رهبران کلیسای ارتدوکس اوکراین از رئیسجمهور روسیه درخواست میکنیم تا بلافاصله جنگ و برادرکشی را متوقف کند. مردم اوکراین و روسیه از حوض غسل تعمید رود دنپر بیرون آمدند و جنگ بین این مردمان، تکرار گناه قابیل است که از روی حسادت برادر خود را کشت. چنین جنگی نه از جانب خداوند و نه از جانب مردم توجیهی ندارد.
سرویس ترجمه ردنا (ادیان نیوز)- رهبران مذهبی مسیحیت ارتدوکس اوکراین در روز پنجشنبه (۲۴ فوریه) خطاب به مومنان بیانیههایی صادر کردند که در آن از رنج ناشی از حمله مداوم نیروهای روسی به اوکراین ابراز تأسف کردند و خواستار صلح شدند.
رئیس کلیسای ارتدکس کیف در سخنانی با اعضای کلیسای ارتدوکس اوکراین، حمله نظامی به اوکراین را «یک فاجعه» خواند.
او در سخنان خود، به طور مستقیم ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه را مورد خطاب قرار داد.
وی گفت: «با دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی کشور اوکراین، از رئیسجمهور روسیه درخواست میکنیم تا بلافاصله جنگ و برادرکشی را متوقف کند. مردم اوکراین و روسیه از حوض غسل تعمید رود دنپر بیرون آمدند و جنگ بین این مردمان، تکرار گناه قابیل است که از روی حسادت برادر خود را کشت. چنین جنگی نه از جانب خداوند و نه از جانب مردم توجیهی ندارد.»
شکاف مذهبی با منازعۀ سیاسی در اوکراین همپوشانی دارد. در اواخر سال ۲۰۱۸ و اوایل سال ۲۰۱۹، مؤمنان ارتدوکس اوکراین استقلال یا خودمختاری را از اسقف اعظم ارتدکس در روسیه اعلام کردند. به سرعت کلیسای ارتدکس استانبول وضعیت استقلال آن را به رسمیت شناخت، اما کلیسای ارتدوکس روسیه به این مسئله واکنش منفی نشان داد و همچنان از به رسمیت شناختن آن امتناع میورزد.
با این وجود، بیانیه اونوفری که به کلیسای مسکو وفادار است، وحدت نسبی را با مطران اپیفانیوس اول اوکراین و مطران کیف به نمایش گذاشت که در اوایل این هفته از رهبران جامعۀ ارتدوکس مرتبط با مسکو خواست بلافاصله به نفع صلح موضع بگیرند و منتظر نباشند که رهبری آنها ابتدا این کار را انجام دهد.
در ترجمۀ خودکار سخنان اپیفانیوس آمده است: «متجاوز باید بشنود و ببیند که شما منتظر او نیستید، به نیروها و قدرت او نیاز ندارید. این وظیفۀ مدنی و مسیحی هر یک از شما به طور شخصی است.»
مطران پاتریارک ارتدوکس مسکو نیز روز پنجشنبه خطاب به مومنان روسی از همۀ طرفهای درگیر در منازعه در اوکراین خواست «از تلفات غیرنظامیان جلوگیری کنند» و بر لزوم «غلبۀ بر اختلافات» بین مردم روسیه و اوکراین تأکید کرد.
کریل به کشیشان و مومنان ارتدکس گفت: «با درد عمیق و قلبی، رنج مردم ناشی از وقایع در حال رخ دادن را درک میکنم.» و افزود: «من عمیقاً با همۀ افراد مصیبت زده در اوکراین و دیگر نقاط احساس همدردی میکنم.»
کریل گفت: «من از همۀ طرفهای درگیری میخواهم که هر کاری ممکن است برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان انجام دهند.»
وی به نسخهای از تاریخ که مردم روسیه و اوکراین را به هم پیوند می دهد، متوسل شد؛ به ویژه غسل تعمید شاهزاده ولادیمیر اول کیف معروف به سنت ولادیمیر که در قرن دهم از بتپرستی به مسیحیت گروید. پس از فتح کریمه، ولادیمیر به همراه بسیاری از افراد خود به عنوان یک مسیحی تعمید یافت و روند آهسته مسیحی شدن در اروپای شرقی را آغاز کرد.
کریل گفت: «من معتقدم که این جامعۀ خدادادی جهت غلبه و مقابله با اختلافات و مجادلات به وجود آمده که منجر به درگیری فعلی شده است کمک خواهد کرد.»
علاوه بر این، کریل از کلیسای ارتدکس روسیه خواست «از صمیم قلب برای بازگشت وضعیت به حالت صلح و آرامش دعا نمایند»
نشر این مطلب، صرفاً به معنای تایید محتوای آن توسط ردنا (ادیان نیوز) نیست.