خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

ظهور موعود و منجی، اعتقاد مشترک تمام ادیان است

در نشستی با حضور نمایندگان اقلیت‌های دینی در اصفهان، شرکت‌کنندگان به تبیین اندیشه نجات و رهایی انسان با ظهور موعود و منجی در ادیان توحیدی پرداخته و وجود این اندیشه را یکی از نقاط اشتراک تمام ادیان ذکر کردند.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، ویژه‌برنامه «اندیشه نجات» با محور نشست و گفت‌وگوی ادیان و مذاهب درباره منجی و موعود، ۲۴ اسفندماه به همت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان برگزار شد.

مجتبی شاه‌مرادی، معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان در این نشست، اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های جهان‌شهری، همزیستی مسالمت‌آمیز ادیان، مذاهب و اقوام مختلف در کنار یکدیگر به‌شمار می‌رود، اصفهان از دیرباز مهد این همزیستی بوده و حضور اقوام و پیروان مذاهب مختلف در این شهر، الگویی است که می‌تواند در سایر کشورها استفاده شود.

وی با بیان اینکه امروز دنیا درگیر جنگ، خونریزی و تعدی به جان انسان‌ها به بهانه‌های مختلف است، افزود: تعدی به ساحت انسانیت و گرفتن جان انسان‌ها گاه به بهانه مذهب یا قومیت‌های مختلف و اختلافات دیگر، ضرورت توجه به همزیستی مسالمت‌آمیز میان ادیان و اقوام را بیشتر نشان می‌دهد.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان ادامه داد: همه این مشکلات در طول تاریخ، با باور به ظهور منجی و برپایی عدالت برای انسان‌ها قابل تحمل شده است.

وی اصفهان را شهر زندگی خواند و گفت: یکی از شئونات این شهر، همزیستی مسالمت‌آمیز ادیان و اقوام مختلف در کنار یکدیگر و برگزاری آیین‌ها و سنت‌های هر یک از آنها با آرامش خاطر است. مدیریت شهری تمام توان و تلاش خود را برای برقراری این آرامش و ارائه خدمات یکسان به همه مردم به‌کار می‌گیرد.

شاه‌مرادی با اشاره به اینکه هویت و تشخص امروز اصفهان حاصل همزیستی و آمیختگی ادیان و اقوام مختلف در طول تاریخ است، ابراز امیدواری کرد که مردم و مدیریت شهری با گفت‌وگو، همزیستی و تلاش برای اینکه اصفهان هر چه بیشتر شهر زندگی باشد، این هویت متعالی را حفظ کرده و رشد دهند‌.

منجی

منجی‌باوری؛ نوید آینده روشن برای بشر

حجت‌الاسلام مهدی نیلی‌پور، مدیر بنیاد مهدویت و آینده‌پژوهی اصفهان نیز در این نشست، اظهار کرد: یکی از جلوه‌های رحمت الهی، نوید و بشارت آینده روشن برای بشر است که همه ادیان در این خصوص اشتراک فکری دارند.

وی افزود: علت بقای مکاتب و اندیشه‌ها، نوید روشنی است که نسبت به آینده دارند و اگر مکتبی، نگاه و بشارت روشن نسبت به‌ آینده بشر نداشته باشد، در تاریخ دفن خواهد شد و به همین علت، اندیشه نجات و موعود، باوری است که همه ادیان الهی و حتی غیرالهی در آن اشتراک دارند.

مدیر بنیاد مهدویت و آینده‌پژوهی اصفهان با بیان اینکه کلمه نجات در لغت به معنای رهایی‌بخشی است، گفت: صحبت از اندیشه نجات به این معناست که عواملی از جنس زر و زور و تزویر، منافع خود را با تهدید زیست، امنیت و باورهای بشر تأمین می‌کنند.

وی ادامه داد: طبق روایات، اعتقاد به ظهور منجی، باوری است که به شیعیان اختصاص ندارد و ظهور آن حضرت به همه انسان‌ها بشارت داده شده است و مختصات این اندیشه در نگاه شیعه را می‌توان در چند بند بیان کرد.

نیلی‌پور اضافه کرد: سنت هدایت از ابتدای خلقت تا امروز ادامه داشته است و در هر مقطعی، یکی از هادیان الهی از ۱۲۴ هزار پیامبر، مأمور هدایت بشر بوده‌ و حضرت مهدی(عج)، آخرین حلقه این زنجیره محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه حضور حضرت مهدی(عج)، هادیان قبلی و پیشوایان مکاتب دیگر را نفی نمی‌کند، بیان کرد: حضور ایشان نه تنها نافی پیامبران قبل نیست، بلکه آنها را به یاری می‌طلبد و با کمک آنها برای برپایی عدالت در جهان اقدام می‌کند. در روایت آمده است که ۱۴ نفر از قوم موسی و تعدادی از برگزیدگان دیگر اقوام در قیام جهانی حضرت مهدی(عج)، همراه ایشان خواهند بود.

