند.
به گزارش مرکز آمار رسمی در هلند(CBS)، ۵.۶ درصد از جمعیت این کشور خود را مسلمان می دانند. اگرچه آمار رسمی درباره تعداد تازه مسلمانان وجود ندارد. اداره رادیو هلندی (NOS) برای جمع آوری اطلاعات در این زمینه با تعداد مساجد و نهادهای مربوطه و همچنین امام جماعت تماس گرفته است.