دکتر محمد مهدی تسخیری، رئیس سابق مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگ ها در این مراسم با اشاره به اهمیت تکریم بزرگان مطرح کرد: مهم ترین ویژگی این عالم برجسته، قرآنی بودن مولفات و تعاملات است و او با قرآن، انس گرفته است.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، آیین نکوداشت مقام علمی حجت الاسلام و المسلمین دکتر عبدالکریم بیآزار شیرازی امشب سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ به همت انجمن ادیان و مذاهب حوزه با همکاری مجمع جهانی تقریب، دانشگاه ادیان و مذاهب، دبیرخانهی شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت و موسسه مذاهب اسلامی در سالن همایش دبیرخانه انجمنهای علمی حوزه در شهر قم، برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد مهدی تسخیری، رئیس سابق مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگ ها در این مراسم با اشاره به اهمیت تکریم بزرگان اظهار کرد: تکریم و نکوداشت بزرگان به نوعی تکریم خود و علم و انسانیت است و لذا باید شخصیت های بزرگ را تکریم کرد. جامعه ای که عالم خود را خانه نشین کند، از رحمت الهی دور می شود. روزی با جورج جرداق نویسنده برجسته مسیحی لبنانی، صحبت می کردم، او انسان بزرگی بود، اما محروم بود و از این گلایه داشت که عالم در جامعه ما، جایگاهی ندارد. میراث فرهنگی که اینجا داریم، کمتر دیده می شود.
وی ادامه داد: علامه بی آزار شیرازی، شباهت های زیادی به آیت الله تسخیری در زمینه حضور داخلی و شیرازی دارد. مهم ترین ویژگی این عالم برجسته، قرآنی بودن مولفات و تعاملات است و او با قرآن، انس گرفته است. یکی دیگر از ویژگی های حجت الاسلام و المسلمین بی آزار شیرازی، ارتباط با نسل جوان است. کمتر افرادی را داریم که بتوانند با نسل های دوم و سوم و چهارم، صحبت کنند. هر بلایی که در جامعه است، به خاطر عدم توجه کافی به جوانان است. ارتباط استاد بی آزار شیرازی با نسل جوان متاثر از حرکت امام خمینی(ره) است، البته خیلی ها سخنان امام راحل را شنیدند، اما کسی که به این سخنان در ارتباط با نسل جوان عمل کرد، حجت الاسلام و المسلمین بی آزار شیرازی بود.
رئیس سابق مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگ ها افزود: وقتی صحبت از گفت و گو بین ادیان و مذاهب می شود، نام استاد بی آزار شیرازی، می درخشد. شیخ قرضاوی پیش از جنگ سوریه به عنوان اسوه در جهان اهل سنت مطرح بود، من از خود شیخ قرضاوی شنیدم که علامه بی آزار شیرازی، چه تاثیراتی بر روی او گذاشت، چون استاد بی آزار شیرازی، صاحب محتوا و دارای قدرت گفت و گو بود. شیخ قرضاوی تحت تاثیر این تعاملات و ارتباطات پیش از جنگ سوریه بارها از مکتب تشیع، دفاع کرد.
تسخیری با اشاره به تلاش های علامه بی آزار شیرازی در زمینه تقریب خاطرنشان کرد: در این روزگار هر زمان که سخن از تقریب می شود، اولین کسی که نامش به ذهن ها خطور می کند، حجت الاسلام و المسلمین بی آزار شیرازی است. این عالم برجسته در روزگارهای قدیم که پرداختن به مسئله تقریب، ضلالت برشمرده می شد، به این مسئله توجه داشت. اگر بخواهیم به دنبال تمدن سازی معاصر باشیم، باید وحدت امت اسلامی، محقق شود و این وحدت بدون مباحث تقریبی، ممکن نیست.