مدیر بنیاد مهدویت و آینده‌پژوهی اصفهان اظهار کرد: طبق باور شیعه، حضرت مهدی(عج) قیام را از خانه خدا در مکه شروع می‌کند، در مسجدالاقصی در بیت‌المقدس، حضرت عیسی(ع) با ایشان همراه خواهد شد و پس از آن، مرکز حکومت حضرت در مسجد کوفه خواهد بود. بنابراین، تمام پایگاه‌های حرکت و فعالیت حضرت مهدی(عج)، مسجد و پایگاه توحید است که نشان از توحیدمحور بودن قیام ایشان دارد. همچنین برخلاف بعضی از مذاهب که به حیات موعود اعتقاد ندارند، موعود در نگاه شیعه، زنده و در قید حیات است.

وی افزود: موعود در نگاه شیعی، فردی مقتدر، مصلح و مظهر کامل رحمت الهی است که برای رساندن مردم به وفور نعمت، عدالت و امنیت قیام می‌کند و نه به نیت قدرت و ثروت شخصی؛ او پدر انسان است، برای انسان و بشریت قیام کرده و اهل زمین را اصلاح می‌کند.

حجت‌الاسلام نیلی‌پور با بیان اینکه حضرت مهدی(عج) به تنهایی قیام نمی‌کند، گفت: ۳۱۳ نفر از انسان‌های صالح به حضرت کمک می‌کنند تا امور دنیا را اصلاح و زمین را از عدالت سرشار کند. بالاترین آرمان شیعه، دیانت، عدالت، امنیت و حریت برای بشر است و از این میان، عدالت، محور عمده منجی‌باوری در نگاه شیعیان محسوب می‌شود، چنانکه امروز جهان نیز تشنه عدالت است.

وی اضافه کرد: در نگاه شیعه، مهدی(عج) تعالی‌دهنده و رهایی‌بخش است، چنانکه طبق روایات، ۲۷ بخش از علم در زمان ظهور حضرت عیان می‌شود، عقول رشد می‌کند، استعدادهای انسانی شکوفا می‌شود، زمین و آسمان گنج‌های خود را آشکار می‌کنند و بشر از تاریکی و ظلمت به روشنایی می‌رسد. همچنین، وحدت و دعا برای فرج و ظهور منجی، از بالاترین عبادات محسوب می‌شود.

اندیشه نجات، آموزه‌ای ازلی و ابدی است

در ادامه، توما گلستانیان، نماینده ارامنه اصفهان با اشاره به اینکه نیاز به نجات و رهایی، از ابتدای آفرینش با انسان همراه بوده است و در آینده نیز همراه او خواهد بود، اظهار کرد: حضور پیامبران و تلاش آنها برای رشد انسان، غلبه بر شیطان و قرار دادن بشر در مسیر صحیح، پروسه نجات انسان را تشکیل می‌دهد.

وی افزود: طبق آموزه‌های مسیح، نجات بشر چیزی نیست که زمانی اتفاق بیفتد، بلکه فرآیندی ازلی و ابدی است که از زمان آفرینش آغاز شده و تا امروز و آینده نیز ادامه خواهد داشت. آموزه‌های مسیحی، بشر را در مسیر نجات قرار داد و کسی که پیرو راستین مسیح باشد، به نجات خواهد رسید.

نماینده ارامنه اصفهان تصریح کرد: در اندیشه مسیح، نه نجات فیزیکی و دنیایی، بلکه رهایی روح انسان مطرح است و به همین دلیل، حتی اگر زندگی دنیوی سخت و سراسر مشکل باشد، نجات روح در آخرت، رستگاری فرد را به دنبال خواهد داشت.

منجی باوری و موعودگرایی

ایمان؛ ریشه منجی‌باوری در آیین یهود

خاخام سلیمان صدیق‌پور، نماینده جمعیت کلیمیان اصفهان نیز در این نشست، با تبریک عید نیمه شعبان به‌عنوان عیدی بزرگ و مهم برای همه بشر، اظهار کرد: در آیین یهود، ریشه منجی‌باوری، ایمان است؛ یعنی شخصی می‌تواند منجی را بپذیرد که ایمان داشته باشد.

وی افزود: اعتقاد به ظهور منجی و باور به وجود شخصی که انسان‌ها را از ظلمت به روشنی می‌رساند، از اصول مهم آیین یهود به‌شمار می‌رود و از منجی با نام‌های مختلفی مثل شیلو و سِمَه در کتاب مقدس یهود یاد شده است.

نماینده جمعیت کلیمیان اصفهان ادامه داد: در آیین یهود، منجی باید مورد انتظار باشد و مردم به اتفاق خواهان حضور و امیدوار به وجود او باشند و به همین علت، زمانی برای حضور و ظهور منجی فاش نشده است، ولی امنیت و آرامش با ظهور منجی ایجاد می‌شود، تفکر و عقل مردم رشد می‌کند، انسان‌ها بدون هیچ گزند و بدی در کنار هم زندگی می‌کنند، شرک از بین خواهد رفت و زمین از شکوه و جلال منجی سرشار می‌شود.

منبع ایکنا
به خواندن ادامه دهید

نظرات بسته شده است.